30 Haziran 2021 Çarşamba

Ozan Kabak & Galatasaray, fırsat olursa düşünülür


Liverpool'da devam eder diye düşünsem de, opsiyonu kullanılmadı. Kısa zamanda, çok önemli bir seviye gördü. O seviyeyi gördükten sonra da, bir an önce oraya geri dönme isteği oluşuyor. Henüz 21 yaşında çünkü. Şu kısa kariyerde, o kadar büyük tecrübe kazandı ki. Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi gördü, Stuttgart, Schalke 04, Liverpool formaları giydi. Schalke 04'ün küme düşmesinin ardından, orada devam etme şansı yok gibi. Schalke 04'ün de bu transferle alakalı beklentileri var.

15 milyon avro'luk bir bonservis beklentileri olduğu yazılıyordu. Ozan Kabak adına da Euro 2020 iyi geçmeyince, bekledikleri piyasa oluşmadı. Mutlaka teklif veren takımlar vardır da, rakam ne boyutta bilmiyorum. Ozan Kabak'ın da beklentisinin olduğu takımlar vardır. O seviyenin aşağısına pek düşmek istemiyor. Yeniden oralara yükselmesinin yolu, kendisine güvenilen, gelişebileceği, daha doğrusu potansiyelini tekrar hatırlayabileceği bir takıma gelmek.

O noktada da devreye Galatasaray girer. Fatih Terim tercihi, bu tarz gelen gençlerin gelişimi ve sonrasında yaptıkları transferler büyük etken. Burası Ozan Kabak'ın evi zaten. 1 yılı burada kiralık geçirip, yeniden eski potansiyelini parlatabilir. İşin opsiyon boyutu da olur mutlaka ama o rakamlara çıkabilmemiz pek olası olmaz. Kiralama hamlelerine ne kadar karşıyız desek de, bu tarz fırsat işlerine, hele ki 8+6 gelmişken hayır diyemiyorum.

Sağ stoper arayışı var mesela. Luyindama belli ki düşünülmüyor ve mantık şu. Sol stoperi yabancı 2 isimle geçip, sağ stoperi de yerli 2 isimle geçmek. Alpaslan Öztürk sağ stoper için iyi alternatif de, önüne kimi alabilirsin ki? Kaan Ayhan, stoper düşünülmüyordur. Geriye de Ozan Kabak ve Mert Çetin gibi isimler kalıyor. Ozan Kabak'a hayır demem. Seviyeyi ciddi olarak yukarı çekeceği gibi, bence Marcao'yla da harika bir tandem oluşur. 2 tane topu geriden iyi kullanacak stoperin olacak. Ozan Kabak'ta da, Kaan Ayhan'ın stoper oynayışındaki zaafları yaşamazsın.

Kaan Ayhan'a göre daha hızlı çünkü ya da havadan biraz daha iyi. Belki çok sert değil de, pozisyon bilgisi, hamle zamanlaması, daha da önemlisi oyun aklı yüksek. Bildiğimiz isim zaten, anlatmaya gerek yok. 18 yaşında Galatasaray'da yaptıkları da aklımızda. Şampiyonlar Ligi seviyesinde dahi sırıtmadı, ayakta kaldı. Liverpool günleri sallandı gibi görünse de, bence orada da günü iyi kurtardı. Devam edebilse, daha iyisi de olabilirdi. Fırsat olursa düşünülür.

6 yorum:

  1. Bundesliga'da orta seviye bir takımda devam eder umarım kendi iyiliği açısından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Premier Lig'de orta seviye bir takım olacak sanki.

      Sil
    2. Çok daha fazla göz önünde olur premier ligde olursa... İtalya'da orta seviye bir takım da olabilir :)

      Sil
    3. İtalya'da iddialı bir takım da olabilir. Çıkar talibi mutlaka da, ne düşünüyor bilmiyorum.

      Sil
  2. Liverpool'da Van Dijk ile birlikte izlemek isterdim. O yarım sezonluk kaotik Liverpool (takım performansı kaynaklı), tecrübesini yaşadıktan sonra çok iyi bir döneme girecek diye düşünüyordum. İdolü ile yanyana oynayacaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterdim. Liverpool'da ciddi geleceği olduğuna da inanıyordum. Onlar biraz daha garantiye oynayalım dediler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir