8 Haziran 2021 Salı

Muhammet Demir & Galatasaray, Halil Dervişoğlu'nun transferine bakıyor gibi


Bursaspor dönemi müthiş bir potansiyeldi. Sonrasında Gaziantepspor formasıyla kendisini tanıttı, oradan Trabzonspor'a geçti. Maalesef o dönemde yaşadığı sakatlıklar kariyerinin yükselmesine engel oldu. Sık sakatlandı ama her geri dönüşünde de "ben buradayım" mesajını vermesini bildi. Trabzonspor'dan Sivasspor'a geçti, oradan da Başakşehir'e. Başakşehir'de hiç forma giyemedi tabii, o da ilginç. Okan Buruk öncesinde bu transfer gerçekleşmişti ve Okan Hoca da onu kadroda düşünmedi.

Sonra da, Gaziantep FK'da kiralandı. 2 sezondur orada ve istikrarıyla adından söz ettiriyor. Yine yer yer sakatlıklar yaşasa da, eskiye oranla çok daha istikrar kazanmış halde. 2 sezonda gösterdiği performans, Milli Takım'a da göz kırpmasına sebepti. Euro 2020 kadrosunda olmayı bana göre hak ediyordu. Geçen sezon oynadığı 34 maçta 17 gol 6 asisti var. Attığı goller kadar, iyi de bir bağlantı forveti diyelim. Galatasaray'ın Halil Dervişoğlu'ndan almaya çalıştığı etki işte.

30 yaşına geldi bir de, ligin tecrübeli forvetlerinden oldu. Adem Büyük'ü transfer ettiğimizde aldığımız etkiyi hatırlayın. Muhammet Demir transfer olsa, beklenti yine bu olur. Belki Adem Büyük kadar çalışkan demeyiz de, ona oranla "bağlantıda" çok daha iyi. Oyun aklı ve teknik özelliği daha ön planda. Buna bitiriciliği de katıp, müthiş bir istatistik yaptı. Halil Dervişoğlu ya olmazsa üzerinden iyi bir alternatif. Ya da, çift forvet mi oynayacaksın, o rotasyon adına gereken isimlerden.

Başakşehir'le 1 yıllık sözleşmesi kaldı. Küçülmeye gidecekler diye düşünüyorum. Bu yüzden de, Aykut Kocaman onu takımda tutmak isteyecektir. Bir yandan da Gaziantep FK çok istekli, çünkü 2 sezonda müthiş katkı aldılar. Futbolcunun pek kalmaya niyeti yok gibi. Aradan Galatasaray çıkar da, böyle bir transferi düşünür mü bilmiyorum. Her şey Halil Dervişoğlu'nun transferine bakıyor gibi. O olmazsa, bu tarz alternatifleri konuşuruz.

10 yorum:

  1. Tarz olarak halilin tam ikamesi bence abi bu işin bitmesi güzel olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli olarak gerçekten de başka ikame yok. Bağlantı forveti olarak.

      Sil
  2. Özellikle lig için önemli bir forvet senin de söylediğin gibi. Ligde birçok maçı çözebilir bizim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilit oyunculardan. Bu tarz bağlantı forvetleri bugün adına çok değerli.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Sözleşmesi 1 yıl sonra bitiyor, yaş malum. 1 milyon avro civari bir rakam istenir bence. Ya da takasli bir şeyler.

      Sil
  4. bu transfer müthiş olur Burak. Muhammet'i gençken çok beğeniyorum. geçtiğimiz sezon 17 gol attığını fark etmemişim. teknik olarak çok iyi bir oyuncu. dediğin gibi tam bağlantı oyuncusu. Necati Ateş etkisi yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönemde de yazmıştım kendisini. Şık sakatlıklar maalesef kariyerini geç geliştirdi.

      Sil
  5. 2013ten bu yana kendisini en cok istediyim yerlilerden birisi
    Hatta 12-13 sonrasi kerim frei muhammet nuri ve alperin fotograflarini paylasip keske ala bilsek yazmistim facede :)
    Halil transfer olursa da aslinda alina bilir sadece orda bir siskinlik yaranir Ogulcani sagda dusunursek ancak Muhammet Mohammad ve Halil. Gelirse benden soylemesi ilk 11 Muhammet Demir olur
    Hakki teslim edilmeyen bir turlu patlamasi gerceklesmeyen oyunculardan bitanesi kendisi
    Sadece onu Sercandan Batuhandan farkli kilan dsiplinli olmasi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mohammed ve Halil Dervişoğlu'nun önünde yer almak zor bence :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir