9 Temmuz 2021 Cuma

Barış Alper Yılmaz Galatasaray'da


1. Lig'de çok beğendiğim gençler var. Liste çıkarıyor olsam, 1. sıraya Barış Alper Yılmaz'ı yazardım. Çok ciddi bir potansiyelden bahsediyoruz, en az Kerem Aktürkoğlu kadar. Hatta kimine göre, onun da üzerinde. Gelişimi, hangi noktaya geleceğini zaman içinde göreceğiz. Fatih Hoca bu transferde ısrarcıydı ve ilk istek Ocak ayındaydı. Sezon bittiğinde de, istek artarak devam etti. Futbolcuyu herkes istedi, tercihi Fatih Hoca'yla çalışmak oldu. Hoca, sürecin bizzat içince olunca, ikna süreci çok daha rahat oluyor.

Kullanmayacağı isim için de bu kadar ısrarcı olmazdı. Keçiörengücü'nde ciddi bir gelişim sağladı ve doğru yapının içinde, bu tarz gençlerin gelişimini izlemek keyifli oldu. Bu performansı, Ümit Milli Takım'a da yansıttı. Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu'nun kısa zaman içinde geldiği nokta ortada. Bu tarz yerlilere de, hocanın net dokunuşları oluyor. İş futbolcuda biter, çalışmaya devam etmesi ve o ışığı yakması lazım. Sonrasını biliyoruz zaten.

Bu sezon 8+6, devamında da sürekli düşecek yabancı sayısı. Bunu düşünerek, böylesine potansiyelli yerlilerin değeri o kadar yükseliyor ki. Yabancı sayısı 14'de kalsa da bu tarz transferlere ihtiyaç vardı gerçi. Şu an ise olmazsa olmaz. Sadece Barış Alper Yılmaz'la da sınırlı kalmamalı. Burak İnce'den başlamak üzere, alınacak başka potansiyeller de var. Transferde iyi başladık, böyle devam edeceğine de inanıyorum.

Geçen sezon 34 lig maçında 8 gol 5 asisti var. Ümit Milli Takım formasını da bu yıl giymeye başladı ve 3 maçta 1 golü bulunuyor. Daha önce anlaşmıştım, yine yazayım. Biraz daha fizik farkıyla ön plana çıkıyor. Ali Yavuz Kol'dan beklediğimiz ama olduramadığımız isim. Fizik gücü var, hızlı, bitirici özelliği yüksek, şutu olan, forvet özelliği de barındıran bir kanat. Forvetleşme sürecini de görebiliriz, fiziği onu oraya doğru taşıyabilir. Savunma arkası koşuları, topla rakip eksiltebilmesi. Şu an için kanat rotasyonuna çok ciddi bir değer kazandık.

12 yorum:

  1. Sessizlik bitti... Yolumuz açık olsun.

    YanıtlaSil
  2. Çok değerli bir transfer. Yerli rotasyonu ve gelecek için Berkan Kutlu, İsmail Çokçalış, İrfancan Eğribayat ve Burak İnce'de olmazsa olmazlardan. Bu oyuncuları da kaçırmamalıyız. Satıştan opsiyon olur, bonus olur, prim olur bir şekilde almalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera varken, genç bir kaleci almam ben. Gelişim şansı yok.

      Sil
  3. Cok iyi transfer ve bence kiralanmadan A Takima ne verebilecek bakilmali ama realist düsünecek olursak su an itibariyle ne bir CL macina ne de bir sampiyonluga direkt etki edebilecek bir seviyede oldugunu düsünmüyorum ve sahsen mevcut takimla PSV karsisinda gün gectikce elenme olasilgimizin arttigini düsünüyorum, yeni yönetim ne yazik ki transferde cok gec kaldi.

    YanıtlaSil
  4. Türkiye'den pek bu tarz hücum oyuncuları çıkmaz. Hem fizikli hem hızlı, patlayıcı kuvveti yüksek. İki kanadı da oynar, öne geçtiğinde en öne at. Seviye olarak tabii ki kıyas kabul etmez ama tarzı Mbappe gibi. Kerem-Mustafa-Barış kulübede Oğulcan, bir de Halil olursa tadından yenmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O değerli işte. Fizik ve hızı bir araya getirebilmek. Buna biraz da teknik katınca, değerin büyüyor.

      Sil
  5. Burak Yılmaz tarzında bir oyuncu görüyorum kendisinde.Umarım çok başarılı olur.

    YanıtlaSil
  6. İsmi çok konuşuldu bakalım nasıl bir etki bırakacak baya bı merak ettik kendisini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklenti arttı tabii, süreç böyle uzayınca.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir