7 Temmuz 2021 Çarşamba

Alassane Ndao & Galatasaray, ön yargılı yaklaşmamak gerekir


İlk soru şu. Galatasaray'ın yeni bir kanat oyuncusu ihtiyacı var mı? 2. soru da, kanat oyuncusuna ihtiyacı varsa, tarz ne olmalı? Ghezzal diyoruz mesela, ters ayaklı ama oyun kurucu özelliğiyle ön plana çıkmış bir isim. Feghouli de sağ kanatta oyun kurucu özelliğiyle ön plandaydı. Sağ kanada bir hamle yapılacaksa, bence "oyun kurucu tarzı" üzerinden yapılacak. Yeni bir "hız" temelli kanat oyuncusu alacağımızı zannetmiyorum.

Onyekuru'ya bu anlamda soğuk bakılıyor mesela. İşin maliyeti nedir bilmiyorum da, sol kanada bakınca, Kerem Aktürkoğlu / Barış Alper Yılmaz gibi 2 tane dev potansiyelin var. Yerli ağırlığı da gelmişken, sol tarafta bu potansiyeller oynayacak. Bu 2'liden 1'i sağ kanada da atılabilir ama sol kanattaki verimi almak zor oluyor. Sağ kanada bu anlamda transfer bekliyorum. Gelen ismin, hız temelli olması yerine, oyun kurucu özellikli olacağını düşünüyorum.

Ndao ismi de Galatasaray'la sık sık anılıyor. Medyada bu konuda ısrarlı bir girişim olabileceği yazılıyor. Bildiğimiz isim, Karagümrük forması giyiyor ve geçen sezonu müthiş geçti. Toplamda 40 maça çıktı ve 11 gol 9 asisti var. 1. Lig'de de potansiyelim var diyordu da, Süper Lig'de ciddi bir seviye yakaladı ve transferi herkes adına konuşulur oldu. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl var, futbolcu da 24 yaşında. Fatih Hoca'nın bu tarz kanatlara yaptığı dokunuşu hatırlayınca (özellikle Garry Rodrigues gibi), acaba mı deniliyor?

Aslında Ndao'yu sadece hız üzerinden okumamak lazım. Bitiriciliğini, oyun görüşünü de net şekilde geliştirdi. Sadece açık alan kovalamıyor yani, tekniği büyüyor ve top ayağındayken de iyi işler yapmaya başladı. Sağ ayaklı bir sağ kanat diyelim, pek ters ayaklı kullanılmadı. Onyekuru'dan farkı bu, Ndao'nun etkisi sağ kanatta. Sol kanatta 2 ciddi potansiyel varken, üstüne bir de Onyekuru gelmez. Bu yüzden de Onyekuru ve Ndao'yu bir birbirinden ayrı tutuyorum. Ndao bünyesine biraz da çalışkanlık eklerse, seviyesi daha da yükselir. Bugün 2 - 2.5 milyon avro'ya alırsın, yarın 10 milyon avro'lara satabilirsin.

Ama bu profil "net" ihtiyaç değil. En azından Barış Alper Yılmaz transferinin ardından. Sağ kanatta biraz daha oyun kuruculuğuyla ön plana çıkacak bir kanat beklerim. Şu da olabilir. Orta sahanın ofansif ve yaratıcılık tarafı artar, aynı şekilde bek profilleri değişir ve oyun oradan kurulur. O vakit her 2 kanadı da daha hızlı ve skorer isimlerden oluşturabilirsin. Bu da olabilir, saygı duyarım. Ndao gibi bir transferi beklemememe rağmen şaşırmam da. İyi bir isim bence, ön yargılı yaklaşmamak gerekir.

10 yorum:

  1. Bence transferlerin bu kadar uzamasının sebeplerinden biri takımdaki fizik ve yaratıcılık dengesini sağlamak. Alınacak oyuncuların birbirlerini tamamlayıcı olacağını düşünüyorum. Kaan Ayhan olursa, daha fizikli bir 6 numara, oyun kurucu bir sağ bek olursa, Ndao tipi süratli kanat gibi. Maddi durum iyi olsa tabii ki böyle şeyler beklenmez ama eller kollar bağlı olunca...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takıma gelecek çoğu isim direkt 11'e olacaktır, ben buna katılmıyorum aslında. Tamamlayıcılıktan ziyade, kaliteyi arttırmak gerekiyor sanki.

      Sil
  2. Aynısını yazacaktım eğer 2 hızlı kenar kullanacaksak mutlaka merkezdekiler oyun kurucu olmalı ki bu oyunculara top atsın ama gedson Kılınç gibi profiller kullanacaksak merkezde üzerine moho kerem ndao barış Alper tarzı adamlar ile herhangi bir üretkenlik söz konusu olamaz, geçen sezon sonuna doğru bile hoca gençleri attı komple sahaya, set oyununu oynayamadık çok fazla geniş alan oyuncusu olduğundan dolayı, hayır demem ndaoya ama dediğin gibi yerli kuralı gelmişken, elinde böyle yerli potansiyeller varken yabancı hızlı kenara gerek yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yok, öncelik asla olmaz. Oyun yapısı da mühim. Kötü oyuncu asla değil, o ayrı :)

      Sil
  3. Kerem ve Barış Alper'e forma şansı çok zor gelir bu transfer de gerçekleşirse. Bence şu an hiç ihtiyaç yok.

    YanıtlaSil
  4. Kerem,Barış,Babel,Emre Kılıç,Yunus ,Arda varken kanat oyuncusu almanın hiç gereği yok bence.Feghouli yi saymıyorum.Kendisinden bir beklentim yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de almam tabii. Bahsettiğim, o kadar kötü isim olmadığı. Bir ön yargı var da :)

      Sil
  5. artık ilk 11'e transfer yapılması lazım. alınan oyuncuların hiçbiri ilk 11 oyuncusu değil.
    Sol bek, sağ bek, orta saha, sağ kanat hala en az 4 pozisyonda kimin oynayacağı belli değil. Mariano'dan sonra Şener, Lines, Omar, Yedlin aldık. inanılmaz para harcadık hala ortada sağ bek belli değil.
    sol bek zaten bence kanayan yara. Nagatomo dahil, sarakki vs oraya da bir sürü para harcandı ama orası da boş.
    Orta saha 8 ve oyun kurucu, golcü, pasör 8/10 da boş.
    yani bu oyuncuları bulmak lazım
    ağustostan önce bunların hiçbirinin çözülmeyeceği çok aşikar hatta bence Eylül. Yani bu kader değişmez. Doğru şekilde bunun anlatılması lazım.
    PSV maçından dolayı sessiz kalınıyor.
    Şu maç öncesi Gezzal, Gedson, ve adı geçen hepsini alsan geçeceğinin garantisi var mı? Adamlar yıllardır birlikteler, sistemleri belli. Sen her transfer döneminde yapboz gibi devamlı al sat yapıyorsun. Sistem belli değil, taktik belli değil, kadro istikrarı belli değil, modern futbolun istediği genç, enerjik, tempolu, fizikli oyuncuların yok. Ne PSV'si!!!! Gerçekçi olalım. Kısa vadeye göre iş yapmayalım.
    zaten bir sürü kısıt var. Para yok, finans berbat, o zaman uzun vadeli plan yapalım. Boşverin PSV maçını falan, işimize bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek, orta saha, belki sağ kanat, sağ bek. Bunları konuşamadık hala. Kim gelecek, ne zaman gelecek onu da bilmiyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir