3 Temmuz 2021 Cumartesi

Abdou Harroui & Galatasaray, fırsat gibi görünen yatırımlar


Medyada isimler yer alıyor, biz de onları konuşuyoruz. Sparta Rotterdam forması giyen, Abdou Harroui ismi de Galatasaray'la anılmış. Bu futbolcunun da kulübüyle olan sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı. Adı geçen isimlerdeki bir diğer ortak özellik de bu. Sözleşmelerinin bitmesine 1 yıl kalmış isimleri konuşuyoruz. Bu durum doğal olarak bir fırsat olarak görülüyor. Futbolculara ödenecek bonservis bu anlamda düşüyor.

Futbolcu için 4 - 5 milyon avro'luk bir bonservis istendiği, Galatasaray'ın ise 2.5 - 3 milyon avro arasında bir rakamı önerdiği yazılıyordu. Futbolcu 23 yaşında ve potansiyel sahibi. Gençleşmeyi düşünürken, bonservis ödenerek yapılacak transferlerde bu durum olmazsa olmaz. Yatırım yapacağınız isimler genç ve potansiyelli olmalı ki, geri dönüşü olsun. Gidip de 29 - 30 yaşındaki bir futbolcuya bonservis ödemenin alemi yok.

2 yönlü, box to box diye tabir edilen orta sahalardan. 6 - 8 numara gibi oynuyor ve tabelası var. Uzaktan şutları oldukça iyi, topla dikine iyi çıkıyor ve çalım özelliğiyle de rakibin dengesini oldukça bozuyor. Bu tarz orta sahaları çok severim. Gedson Fernandes çok da uç bir potansiyel, etkisini izledik. Harrorui de önemli bir potansiyel ve farkı da atacağı şutlar olacaktır. 6 numara oynayabilmesi de değerli. Kaptığı top sonrası, topla dikine çıkabilip, oyunu hızlandıracak orta sahalar farkı belirliyor.

Şöyle düşünün. 6 numaraya Harroui'yi yazdık, 8'de Gedson. Tempoyu ve dinamizmi yukarıda tutuyoruz. Bu isimlerin yanına, yine oyunun 2 yönünde katkı verebilecek bir 10 numara ekleyince, çok net bir orta saha hattı ortaya çıkıyor. Gençlik önemli, dinamizmi, tempoyu yüksek tutmalı. Bonservisli transferlerde de yatırım amaçlı, potansiyelli isimleri kadroya katmak, ilerleyen yıllardaki mali dengeyi yükseltmek açısından önem kazanacak.

8 yorum:

  1. Harroui'yi hiç izlememişsiniz. 6 oynayamaz, net 8. Gedson olmazsa alternatifi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 da oynar, oynamaz değil bence.

      Sil
    2. savunma önü farklı gereksinimler gerektirir. hem savunma farkındalığı hem pozisyon tutuşu yok oyuncuda. box to box oyuncusu

      Sil
    3. Fatih Hoca, 3 tane 8 numarayla oynamayı sever. 6 numarası da 8 numara özelliği taşır, bunu bekler, arar.

      Sil
  2. Bonservis yatırımı bu tarz isimlere yapilirsa zarar edilmez. Düşük maaş ve biraz bonservis ilerde satılma ihtimali de var kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de getirmez. Geri dönüşü mutlaka olur.

      Sil
  3. Klasik 6 almayalım zaten Topal Fernando tipinde. Iki stoperin 5m önünde çakılı oynamaktansa Marcao Kaan Luyindama Baozer vs. stoperle 3 lü savunmayı tercih etmek daha doğru bence. Elinde Marcao ve Kaan'ı alabilirsen handikaplarını kapatman tekniklerini ön plana çıkarman için tandem değil 3 lü savunma lazım. Alparslan gibi yedeği de bulmuşsun.

    Koreli stoperi beğenmedim hiç ligimize alışana kadar çok atılır yada gol yedirir Vitesse deki melo vari adam güzel.

    Harroui yi tanımıyorum çalışkan ve konsantrasyon sorunu oyundan kopma sıkıntısı yoksa uygun maliyetle alınabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik 6 alınsa bile, temposu, pas kabiliyeti yine aranacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir