26 Temmuz 2021 Pazartesi

Arda Kızıldağ & Galatasaray, ister istemez bir soru işareti oluşuyor


Gençleşiyoruz, transferler adına politika bu yönde. Bonservis ödenecek isimler de, geleceğe dönük adımlar. İşin bir de oluşan, hatta yıllar içinde daha da ağırlaşacak yerli ağırlığı düşünülünce, potansiyelli yerlilerin değeri daha da arttı. Gençlerbirliği forması giyen Arda Kızıldağ bu isimlerden biri. Gençlerbirliği küme düşmüş olsa da, Arda Kızıdağ'ın potansiyeliyle göz doldurduğunu söyleyebiliriz. Geçen sezon ağırlıklı olarak da 90 dakika sahadaydı.

Ahmet Çalık da bu yaşlarda ciddi bir potansiyel olarak anılıyordu. Onun için iddialı bir bonservis vermiştik ve istediğimizi alamadık. Kapanan takımlar adına iyi de, geriden pasla çıkacak, topa sahip takımlar adına doğru tarz olmamıştı. Ahmet Çalık'ta istenilen alınamayınca, Arda Kızıldağ adına da böyle bir soru işareti oluşmuş oldu. 1.5 - 2.5 milyon avro arası bedellerden bahsediliyor çünkü. Taraftar da haksız sayılmaz.

Ben iyi bir stoper olduğuna inanıyor olsam da, bu seviyede ne yapabileceğini kestiremiyorum. Sert stoper, ceza sahası hakimiyeti yüksek, iyi bir kesici. Mücadele gücü, lider özelliği de oldukça yukarıda. Tabii Galatasaray seviyesinde, geriden oyun kurabilmek, saha görüşü, hamle zamanlaması, açık alanda ne yapacağı da önemli olacak. Ben de pas ve hız tarafında ne yapar onu düşünüyorum. Potansiyeli olduğu kesin, geçen sezonu da iyi geçirmişti.

Galatasaray'ın sağ stoper alacağı kesin. Luyindama'yla devam edileceğini çok düşünmüyorum. Devam edilse dahi 1. öncelik mi olur, büyük soru işaretleri var. Olacak gibi değil çünkü, benim umudum kırıldı. Hızı, atletizminin yıpranması yanında, çabuk da dağılır oldu. Sağ stopere transfer yapılırken, net bir hamle aranır. Mümkünse yerli olmalı da, yabancı stoper konusunda da şaşırmam. Diğer transferlere ve oluşacak ilk 11'e bakmak gerekiyor.

4 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir