30 Haziran 2021 Çarşamba

Mário Rui & Galatasaray, bahsedilen şartlarda imkansız


İtalya basınında takip ettiğim herkes bu transfer haberini yazdı. Galatasaray'ın Mario Rui'ye olan ilgisi yazılıyor ve bugün de işin maliyet tarafına kadar girmişler. Anlamadığım kısım da o. 5 milyon avro bonservis + bonus, futbolcunun da 3 milyon avro istediği yazılıyor. Değil Mario Rui, 30 yaşında olan, çok daha garanti olacak bir futbolcuyu bile bu maliyetlere alamayız. Futbolcu kiralık olarak gelse, maaş belli bir noktada olsa neyse derim. Bu şartlar imkansız.

Bu şartlara transfer edilmeyeceğini düşünüyorum. Belki de, Mario Rui gündem bile olmayabilir. Gerçi o durumda da, Di Marzio'ya kadar tüm İtalya bu haberi vermezdi. Gelişmeleri takip edeceğiz artık. Gerekli tüm ödemelerin yapıldığı ve artık transferlerin açıklanacağı söyleniyor. O da Cuma gününden itibaren olacaktır. O günler yaklaştıkça, bu tarz birçok transfer haberini daha sık okumaya başladık. Artık icraat zamanı, geç bile kalındı.

Mario Rui'ye gelirsek. Tüm Napoli taraftarının tepki gösterdiği (en azından ülkemizdekilerin), gidişini mutlulukla karşıladığı bir futbolcu. O algı da herkese sirayet etti ve bu maliyetler konuşulunca, doğal olarak oluşan algı negatif oldu. Sarri'nin düzeninde tutmamış olabilir ya da Napoli'ler de beğenmiyor olabilir. Bu seviyeyi düşünürsem, o kadar kötü bir bek olmadığına inanıyorum. Savunma tarafındaki sorunları yazılıyor da, bir sol bek için teknik düzeyini, pas ve orta kalitesini iyi bulurum. Hızlı da bir bektir.

Bu seviyeyi düşünüyorum. Böyle teknik kapasitesi olan bir sol bekin katkısı olacaktır. Tabii maliyeti doğru ayarlandığı sürece. 5 milyon avro bonservis, 2.5 - 3 milyon avro arası yıllık ücret dediğin an yaygara kopar. O paraların verileceğini düşünmüyorum. Belki de bir ters köşe fark, farklı işler kovalanıyor. Sol bek ihtiyacı acil, bir an önce o süreç tamamlanmalı. Bunu tamamlarken de, panikle değil de, planlı hareket etmek gerekiyor.

13 yorum:

  1. Mario Rui çok da iyi işler çıkarmadı Napoli'de... Belli bir istikrarı yoktu oyun olarak. Olsa bile bu paraları Galatasaray veremez zaten söylediğin gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoktu ama kalitesi de var. Maliyetler abuk sadece. En azından konuşulan.

      Sil
  2. Yönetim sustukça meydan menejerlere kaldı ve her kafadan bir ses çıkıyor. Taylan konusundaki muhteşem açıklama gibi transfer konusunda da şu bilgi kirliliğini gidermeleri lazım .

    YanıtlaSil
  3. Bu yaşta bu maliyette hiç gerek yok

    YanıtlaSil
  4. İlhan tüysüz de yorum yapmış negatif yönde ,ben bu haberin hedef saptırma olduğunu düşünüyorum ciddi ciddi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcunun kalitesini tartışmıyorum ben. O anlamda iyi isim, oyun tarzımıza da uygun. Bahsedilen maliyetler abuk.

      Sil
    2. (Emre)
      Benin cok begendigim Yairo Moreno bosa cikiyordu.. Galatasaray'in gelecegini dusunup imza atirsaydi eski yønetim su an sol bek pozisyonu hazirdi. Hoca istesin istemesin. Yairo Moreno'ya hicbir hoca hayir demezdi. Øzelikle fatih hoca. Kacirdik.

      Umarim cok uygun rakama Mario Rui olur. Kendisini Alex Moreno ve Patrick Van Anholdt'dan daha fazla begeniyorum.

      Eger 5 milyon euro bonservis verilecekse bir solbek icin Sarrachi'ye verilsin daha iyi. Yilik ucreti dusuk, yasi genc. 5 yillik kontrat yap. Istikrarli gecirecegi tek bir sezonla bonservisini ikiye katlar ve satilir. Istikrarli olsa zaten alamazdik en basta.

      Sil
    3. Meksika gibi ülkelerde de çılgın paralar dönüyor, oralara çıkamadık bence :)

      Sil
    4. (Emre)
      Dogru Haklisin.

      Sil
  5. Bu habere inanıyorum.Bence hedef saptırılıyor veya menajer haberi.Bu yaşta ve solbek oyuncuya bu paralar verilmez.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir