2 Haziran 2021 Çarşamba

Gedson Fernandes gibi bir isim için riske girmeye değer


Benfica'nın paraya ihtiyaç duyduğu ve bu yaz Gedson Fernandes'i 10 - 12 milyon avro bandına satmak istediği söyleniyor. Bizim adımıza çok büyük bir rakam gibi görünse de, Gedson Fernandes gibi bir isim için riske girmeye değer. Hatta risk de değil, ne alacağını biliyorsun. Potansiyeli parlattı çünkü, bu forma altında eski günlerini hatırladı. Daha da üzerine koyması oldukça olası ve sonraki satışından çok daha büyük rakamları konuşmak mümkün.

Sattığın kadar al kalktı mı, kalkmadı mı, o da ayrı mesele. 4 yıllık anlaşma vardı ve 3 yılı iyi geçirmen, kısıtlamalara uygun hareket etmen kaydıyla, 4. yılda bazı yaptırımlar ortadan kalkıyordu. Sattığın kadar al da bunlardan biri. Pandemi şartları da etken tabii, ipler biraz daha gevşiyor. Sattığın kadar al kısıtlamasının kalkması değerli, gelecek adına daha rahat hamle yapmak mümkün olacak. 2-3 milyon avro'lar için nice potansiyeller avcumuzun içinden kaçtı.

Sonra da kiralama yapıyorsun tabii. Ya genç kiralıyorsun, ayağa kalkıyor ve alamıyorsun. Ya da etiketli kiralama geliyor ve yüksek maaş sorunuyla karşılaşıyorsun. Bundan kurtulmanın tek yolu, bu kuralın kalkışı ve bonservisli isimlerin geleceğe dönük transfer edilmeleri. Potansiyeli al, bonservise takılmam. Zarar etmediğin gibi, geri dönüş imkanın büyük olacak. Gelişiyor sende bu isimler, tonla örneği var. Son örnek de Gedson Fernandes.

10 - 12 milyon avro verebilir miyiz derseniz, bence de zor. Yine de imkansız değil. Önce kongreyi beklemeli, sonra da süreci takip etmeli. Futbolcunun tercihi de Galatasaray olacaktır. Ligin çok üzerinde bir futbolcu olduğunu gördük. Hatta ligin son 1.5 aylık diliminin de en iyisiydi. Takımda kalması, yeni sezonda oluşturacağımız iddia anlamında önemli. Kurgu direkt olarak onun üzerinden oluşacak. Hele ki Fatih Hoca ile devam ederken.

12 yorum:

  1. Keske Gedsonu ve Suat Serdari ala bilsek
    Suatla da ilgili galiba bir ilgi soz konusu orta sahada en Suat Gedson Emre Kilinc tandemi gore biliriz mesela ya da Emre Kilinc yerine de baskasi
    Eger FFP sorunu ortadan kalkiyorsa mutlaka bizim bazi oyuncular uzerinden yatirim yapmamiz gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke alabilsek, orta saha ciddi anlamda seviye atlayacaktı.

      Sil
  2. keşke seçim ertelenmeseydi
    acele edildi. bu hafta sonu genel kurul yapabilirdi.
    19 haziran o kadar geç bir tarih ki...
    ŞL ön elemine nasıl bir takım çıkartacağız meçhul.
    Umarım metin öztürk veya burak elmas kazanır da ertesi gün hoca iş başı yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertelenmeseydi, istedikleri aday, aday olamayacaklardı. Bunlar böyle çıkar aşığı işte.

      Sil
  3. 10-12 milyon verilebilir kesinlikle. Burda biraz parlasa İngiliz kulüpleri 20-25 milyonu basar alır gider rahatlıkla. Ciddi kar edilir.

    Hatta sonraki satıştan yüzde ile Benfica'yi 8-9'a bile ikna etme şansımız olabilir.

    YanıtlaSil
  4. Eğer böyle bir ihtimal varsa kesinlikle tüm imkanlar kullanılmalı. Sponsor mu bulunur ne olur bilemem ama bu adam daha 22 yaşında ve bu hali bile ligin çok üstünde.

    YanıtlaSil
  5. Bruma, N'diaye örnekleri gibi asla zarar ettirmeyecek bir hamle olur. Keşke alabilsek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz agresif olmak lazım iste bu tarz hamlelerde.

      Sil
  6. eğer bir şekilde kasada böyle bir para varsa yada maliyet taksitlendirilebiliyorsa hiç düşünmeden yapılması gereken bir transfer. sezonun son virajında ne alabiliceğimizi gördüğümüz, genç ve kuvvetle muhtemel üzerine çok daha fazlasını koyabilecek potansiyelde son derece kıymetli bir isim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka yapılmalı bence de. Gelecek adına çok kıymetli bir adım olacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir