26 Haziran 2021 Cumartesi

Yabancı sayısı azalıyorken, bu tarz yerliler değer kazanacak


Galatasaray için 2000 grubu ağırlıklı olarak konuşulsa da, 99 grubunda da iddialı gençler vardı. Ali Ülgen de o isimlerden biriydi diyebiliriz. Tudor dönemi, A takımla çalışıyordu ve kupa maçlarında süre de almıştı. Oysa işin görüntüsü farklıymış. Badou Ndiaye transfer edilirken, o büyük bonservisin üstüne bir de, 2 tane genç futbolcu sözü verilmiş. O dönem tepki olmasa, 2000 grubundan bazı isimlerin gidişini izleyebilirdik.

O yıl kimse gitmese de, yaz döneminde, Ali Ülgen ve Barış Zeren'in Osmanlıspor'a gidişine şahit olduk. Çok konuşulmadı tabii bu durum. Bu gençler, geçen sezon itibarıyla, tam anlamıyla kendilerini göstermeye başladılar. Ali Ülgen de bu yükselişi sonrasında, Samsunspor'a imza atıyor. Dünün Osmanlı, bugünün Ankaraspor'u küme düşse de, Ali Ülgen kendisini kanıtladı. Henüz yaşı 21 ve gelecek adına önemli yatırım.

Samsunspor'un alamadığı bek katkısını her fırsatta yazıyorum. Forvet ve bek tarafında, istenilen katkının çok uzağında kalınmıştı. Sol bek Soner Gönül, sağ bek Ali Ülgen olunca, ortaya genç, dinamik ve hücum noktasında çok şey vaat eden bir görüntü oluştu. Ali Ülgen'in temposu, dinamizmi, hücum katkısı çok önemli. Samsunspor gibi zirveyi hedefleyen bir takım adına da, beklerden alınacak hücum katkısı olmazsa olmaz.

Ali Ülgen'in 2 sezon içinde, çok daha büyük bir transfer yapabileceğine de inanıyorum. Yabancı sayısı azalıyorken, bu tarz yerliler değer kazanacak. Futbolcunun potansiyeli de var derken, değerine değer katmış oluyor. Yeter ki çıkışı devam etsin. Şu an seviye atladı, ilerleyen dönemde bir seviye daha atlayabilir. Samsunspor da bu işten kazançlı çıkar. Bu tarz, potansiyeli olan, genç diyebileceğimiz yerlilerin transfer konusunda ağırlık kazanmasını değerli görüyorum. İyi bir politika bu.

2 yorum:

  1. Abi samsun geçen sene Nurullah için 6m€ haberleri çıkıyordu geçen Beşiktaş 1m€ anlaştı haberleri çıktı bana saçma geldi Nurullah iyi kaleci sonuçta

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir