18 Haziran 2021 Cuma

Yeni yabancı kuralı, Galatasaray'ı o kadar da zorlamayacaktır


Bu sezon 8+6, gelecek sezon 7+5, ondan sonraki sezon 6+4. 2. bir emre kadar da, yabancı düzeni bu şekilde devam edecek. Kuralın saçmalığını, Türk futbolunun bu şekilde ilerlemeyeceğini kendi çapımda anlatmaya çalıştım. Oralara hiç girmeyeceğim bile. Olan oldu diyerek, bu kural çerçevesinde neler yapılabilir ona bakalım. Her sezon yabancı sayısı azalıyor çünkü, yerli ağırlığı artacak. Haliyle de bugünden adımlar atman, geleceği kurgulaman gerekecek.

İlk 11'de kullanılacak yerli noktasında sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Mevcut yapıda dahi, Taylan Antalyalı, Emre Kılınç, Kerem Aktürkoğlu gibi yerliler var. Bu 3 ismin de banko 11'de oynayabileceğini düşünüyorum. Alpaslan Öztürk, Aytaç Kara gibi transferler şu an daha da değer kazandı. Hiç belli olmaz, ilk 11'i zorlayabilecek isimler. Bir yandan da transfer devam ediyor. Halil Dervişoğlu'nun kalma durumu olabilir ya da bambaşka yerlileri görebiliriz.

Ömer Bayram ve Emre Taşdemir'i de bu doğrultuda takımda tuttuk. Bundan sonraki transferlerde, yerli ağırlığını görmeye devam edeceğiz. Özellikle de, genç, geleceği olan yerlileri toplamak çok daha değerli. Futbolcuların Avrupa'ya gönül rahatlığı ile çıkışını engelleyecek kural da, yapacak bir şey yok. Olmadık paralar, sözleşmeler, bonservisler, bunlar yaşanacak. Geçmişte ne yaşadığımızı bildiğimizden, olacaklara hazırız.

Geçen sezon, en iyi futbolu oynadığımız dönemi hatırlayın. Okan Kocuk, Emre Taşdemir, Taylan Antalyalı, Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan, Emre Akbaba gibi isimler ilk 11'deydi. Buna bakınca, 8+6 bizi o kadar da zorlamaz. Fenerbahçe'yi de zorlamayabilir mesela, onların da iddialı yerlileri var. Beşiktaş cephesinde sorun olacak, hatta Trabzonspor'da da. Çünkü ağırlıklarını "yabancı" üzerine kurdular ve şu an değişim yaşamak durumundalar.

18 yorum:

  1. Bence yerlilerden yana performans sıkıntısı yaşamıyoruz zaten. Sıkıntı Feghouli, Falcao, Luyindama, Sarachhi, Yedlin, Etebo, Linnes'in, yani 14 yabancının yarısının sakat ve performansının düşük olmasından kaynaklandı. Ki buna tam olarak faydalanamadığımız Onyekuru ve Omar da eklenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, yerliden yana sorun yok. Hatta çoğu beklenti duyulmayan yerliyi parlatan da Fatih Hoca. Ama bunu zorunlu hale getirince görüntü değişiyor işte.

      Sil
  2. Yabancı sınırı sırf yerli futbolcu yetişsin diye yapılıyorsa yurt dışında yetişmiş gurbetçi futbolcular da yabancı sayılmalı.
    Yoksa yerli futbolcu menajerlerinin lobi faaliyetinden başka bir şey olmadığı net ortada bu yabancı sınırının.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Amaç ülke altyapılarını kalkındırmak ise.

      Sil
  3. Bu değişiklik en çok Fenerbahçe ye yarar.Galatasaray ı fazla zorlamaz.Beşıktas ve Trabzonspor un durumu zor. Sıkintı yaşamamak adına Emre Akbaba takımda tutulmalı ve Halil Dervisoglu veya Kaan Ayhan dan en az birini almalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba takımda kalmasa dahi sorun olmaz :)

      Sil
    2. Emre Akbaba farklı bir oyuncu.Formsuz olsa dahi skora katkı yapabiliyor.Klübe de olsa dahi avantaj.
      Emre Akbaba tarzında yerli oyuncu yok maalesef.Biraz kendine gelse farklı bir seviye olur.Maalesef sakatlıktan dolayı toparlayamadı.

      Sil
    3. Maliyetine bakacak o iş.

      Sil
  4. oğulcan ve kerem kanatların bankoları olmalı. emre kılınç ve taylan da orta sahada zaten.. güvenmek zorundayız bu çocuklara.

    YanıtlaSil
  5. Yerli rotasyonumuz iyi duruyor, Kaan ve Halil işi de halledilirse tam oluruz. Geleceğe dönük İsmail Çokçalış yada Bünyamin Balcı gibi bir Türk sağ bek takviyesi yapabilirsek yabancı sayısı pek fazla etkilemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha yapılacak hamleler olacak mutlaka. Yatırım gelecektir.

      Sil
  6. Bence madem 14 yabancının ancak 8 ini oynatıyorsun o vakit gerek yok 14 yabancıya 10 tane yeter hem maliyet açısından da zannımca bu gerekli
    Falcao Feghouli ve Babel den çıkmak şart. Hatta muslera nın 2.5 m luk maliyetinden bile çıkılabilir zira kurun çok artması takım içi dengeyi çok bozuyor bu muslera bile olsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yok. Sayı kademeli olarak 12 - 10 diye düşecek zaten.

      Sil
  7. salih özcan, kaan ayhan ve halil dervisoğlu'nun bonservisi alınır, kiralık gençlerden de en azından 1 tanesi rotasyonun bir parçası olabilirse değil bu sene bu sistem devam ederse (ki ben edeceğine ihtimal vermiyorum) ileriki sezonlarda bile sorun yaşamayız diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salih Özcan'ı o istediği yıllık ücretle almak zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir