7 Haziran 2021 Pazartesi

Mohamed Ali Ben Romdhane & Galatasaray, scout ekibine güvenmek lazım


Haberleri medyada yer aldığı için yazıyorum. Elbette futbolcuyu tanıma şansım yok da, tanıyan birçok arkadaşım var. Ben de onlardan almış olduğum bilgileri derleyip, size aktaracağım. "Scout" hamlelerini seviyoruz. Hele ki, sattığın kadar al sarmalının kalkacağı konuşulurken, böyle yatırımları çok daha ciddi şekilde gerçekleştirmeliyiz. Son 2 yıla bakın, bonservis veremediğimiz için, bu tarz birçok transferi gerçekleştiremedik.

Bonservis veremediğin için de, günü kurtarmak adına maliyetli kiralamalara giriştin. Bu sattığın kadar al kuralı ya da direkt ffp kısıtlamaları saçma. Hem senin geleceğe yatırım yapmanı engelliyorlar, hem de yüksek maaşlarla futbolcu almana göz yumuyorlar. Biz de o yola girdik ve başarılı olamadık. Yeni dönemde ise, bu tarz maliyetli hamlelerden sıyrılıp, yatırım diyebileceğimiz işlere girişelim. Bonservis olsun da, yıllık ücreti düşük tutalım.

Mohamed Ali Ben Romdhane, Tunus'un Esperance takımında forma giyiyor. 21 yaşında ve Tunus Milli Takım'ında da forma giymeye başladı. Yavaştan da piyasası oluşuyor. Çeşitli Avrupa takımları için de adı geçmekte. Tanıyan arkadaşlarımın yorumları, futbolcunun atletik bir vücut yapısına sahip olduğunu ve teknik kapasitesinin iyi olduğunu söylüyor. Oyun vizyonu iyi, duran top kullanabilen, orta sahada oyunun 2 yönünü oynayan, 6-8-10 gibi kullanılabilecek bir isim.

Geleceğe yatırım yani. Scout ekibimizden çıkan bu tarz isimler de genelde iş yapar, onlara güvenmek lazım. Bu tarz başka transferlerin de gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Şu kongreyi atlatsak, önümüz öyle açılacak ki. Hocanın planı hep buydu da, uygulayabilecek bir yönetim bulamadık. O da son gün, en azından bu olsun diyerek çoğu transfere okey vermiş oldu. Kongreyi bekleyelim bakalım, sonrasında transfer konuşacağımız çok zaman olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir