7 Temmuz 2021 Çarşamba

Atakan Karazor & Galatasaray, bu sefer beklediğim yerden geldi


Yerli ağırlığı ister istemez sizi bu noktaya getiriyor. Yerliler bu noktadan sonra çok daha değerli ve özellikle de gurbet piyasasına doğru yönelim olacak. Gurbetçiler daha da değer kazandı artık. Nedeni de en azından bonservis anlamında, iç piyasaya göre daha uygun isimler bulunması. Başakşehir'in Ahmed Kutucu hamlesi mesela, bu tarza en uygun transferlerden. Genç ve potansiyeli olan bir isim. Hazır düşmeye başlamışken, düşük bonservisle birlikte bu fırsatı kaçırmadılar.

Galatasaray'ın radarında da eminim ki bu tarz isimler var. Stuttgart forması giyen Atakan Karazor'un Galatasaray'ın gündeminde olduğu yazılıyor. 24 yaşında, 1,90 boyunda ve hem stoper, hem de 6 numara gibi oynayabilmesi onu değerli kılıyor. Fiziğinin iyi olmasının yanında, pas özelliği ve top tekniği de değerli. Ağırlıklı olarak 6 numara düşünürdüm tabii, sanki orada daha değerli. Hızlı bir isim değil çünkü, stoperde sorun oluşturabilir.

İyi bir takım oyuncusu diyelim. Güçlü alternatiflerden biri olur ve her 2 pozisyonda da eliniz güçlenir. 6 numara da hem eldeki olan isimler, hem de bu tarz alternatiflerle birlikte çözülür. Stoper konusunda hız tarafı benim adıma sorun. Fatih Hoca'nın oyun düzeninde stoperlerin oyun kurması önemli, orada çok iyi isim de, stoperleri de orta sahaya kadar gerektiğinde yaklaştırıyoruz. Haliyle de stoperin biraz hızlı olması önemli. Futbolcu da o anlamda zorlanabilir.

Geçen sezon toplamda 21 maça çıktı ve 1 asisti var. Geçen sezon 3 maç kaçırdı ve o 3 maçın akabinde, formasını kaptırdığı bir dönem var. Sezonun son bölümünde ise formasını yeniden aldı ve ağırlıklı olarak 6 numara gibi oynadığını gördük. Yatırım yapılabilecek, geliştirilebilecek bir genç. Bonservisinin de çok büyük bedellerde olacağını sanmıyorum. Stuttgart onu Kiel'den 2 sezon önce 900 bin avro'ya almıştı. Bugün de 1.5 - 2 milyon avro arasında maksimum bir rakam olur. Bu tarz yerli ve genç yatırımları daha sık izleyeceğiz.

2 yorum:

  1. Yerli ve farklı bölgelerde alternatif oluşturması açısından önemli bir transfer olur. Genç oyuncu bir de çok fazla olmasa da biraz daha üzerine koyma ihtimali var. En azından Türkiye şartlarında ideal bir futbolcu olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmayı unuttum, 6 numarada bir Okay Yokuşlu dönüşümü de izleyebiliriz ondan.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir