28 Temmuz 2021 Çarşamba

Galatasaray 1-2 PSV, bu eşleşmeyi yok hükmünde sayacağız


Bu eşleşmeyi yok hükmünde sayacağız dedim, çünkü yapacak bir şey yok. Eksiksin en basitinden. Yaratıcılık yok, bek yok, sağ stoper yok, orta saha yok. Kadronun eksik olması mazerettir. Fatih Hoca, ilk maç öncesi bu mazereti ön plana sunmasa da durum böyle. Başka değişkenler de var. Muslera'nın felaket performansları, plansızlık, maalesef hocanın tur adına odağı. PSV'e eleneceğimizi biliyorduk, en azından ben umutsuzdum. Ama 2 maçta oluşan görüntü de beklenmiyordu.

Burada kalmamalı, bir şekilde Avrupa'da devam etmeliyiz. Galatasaray'ın Avrupa'da devam etmeye, tur atlamaya ihtiyacı var. Avrupa Ligi ya da Konferans Ligi olur fark etmez. PSV karşısında eksiktik, bu maçı odaklanarak transferde acele hareket etmedik ve az çok oluşacak tabloyu da tahmin ettik. Reaksiyon vermesi de zor. Çabasına lafım yok da, Sekidika sağ açığın. Ömer Bayram sol bek, Aytaç Kara / Emre Kılınç orta saha merkezin.

5-1'in rövanşında reaksiyon vermek zor olmamalıydı. PSV'nin bu maça müthiş bir odağı olduğunu düşünmüyorum, ona rağmen çok rahat oynadılar. Galatasaray'ın ilk yarıdaki hücum planı, Marcao'nun savunma arkasına atacağı uzun toplardı. Ya da Kerem Aktürkoğlu, Sekidika, Barış Alper Yılmaz gibi isimler çalım atsın, şapkadan tavşan çıkarsın dendi. Herhangi bir hücum planı, organizasyonu yok. Çünkü takımda akıl ve yaratıcılık o kadar sorun ki.

Arda Turan oyuna girene kadar, o akıldan uzaktık. 45'de Babel'in gireceğini tahmin ettim de, Diagne sürpriz oldu mesela. Diagne de enteresan adam, her şekilde topunu oynuyor ve katkısını veriyor. Onun sayesinde rakip yarı sahada faul almaya başladık, oralarda kalabildik. Babel biraz şut desteği verdi, Arda Turan da akıl katmaya çalıştı. Yine müthiş pozisyonlarımız yok belki de, en azından kanatlardan orta kesmeye başladık. Gelin görün ki bu sefer de Mostafa Mohamed kenardaydı. Neyse ki Diagne dönmüş diyelim.

Muslera da enteresan, felaket girdi sezona. 2 maçta yenen 3 golde net hatası mevcut. Sonrasında toparlar belki de, mutlaka rekabet gerekiyor. Muslera, şu turda senin en büyük kozun olmalıydı. Oradan golü yedik, en güçlü kozumuz, bir anda en zayıf halkamız oldu. Zaten eksiksin, sorunlusun, plansızsın, tura inanmıyorsun. Şu sonuçlara şaşırmamak gerek. Reaksiyon verememiş olmak üzdü. Hayırlı mağlubiyetler olmasını diliyorum. Bir de transferler sonrası konuşalım.

24 yorum:

  1. ısrarla anlaşılmayan bir şey var. bir takım futbolun temel gereklerini yerine getirir. koşar, basar, mücadele eder, pozisyona girer, ama gol kaçırır vs. dersin ki kalite düşük. bu adamlar da bu kadar oynuyor işte.

    o yüzden eksik kadro mazaret değil. sen ortaya "bir şeyler" koy. kaliteden kaybet. sen sıfırsın arkadaşım. sıfırsın. sorun bu. psv ile kadroları değiştir 6 ay sonra sana yine 5 atar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "psv ile kadroları değiştir 6 ay sonra sana yine 5 atar."

      Son zamanlarda okuduğum en doğru ve durumu en mükemmel özetleyen cümle bu oldu. Ne yazık ki durum bu. Kadro kalitesinden ziyade tabanda sorun var. Gerçi bu sorun sadece Galatasaray için değil, tüm Türk takımları için geçerli.

      Sil
    2. Eksik kadro mazeret, hem de net mazeret. 6 ay sonra sana 5 de atamaz. Bugün ile sezonun ortası bir tutulamaz.

      Sil
  2. ligde her sezon en az 15 gol atacak diagne yerine milyonlar saçtık.
    mohammed tank gibi geldi bizim idmanlar sayesinde ne hallere düştü.
    muslera plaket ile yollanmalı okan ile devam etmeliydik. 2.5 saydık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne de sana o güveni vermedi ki. Güvenip yola çıkamıyorsun.

      Sil
  3. Acayip moralim bozuldu maci izlerken dusunun su kadroyla en hazir ve reaksiyon vermeye calisan oyunumuz bu, gercekten Fatih Hocanin da dedigi gibi bizden daha iyi takimlar sadece bir sure 20 25 dakika kadar adamlarla basabas oynadik istatistiklerde de ondeydik ne zaman topla oynama yuzdeleri yakinlasti zaten hemen golu buldular. Sneijder'in mac yorumunda dedigi gibi Galatasaray'da istek var kalite yok, bu takim Uefa'dan da elenebilir, sasirmam yani.
    Son olarak Diagne'ye deginmek istiyorum bence Mohammded'in sezon sonundaki ve su anki durumundan cok daha iyi durumda boyle olacaksa Diagne kalmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır değiliz, eksiğiz, maça hiç odaklanmamışız. Çok fazla etken var.

      Sil
  4. bu kadar yetersiz, çapsız, kalitesiz, sakar, acemi oyunculardan oluşan bir Galatasaray izlemek istemiyorum.
    Muslera'ya da yazıklar olsun!
    koşa koşa gidip yıllık 2,5 milyon eurodan sözleşme yapmak zorundaydık sanki! mesela 1,5 milyon versek hayır mı diyecekti? Sanki kapısında birileri yatıyordu. Bir kere de bizi Türk bir kaleci bulalım. Fener, BJK, trabzon'un 3 tane genç Türk kalecisi var. Bir kere de biz güvenelim.
    bu takımın tamamen yok olmasını istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Gunok iyidir abi ilgileniyoruz Mert ile anladigim kadariyla, Muslera'ya da hemen yaziklar olsun demem ama cok formsuz ve rakipsiz Okan da gidince zaten ben oynarim seklinde bir havasi var saniyorum kendisine yakismadi su son 2 mac Mert kalede olsaydi en az 2 gol eksik yerdik.

      Sil
    2. Muslera kötü başlasa da, toparlar. Bugünden silmem, geçmişi ortada. Yine de rekabet lazım işte, tek bırakmak işe yaramıyor.

      Sil
  5. (Emre)
    Øncelikle Gecmis bayaramin kutlu olsun Burak abi.

    Maca gelince: Babel ve Arda genelikle oyuna sonradan girince daha cok katki veriyorlar.
    Ayrica hoca'ya kizamiyorum. Bugun cikan ilk 11'deki cogu isim ideal ilk 11'imzde olmayacak sezon icinde.

    Hocanin kafasindaki orta saha bence Gedson-Taylan-Cicaldau.
    Ve eger Feghouli kalacaksa sag ic olabilir. belli olmaz orta saha'dan birini de kesebilir sezon icinde 8 numarada.
    Kerem-Halil-Ogulcan'li hucum hatti. Arkasinda Gedson-Taylan-Cicaldau(Feghouli)'yi gørmek istiyorum acikcasi. Tabi Van Anholt ve Boey' in de katildigi bir ilk 11. Seyir zevki cok yuksek bir ilk 11 olur. Hocanin istedigi oyuna cevap verebilecek bir kadro. Oyun aklindan vazgecmeden tempolu, pres gucu yuksek, hizli ve dikine oynayabilen bir ilk 11 olur. Hem oyun akli yuksek hem temposu yuksek bir orta sahayla Yedlin, Sekidika, Emre Kilic, Emre Tasdemir gibi hizli ve defans arkasina kosu atan isimler de yukselebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de mübarek olsun, hoş geldin.

      Hoca, maça hiç odaklanmamış ya da yanlış odak almış. Ben o anlamda kızıyorum, iyi bir hazırlık yok çünkü. Tabii eksiğiz, o net. Çok da büyük mazeret.

      Sil
  6. Harcanan paraya verilen maaşlara yazık

    YanıtlaSil
  7. Sizin de dikkatinizi cekti mi bilmiyorum ama geçen sezonun 2. yarisinda bizde oynamayan Diagne ve Sekidika, fizik ve oyun olarak takımın en iyileri (Sekidika gecen macta da en hareketli isimdi) ben bu takimin gunumuz kosullarina, modern futbola uygun antrenman yaptigini dusunmuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik olarak ben bu maçta sorun bulmadım. İlk maçta da 11'de Arda ve Babel'i yazınca, ister istemez geride kalıyorsun.

      Sil
  8. Kaliteli futbol kaliteli oyuncular ile oynanir, Sneijder ile Melo ile oynanir, Okan Buruk ya da Umit Karan bile olur ama bunlarla olmaz abi maalesef cok kotu bir kadro kalitemiz var iyi ki sampiyon olmamisiz zira CL'de su durumdaki fizik ve kadro kalitesiyle ne olacagini dusunmek bile istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım toparlar bu kadro kalitesi, beklentimiz o.

      Sil
  9. Kupanın adı fark etmez Avrupa'da Şubat ayını görmek zorundayız. Bu kadar transfere her istediği alınmasına rağmen bunu basaramayacaksa Fatih Hoca kendini net şekilde sorgulamaya başlamalı. Saha içinde bu kadar plansız olunmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Bir an önce ayaklanmalı, PSV maçını yok saymalı ve önümüze bakmalıyız.

      Sil
  10. Yönetim ve teknik ekip zaten bu sene şampiyonlar ligini gözden çıkarmıştı, açıklamalarından bu bariz belliydi. Canımızı acıtan ise bu şekilde elenmek. PSV karşısında bile sanki PSG, Man.City ile oynuyormuşuz gibi ezildik. İmajımız zaten yerle bir. Umarım bahsedilen 3 yıllık planlama eski günlere bir nebze de olsa dönüş için bir adım olur. Bu takıma sağ açık, merkez orta saha, sağ stoper, yedek kaleci, hatta Falcao'yu falan saymayalım santrfor lazım. Bana kalsa Diagne de ilk 11 için en az Mostafa kadar şanslı da, hoca pek tutmuyor gibi kendisini. Umarım transferler kısa sürede açıklanır. Sadece Berkan ile de kapanmamalı orta saha transferi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık bir şekilde ayağa kalkıp, önümüze bakacağız. Berkan Kutlu tek olmaz, mutlaka bir bağlantı oyuncusu gelecektir.

      Sil
  11. Fizik adına problem bulmadım yorumuna çok şaşırdım. Herkes yazmış, geçen sene ilk maçında Serdar Aziz i sırtına alıp üzerine bir de sürekli topsuz depar atan, ısıran Mohamed nerede bu maçtaki Mohamed nerede? Bizle antrenman yapan lokum gibi oluyor. Diagne ve Sekidika nin en diri 2 oyuncu olması sence tesadüf mü peki :) Hocanın kondisyon olayına eğilmesi lazım. Takımin fizik kondisyonu berbat...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk maçta Arda Turan ve Babel 11'de. Haliyle rakibe göre düşmüş görünüyorsun. 2. maçta da kapasite bu. Mostafa Mohamed ile alakalı özel hayat muhabbeti var, o iş farklı. Bilinen gibi değil.

      Sil
    2. Zaten bu sezon Babel, Arda, Feghouli, Falcao ne olursa olsun ilk 11 başlamamalı.

      Son 20 bilemedin son 30 dk girmeliler oyuna.

      Muslera'dan başka 30+ya gerek yok ilk 11de şu kadro yapısı ile.

      Takım kağnı gibi oynuyor yoksa...

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir