27 Temmuz 2021 Salı

Cicaldau transferi sonrası ister istemez maziye doğru yol aldık


Cicaldau transferi sonrası ister istemez maziye doğru yol aldık ve Galatasaray forması giymiş eski Romanyalı futbolcuları andık. Hagi, Popescu, Filipescu ve Adrian Ilie gibi dönemin en iyi Romanyalı isimleri Galatasaray formasını giymişti. Hagi ve Popescu zaten efsane düzeyinde, Filipescu ve Adrian Ilie de hem oynadıkları dönemde iyi iş çıkarıp, hem de o dönem adına büyük paralar kazandırmışlardı. Bir de bu kıyasın diğer tarafı var.

Arada başka Romanyalılar da var tabii. Hadi onları geçeyim, direkt Tamas, Bratu ve Petre'ye gelelim. 2003 / 2004 sezonu öncesi, yatırım olarak düşünülen ve geleceğe dönük atılan adımlardı. 3 isimden de performans anlamında istediğimizi alamadık gibi görünse de, kar / zarar dengesinde artıdaydık. Tamas'ın Galatasaray sonrası ciddi de bir kariyeri olmuştu. O sezonu, bu futbolcular üzerinden çöpe attığımızı düşünmüyorum. Genel olarak kötü bir sezondu, kimseye ihale çıkmaz.

Aynı noktada geldik. Sen yatırımı yap, zararlı çıkmazsın. Genç, potansiyelli isimleri al, maaşları düşük tut. En kötü ihtimalde dahi, verdiğini alıyorsun diyelim. Tamas, Bratu ve Petre örneğinde ise, verdiğinin fazlasını da almışsın. Bratu 1.75 milyon avro'ya gelmişti, 3 milyon avro'ya gitti. Tamas 2 milyon avro'ya geldi, 3.5 milyon avro'ya satıldı. Petre konusunda ise taraftar öyle isyan etti ki, tek zarar ettiren isim o görünüyor. Tabii o da 700 bin avro'ya gelip, 200 bin avro'ya gitti.

Bratu ve Petre sadece 1 sezon, Tamas ise yarım sezon forma giydi. Negatif bir algı var da, o algının yanlış olduğu üzerine yazıyorum. Cicaldau, daha maliyetli ama bir o kadar da büyük potansiyel. Yatırımı çok daha büyük diyeyim. Beklenti yüksek yani, bunu da karşılayacağına inanıyorum. Hagi'nin işaret ettiği, inandığı, tedrisatından geçen gençlerden. Sinan Yılmaz güzel yazdı, başka bir ülkede bu iş üzerine hikayeler yazılır. Bizde ise komisyon algısı yapılıyor.

7 yorum:

  1. Petre'nin de kariyeri bizden sonra kötü değildi. Bizde diğer ikisine nazaran daha iyi olan Bratu sonrasında pek bir şey yapmamıştı sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur, pek kendini gösteremedi ama en iyi parayı da ondan kazandık :)

      Sil
  2. 1m€ sağ bek alıyoruz o kadar ucuzsa işe yaramaz diyorlar 6.5m€a pahalı diyorlar bizim taraftar anlamıyor bu işten ben artık öyle düşünüyorum :) İkisi de fos çıkabilir bu arada o halde bile zarar etmezsin :9

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaranamazsın. Beğeni eşiği öyle değişken ki :)

      Sil
    2. Çok doğru yorum :) Beğeni eşiği çok hassas tutturmak imkansız

      Sil
  3. Kerem 'i geçen sezon bedava aldık.Şimdi 11 oyuncusu oldu.Taylan'da küme düşen Erzurum'dan bedava geldi.Maalesef hiç düşünmeden yorum yapan kalabalık bir taraftar grubu mevcut.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın elinde harap olur diyorlar ya bir de :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir