9 Haziran 2021 Çarşamba

Umut Meraş & Galatasaray, bugün yarın medyada haberleri çıkar


Henüz adı anılmasa da, bugün yarın medyada haberini okuruz. Trabzonspor için haberleri konuşuluyor mesela. Futbolcunun bonservisi için 1.5 milyon avro önerdiklerini, Le Havre'nin ise 3 milyon avro istediği yazılmış. 1 yıllık sözleşmesi kaldığı için, Euro 2020 sonrasında transfer olmama şansı bana göre yok. Yeni yabancı kuralı da bu sezon olmasa bile, mutlaka gelecek. Ülkedeki yerli sol bek kıtlığı malum. Bu da futbolcunun avantajı, ilgi alaka yüksek oluyor.

Le Havre'de iyi bir istikrarı var, Milli Takım'ın da değişmez sol beki. Yine de Milli Takım'da gösterdiği bu performans, kulüp düzeyine yansımıyor gibi. Ligue 2'de kaldı bu çocuk, ne uzuyor, ne de kısalıyor. Avrupa'dan talibi var mı kısmı, Euro 2020 sonrası tekrar yorumlanır. Türkiye içinde talibi var mı kısmı ise, her şartta diye açıklanır. Yerli sol bek kıtlığı işte, her türlü istenir. Galatasaray'a da isterim mesela, müthiş bir alternatif olur.

2 yabancı sol bek almak istemesek de, kıtlık yüzünden bu biraz mecburi olabiliyor. Umut Meraş'ı alamadığın an, 2. bir yerli sol bek kimi sayacaksın? Alex Moreno, hücumcu bir bek mesela. Umut Meraş da biraz daha savunma özelliğiyle ön planda. Maçına göre, birbirlerini iyi dengelerlerdi. Umut Meraş, Standart bir bek, bunu daha önce yazmıştım. Ne alacağınızı bilirsiniz ve büyük beklentilere girmezseniz de sizi mutlu eder.

Büyük bir bonservisi de olmayacaktır. Sorun şu, alternatif bir sol bek adına bonservis öder misin? Umut Meraş oynayabilir de bu arada, kim iyiyse o oynasın zaten. Talipleri var, buna bağlı da fiyatlar ister istemez yükselecek. 8+6'lar bu yüzden gelmesin işte, mecbur kalıyorsun ve olmadık ücretleri gözden çıkartıyorsun. "Alma abi" ile bu iş olmuyor, mecbur kalıyorsun. Şu an da mecbur görünmektesin, eğer kural uygulanacaksa.

6 yorum:

  1. İyi bir birinci sol bek alıp alternatifini Süleyman Lus ile oluşturmak mantıklı. Ömer Bayram da 3 alternatif olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süleyman Luş'u da görmek lazım. Işık verirse, benim de tercihim bu olur elbette :)

      Sil
  2. Yabancı sol Bekin sakatlık problemi yoksa arkası için verilecek para Max 1-2 milyon olmalı bana kalırsa çok da uçmamak lazım eksik çok çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka öyle. Bonservisi olmadan işi cozebilsek ne ala. Keşke imkan olsa da içeriden çözsek işi :(

      Sil
  3. Ben alinmasini isterim
    Kadronda her zaman kaliteli yerliler olmali
    Arkasina da Suleyman Lus olsa iyi olurda
    Kendisini gormek lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sol bek rotasyonu asla yeterli olmaz. Umut Meraş'a çok anlamsız anlamlar yuklememek lazım. Alternatif olur ancak 11 için sırıttığını çok görürüz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir