29 Temmuz 2021 Perşembe

Diagne'yi çözebilmek zor, yine golünü attı


Enteresan adam. Ön görmesi de zor oluyor. "Sat sat sat" modunda devam ederken, hala satamamış olmak büyük bir başarısızlık. Premier Lig'de o havayı yakaladıktan sonra, sıcaklığı kaçırmadan satışı yapabilmek lazımdı. Bekledik, sıcaklık kaçtı, haliyle takıma geri döndü. Bugün de kendisini yeniden ayağa kaldırmak gerekiyor. PSV maçında attığı gol, "ben buradayım" mesajını verdirmiştir diye düşünüyorum. Şans bulmasını beklemezken, 45. dakikada oyuna girdi.

Ön görülemiyor işte. Takımın kampına katılma hikayesini anlattım. Kiralık sözleşmem 30 Haziran'da bitiyor dedi ve o günü bekledi. Sonra da transfer görüşmeleri diyerek, takıma geç katıldı. Bu adam kendi kendine çalışıyordu ama görüyoruz ki, çoğu futbolcudan daha hazır halde. Fizik yukarıda, çalışkanlık aynen devam. Seni rakip yarı sahada tuttu, yine rakip ceza sahası içinde etkini arttırdı. Rakip yarı sahası içinde dolaşarak, oyun içi katkısını sağladı.

Geçen sezon da böyle değil miydi. Ligin ilk yarısında ona döndüğümüz haftaları yine iyi geçmiş ve goller atmıştı. Premier Lig'e gitti, belki takımı küme düştü ama o futboluyla ayaktaydı. Oranın temposuna da hiç sırıtmadan ayak uydurdu. Mental anlamda ne kadar sorunlu olursa olsun, sahada katkısı var. Piyasa yaptı, etiket oluşturdu. Satabilmek lazım artık, en kötü ihtimalle 4-5 milyon avro bonservisi görmelisin.

Yalnız iş öyle noktaya gidiyor ki, Diagne takımda kalacak gibi. Mevcut forvetlere bakınca, Mostafa Mohamed sonrası en iyi ismin. Ya da son gün kiralaması olacak ki, bu durum kimsenin faydasına olmuyor. En azından sen katkı alsaydın dedirtiyor. O opsiyon kullanılmıyor çünkü. PSV'e attığı gol müthiş. Şu boyda bir ismin, topa öylesine eğilebilmesi ve vuruşu. Forvetim diyen forvet, ya da esneğim diyen forvetin kolay atabileceği bir gol değil.

16 yorum:

  1. Abi ben Kerem Aktürkoğlu'nun fiziki güç açısından yetersiz buluyorum. Galatasaray ve milli takımda oynayan bir oyuncu. Kişisel olarak kendisini daha fazla geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Tüm ikili mücadelelerde hafif dokunsalar yerde kalıyor. Şutları da etkisiz ve zayıf.

    Neymar'da Barcelona'ya ilk geldiğinde güçsüzdü.Teknik heyet bu konuda özel antrenman programı yapmalı Kerem için. Kişisel görüşüm eğer güç/şut konusunda ekstra çalışmazsa buradan daha ilerisi hayal olur Kerem için.
    Bu haliyle 2 PSV maçında tercih edilmesi yanlıştı bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişir mutlaka da, bence yetersiz değil. Hızı, kıvraklığı daha önemli. Ağırlaşmamalı. Fizik olarak daha iyisi Barış Alper Yılmaz işte :)

      Sil
  2. Boşuna erken toplanmış takimy. Adam tatil yaptı gezdi geldi herkesten iyi oynuyor. Ne çalışıyor bu takım çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. zor falan değil. bu adama verilen bonservis büyük hataydı. ama olan oldu. anahtar cümle bu. olan oldu. madem aldın artık faydalanmaya bakacaksın.

    peki biz ne yaptık? ligde her sene 16-18-20 gol atabilecek bir adamı yani 4 sezonda 80 civarı (sadece ligde) gol atabilecek adamı dövmekten beter ettik.

    sürekli arayış sürekli harcama. yapıcı değil yıkıcı tutumlar.. hem paralar boşa gidiyor hem de etkili bir silahtan faydalanamıyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz derken, en büyük etken taraftar. O dönem buradan yazdım, bu kadar değersiz değil dedm. Taraftar ise yerin dibine sokmaya devam etti.

      Sil
  4. güvenilmez biri olduğuna katılmıyorum. sadece sırtını sıvazlayacaksın. idmanlardan kaçan sürekli sakatım diyen biri değil. devamlılığı çok yüksek.
    ekstra sırtı dönük çalışmalar yaptırsan olmaz yapmıyorum mu diyecek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvenilmez, yarın seni yarı yolda bırakır. Sırt sıvazlamalık bir durum değil. Çalışmasına, istikrarına, fiziğine lafım yok elbette.

      Sil
  5. Tartismasiz takimin en diri isimlerinden birisiydi ve kaliteli ayak aslinda hemen her mac mutlaka katki veriyor zaten ceza sahasinda bulusturursan gol yapma yuzdesi de yuksek sahsen ben Mostafa tek kalacaksa Diagne'nin kalmasi taraftariyim, Falcao zaten yok hukmunde.

    YanıtlaSil
  6. tek umudum teknik heyetin Scott piri'ye "form grafiğimiz sonbahar-kış aylarında zirveye çıksın" tadında bir direktif vermesi. eğer böyle bir durum yoksa gerçekten vay halimize. tek başına bireysel idman yapan adam takımın en dirisi şu an için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam Scott Piri istese de oyle bir sey yapamaz, Scott Piri bizdeyken hic boyle bir zirve gormedi bizim takim, Galatasaray sadece Tudor zamani ve Alberto Bartali'nin ilk zamanlari PsV ayarindaki takimlarin form duzeyindeydi onun disinda yakin zamanlarda bu dedigin hic olmadi ve Scott Piri ile olacagini da hic sanmiyorum.
      Turkiye'de futbol yavas oynandigi icin bu durum goze batmiyor ama gecen sene Avrupa'dan elenmemizi hatirla yine cok benzer bir senaryo oynandi sadece kalecimiz biraz daha formdaydi tek fark o.

      Sil
    2. Nasıl görmedi ya. İlk Galatasaray dönemi neydi?

      Sil
    3. Felipe Melo, Ujfalusi, Albert Riera'li kadrodan bahsediyoruz hocam Scott Piri ile alakasi yok bence ama fikrine de saygi duyuyorum, Scott Piri Luyindama'yi 2 senedir diriltemedi, tank gibi bize gelen Mohamed'in yuruyecek hali Drogba'nin tabiriyle beden egitimi hocasi Scott Piri degismeli hocam zaten pandemi etkisi bitti o zaman kimse gelmiyordu ama su an Scott Piri'ye muhtac degilsin zaten Fatih Terim gecen sene teknik ekibe Italyan bir hoca katmaya calismis ama is olmamisti hem teknik hem kondusyoner acisindan bu hamleler acilen gelmeli.

      Sil
    4. Sneijder de isim olarak büyük ama çok çalışmayı sevmez. O ayrı bir şey. İsimlerin büyük olması bir şey değiştirmez. Piri etkisidir o. Engin Baytar, Emre Çolak, Semih Kaya gibi isimler nasıl uçtu peki :)

      Sil
    5. Yok sen haklisin hatta Milli Takimda da bir donem etkili bir Scott Piri zamani var bizde de 2 donem ama o etkiler de sadece yarim sezon surmus sonra cok sakatliklar olmus ve oyuncular geri donememis bu konuyu aynen islemisler Sinan Yilmaz'in Sports Digitale Youtube kanalinda ben de gece izledim mutlaka bakin derim yigidi oldurmusler ama hakkini da vermisler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir