2 Haziran 2021 Çarşamba

Karim Hafez & Galatasaray, bu seviye biraz daha fazlasını istiyor


Galatasaray'ın sol bek arayışında, Karim Hafez isminin mutlaka geçeceğini düşünüyordum ki, geçti de. Yine bir William D'Avila futbolcusu kendisi. Başlarda bu ilişki iyi görünse de, devamında her menajer konusunda olduğu gibi, girdabın içine düştük. Bu saatten sonra adı ne olursa olsun, bu menajerlik şirketi kaynaklı yapılan hamlelerde de soru işaretim olur. Galatasaray'ın 1. sol beki Karim Hafez mi olmalı, o da başka konu.

Yaşı 25, iyi bir sezon geçirdi. İyi de bir hücum beki. Tempolu, teknik özelliği, orta kalitesi yüksek. Savunma sorunu olsa da, hücum adına değerli. Geçen sezon da 33 maçta 9 asisti vardı. İyi bir istikrar yakaladı ve menajerini görünce, Yeni Malatyaspor bu işten fena olmayan bonservis bedelleri kazanır. 2 - 2.5 milyon avro konuşuluyordu, ederi var. Galatasaray açısından bakarsak ise, alternatif gözüyle bakarım. Takımın 1. sol beki olacak ışığı ben alamadım,, soru işaretleri var.

Galatasaray seviyesinde hücum kalitesi kadar, biraz daha denge gerekli. Saracchi'nin belki istikrarı yoktu da, dengeliydi. İstikrarının yokluğu ise sakatlıklardan. Sahada iken sorun yok yoksa. Savunmasıyla da ön plana çıkabiliyor, hücum desteği de gayet güçlü. 2. sol bek adına bonservis vereceğimizi düşünmediğim gibi, 2 tane yabancı sol bek de lüks kalabilir. 1. sol bek konusunda ise dediğim gibi, yeterli kalmayabilir.

Sol bek konusunda biraz daha iddialı hamle bekliyorum. Bonservisi olmayan isimleri konuşmayı bıraktık gibi, o pozisyon adına bonservis bedeli ödenecektir. Sattığın kadar al kalkarsa da, bazı pozisyonlar için kesenin ağzı açıklamalı. Daha garantili, ne alacağımızı bileceğimiz, istikrarlı adımlar lazım. Karim Hafez ismi neye göre ortaya atıldı onu da bilmiyorum, kimin isteği bu. Orada da aynı bir kaos var.

14 yorum:

  1. Alternatif adına olası bir Umut Meraş hamlesine ne yorum yaparsın? G. Amerika'dan bir sol bek diyor herkes onunla Umut Meraş güzel bir rotasyon olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk 11 adına dahi düşünürüm Umut Meras'i.

      Sil
  2. Hangi kese abi? Para mı var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Elmas var diyor. Bakalım, kongre ne getirir.

      Sil
  3. Basliga aynen katiliyorum bu seviye fazlasini istiyor, Galatasaray'da hedef bu degil ki resmen Avrupa Fatihi kimligimizi kaybediyoruz.
    Bu sezon yine gosterdi ki kendi yönetiminden operasyon yesen de orta sahanin en iyi 2 adamindan birini sezonun bitimine sayili mac kala gondersen de, TFF, MHK, basin, yayin organlari hatta siyaset sana mudahale etse de cok supheli sekilde son anda sampiyonlugu kaciracak kadar buyuksun bu ulkede ama disarida belli bir seviyeden gelen orta sira takimina rezil oluyorsun gecen sezon oldugu gibi o bakimdan hedefimizi dogru belirlemek gerektigini dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteyi arttırmak gerekiyor. Bu çok net. Etiket değil kast ettiğim, daha net ve doğru hamleler.

      Sil
  4. Van Aanholt ve Alioski konuşuluyordu. Bonservissiz oyuncular. Hiç isimleri geçmiyor artık. Sol bek adına ikisinden birisi daha iyi olabilirdi. Özellikle Van Aanholt dengeli bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç listede dahi yoklardı gibi hareket ediliyor hatta.

      Sil
  5. Saracchi'yi bir yıl daha kiralayabilirsek ve yanına umut meras veya karim hafezden birini alirsak bence yeterli olur. Tabii şimdi yabancı sınırı gelmişken geri dörtlünün her mevkiisinde iyi bir yerli alternatif bulundurfmak avantaj olacaktir, umut, kaan, emin, ismail gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafez olmaz, 2 yabancı sol bek istemem. Ama Saracchi 1 yıl daha kira, yanına Umut Meraş'a razıyım.

      Sil
  6. Sol bek adina Umut Meras en mantiklisi
    Hem yerli hem kaliteli hem de daha uygun bonservis bedeline cozulur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geliyor artık. En azından alternatif o olmalı.

      Sil
  7. milli takımda halil akbunar'ın bek olarak denenmiş olması sonrası her ne kadar takımda kanat alternatifi bol bol olsa da hem kanat hem bek alternatifi de olabilecek lig deneyeimi yüksek, milli takım havuzunda bir yerli alternatif olan halil ile beaber üzerine de yüksek potansiyelli genç bir scout hamlesi yabancı bek çözülse ne güzel olur aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu seviyede, bekte farkını ortaya koyabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir