18 Temmuz 2021 Pazar

Berkan Kutlu & Galatasaray, orta sahada derinlik ve kalite çok önemli


Geçen sezon yaşadığımız en büyük sorunlardan biri de, orta saha için yeterli alternatife sahip olmamamızdı. Hem sayı, hem de kalite anlamında noksan kaldık. Fatih Hoca'nın 6 numarada Taylan Antalyalı, 8 numarada ise Emre Kılınç gibi kazanımları olmasa, bizleri çok daha zor zamanlar da bekleyebilirdi. Orta saha bu oyunun temeli ve şu an Galatasaray kadrosunun da en zayıf tarafı. Aytaç Kara alternatif anlamda belki iyi transfer de, devamı gelmedi.

Alanyaspor ile menajer Melih Yazıcı arasında müthiş bir ilişki var. Melih Yazıcı kaynaklı harika transferler görüyoruz ki, Berkan Kutlu da onlardan biri. Sezon başında, Sion'dan bedelsiz şekilde getirdikleri bu adam, şimdilerde transferin gözde isimlerinden. Sadece 1 sezonda hem de. Futbolcunun da yaşı 23 ve  onlar adına iyi yatırım oldu. Galatasaray açısından bakarsak, Sion dönüşünde bu transferi neden biz düşünmüyoruz da, Türkiye sınırlarına girip, kendini kanıtladıktan sonra radarımıza giriyor. Bu tarz pek bilinmedik gurbetçileri takıma kazandırma tarafında zayıfız maalesef.

Berkan Kutlu geçen sezon toplamda 42 maçta oynadı ve 3 gol 2 asisti var. Orta sahanın merkezinde, 6 numarada, hatta yeri geldiğinde forvet arkasında bile oynayabiliyor. Orta saha adına ciddi bir joker ve sol ayaklı olması da, sol içi doldurma noktasında önemli. Alanyaspor denilince vitrinde Salih Uçan olsa da, bence gizli kahraman Berkan Kutlu'ydu. Bir ara Salih Uçan yedekti mesela, orta sahanın merkezinde Bakasetas / Berkan Kutlu vardı. Bakasetas gittikten sonra, Salih Uçan biraz daha ön plana çıkabildi.

Savunma önüne gelip, oyunu yönlendirebilen futbolculara hasretiz. Berkan Kutlu'nun iyi bir pas tekniği var ve ters topları da müthiş atıyor. Bu da pas oyunu oynayan ve savunma arkasına sarkabilecek hızlı isimleri görmekte zorlanan Galatasaray açısından değerli. Oyunun 2 yönünde ciddi katkısı var, fiziği güçlü ve orta sahanın merkezinde çok hareketli. Alanyaspor da pas yapan bir takım ve Berkan Kutlu o oyun yapısı içinde değer kazandı. Bu açıdan bakınca da, Galatasaray adına çok değerli.

8+6 var, 23 yaşında, çok istikrarlı bir yerli. Alanyaspor normal şartlarda zorluk çıkartırdı da, Melih Yazıcı'nın eli güçlü olduğundan, bu transfer adına umutluyum. 3 milyon avro bonservis istendiği yazılıyor. Eğer rakam buysa, transferin gerçekleşmemesi adına sebep yok. Para + takas karşılığı bu transfer bir an önce gerçekleşmeli. Daha iyi bir yerli şu aşamada aklıma gelmiyor. Orta sahada derinlik ve kalite çok önemli.

05.07.2021 tarihli yazı..

12 yorum:

  1. Jimmy durmaz ali yavuz gibi oyuncular verilebilir takasla hatta bana kalsa akbabayı verirdim ama canı kanı gibi onu seven hoca vermez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok genç isimleri seviyorlar. O tarz bir takas olabilir.

      Sil
  2. Böyle potansiyelli bir oyuncu için 3 milyon euro isteyeceklerini sanmiyorum. 7-8 milyon eurolardan kapi açmışlardır. Son zamanlarda basin mensuplarinin haber alamadığıni da düşünürsek rakamlar pek inandırıcı değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakasetas daha büyük yetenekti, gittiği rakam ortada. İşin ciddi anlamda oluru bu. 7 8 isteyemezler. Kur malum.

      Sil
  3. Oğulcanı takasta kullanırız gibi geliyor abi menajerleri aynıymış :)

    YanıtlaSil
  4. Abi bir duyum gördüm güvenilir bir arkadaş maalesef net doğru mu bilmiyorum, Barış Alper i fb ye Kaptırmışız, umarım doğru değildir ama doğruysa Burak elmas 20-0 geride başlar başkanlığa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duyum işine girersek, işin içinden çıkamayız.

      Sil
  5. 3 milyon çok geldi bana. barış alper 1.5'a bitiyor ki potansiyeli daha yüksek deniyor genellikle. biri alanya biri Keçiören, anlıyorum ama yine de 3 fazla geldi bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok değil, ederi bu bence. 2.5 - 3'e alınır. Süper Lig etiketi bu :)

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. 2.5 - 3 milyon böyle bir isim için ideal bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir