31 Temmuz 2021 Cumartesi

Cicaldau doğru isimdi, Morutan da büyük potansiyel


Morutan transferi sıcaklığını kaybetmiyor, çünkü Becali sürekli konuşuyor. Konferans Ligi ön elemelerinden de elendikten sonra, bazı önemli futbolcularını gözden çıkarmış haldeler. Görünen o ki, en değerli parçaları olan Morutan da takımdan ayrılacak. Galatasaray'ın ilgisi alakası malum, Becali de bunu kullanıyor. Sürekli bir 10 milyon avro söylemleri olsa da, 8 milyon avro'ya da bırakabileceğini söylüyordu. Galatasaray'ın da 6-7 milyon avro'ları görebileceği konuşuluyor. 6-7 milyon avro civarı, bonus ve pay gibi maddelerle bu transferin bitebileceğini olası görüyorum.

Morutan, uç ve işlenmesi gereken bir potansiyel. 22 yaşında olmasına rağmen, henüz A Milli Takım formasını giymemiş olması sorgulanıyor mesela. Ianis Hagi, Stanciu gibi isimler varken, Morutan için henüz fırsat gelmemişti. Cicaldau dahi, yeni yeni o formayı giymeye başladı diyebiliriz. Morutan da mutlaka Milli Takım'a çağrılacak. Yetenek eşiği çok büyük, ciddi bir gelecek önünde. Çalışmayı bırakmaz, doğru takım ve teknik adam denklemi içine girerse, 2-3 yıl sonra bambaşka şeyler konuşuruz.

Yine söylüyorum, bonservise çok takılmıyorum. Yaş ve yıllık ücret esas olan. Tecrübeli futbolcu alınmasın asla demem. Uygun şartlar oluşursa alırsın ama o pozisyon için muadil bir genç potansiyel bulursan, rotayı değiştirirsin. Ghezzal için istenen maliyeti Burak Elmas açıkladı. Hemen hemen toplamda benzer maliyetlere Ghezzal mı yoksa Morutan mı? Morutan 22, Ghezzal 29 yaşında. Sattığın kadar al varken mecbur kalabiliyordun da, şu an önün açık.

Avrupa'dan elenmiş olmaları da, Morutan'ın olası değerini aşağı çekecek. Çünkü bu sezon için, futbolcuyu pazarlayabilecekleri bir adres kalmamış oluyor. Avrupa vitrindi, bunu kaybettiler. Sadece lig mücadelesi adına, ellerinde lüks bir kadro olduğu söyleniyor. Ciddi satışlar yapıp, lige göre bir kurgu alacaklardır. Galatasaray'ın Romanya pazarına girmiş olmasından dolayı memnunum. İyi bir pazar ve önemli yetenekler var. Galatasaray'ın da iyi bildiği adreslerden biri. Cicaldau doğru isimdi, Morutan da büyük potansiyel.

6 yorum:

  1. Umarım iyi adamdır bunlar .. Videolarını seyredince iyi ama en önemlisi kazanma arzularının üst seviyede olması önemli…
    Çok iyi oyuncular almalıyız .. Almaktan da vazgeçmemeliyiz…
    Burası GALATASARAY en iyi oyuncular oynamalı..

    YanıtlaSil
  2. Maasini dusuk tutabilirsek verilecek bonservis bizi cok fazla etkilemez Diagne'nin ilk sene maliyeti 13 milyon+2.7 milyon Euro idi sen Morutan gibi bir yetenegi 7 milyon bonservis+ max 1 milyon Euro maas gibi getirebilirsen bu kazan-kazan durumudur bana göre zaten artik bu tarzda transfer yapmamiz gerekiyor. Luyindama da benzer sartlarla alinmisti ve gecen sene satmadin ki parasini rahatlikla cikaracakken deger kazanmansini bekledin su an zararda gorunsek de yine de asla Diagne ya da Feghouli ayarinda bir zarar etmezsin bu tarz isimlerden bence dogru bir strateji olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etkilemez tabii. Gelecek adına da sigortan olur, elini daha güçlü kılar.

      Sil
  3. İyi bir pazarlıkla bedeli aşağılara çekmek güzel olur. 6-7 milyon bandında güzel olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir