28 Temmuz 2021 Çarşamba

Galatasaray'ın mevcut isimler üzerinden, olası rotasyonunu konuşmaya devam


Bu tarz grafikleri seviyorum. Transferler gerçekleştikçe, kadronun geneli adına tekrar konuşma imkanı sağlıyor. Galatasaray'ın da mevcut futbolcular içerisinde, rotasyonu bu şekilde diyelim. Bazı ekler olacak tabii. Sağ bekte Mahmut Keskin mesela. A takımla idmanlara çıkıyor ve rotasyonda yerini alır diye düşünüyorum. Omar'ın dönüşü bir süre daha alacak gibi ve Yedlin'le de yolların ayrılabileceği söyleniyor.

Mert Günok söylentileri vardı, tecrübeli bir yedek kaleci alınabilir. Artık kaleci konusunda da transfer gündemi oluştu. Stoper tarafında da mutlaka bir sağ stoper hamlesi gerekiyor. Yabancı sayısına bakınca, o hamle mümkünse yerli diye düşünülüyor. Ozornwafor'la devam edilmeyeceği kesin gibi, Luyindama da güven vermiyor ve satışı olası. Işık Kaan Arslan eksik bu arada, şu grafikte yerini alması gereken isimlerdendi. 

Sol bek rotasyonu bu artık. van Aanholt'un alternatifleri Ömer Bayram ve Emre Taşdemir olacak. Sağ bekte de ilk etapta Boey / Mahmut Keskin rotasyonunu bekliyorum. Alpaslan Öztürk de sağ bek gibi oynayabilen bir isim tabii. Orta sahada da en az 2 hamle gerekecek. Biri Berkan Kutlu desek, diğeri ya Gedson Fernandes, ya da muadili olmalı. Geçen sezonun bana göre en sorunlu bölgesiydi. Bu sezon elde alternatifler oluşsa da, şu an kalite ayarı yapmak gerekecek.

Cicaldau / Emre Akbaba birbirlerinin muadili olacaktır. Emre Kılınç bağlantıda olur, Gedson Fernandes ya da muadili isim önünde. Berkan Kutlu da o anlamda düşünülebilir. 6 numarada ise, Taylan Antalyalı / Aytaç Kara ya da yine Berkan Kutlu alternatiftir. Aytaç Kara'yı biraz daha önde kullanmak da mümkün. Yine aynı şekilde Emre Kılınç, kanatların da alternatifidir. Arda Turan'ı ise orta sahadan ziyade, ağırlıklı olarak sol kanatta izleriz gibi.

Kanatlar bana göre Galatasaray'ın en alternatifli bölgesi. Sol kanattaki alternatifleri görüyorsunuz. Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Babel gibi 3 net isim var. Sağda ise kalması halinde Feghouli alternatiftir. Tabii ben oraya 1 transfer bekliyorum, o da Feghouli'nin ayrılığını düşünerek. Oğulcan Çağlayan ve Yunus Akgün de rotasyonda olacak. Sekidika da, yabancı sınırı kaynaklı ayrılabilir diye düşündüm. Belli de olmaz tabii, bakarsınız 14. yabancı olarak takımda kalmış.

Forvet rotasyonunda da aynı durum söz konusu. Mostafa Mohamed 1. alternatif, Falcao ve Diagne de şu aşamada kağıt üzerindeki diğer isimler. Bu 2 ismin de ayrılığı olmazsa olmaz. Ayrılıkları durumunda da, Halil Dervişoğlu'nun geri dönüşünü bekleyeceğiz, o transfer değerli olacak. Babel, Oğulcan Çağlayan, Ali Yavuz Kol da diğer forvet alternatifleri. Yoğun bir rotasyon yani, elimiz bu anlamda güçlü. Gidenler sonrası, tek bir dokunuş her şeyi orada çözebilir.

6 yorum:

  1. Yönetimler maalesef transferi yönetemiyor, kaleci icin okan kocuk u neden gönderdi de şimdi kaleci istiyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılar keşke okunuyor olsa. Bazen boşa çabalıyor gibi hissediyorum :)

      Sil
  2. Maalesef ffp nedeni ile kadro kalitemiz çok kötü kaldı.Kiralık oyuncular ile kaliteyi belli bir yere çektik ama yeterli olmadı.Psv maçlarında kalite düşüklüğü çok açık göründü.Umarım yeni transferler ile kadro kalitemiz üst seviyeye çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an onu toparlamaya çalışsak da, biraz geç kalmak durumunda oluyoruz.

      Sil
  3. Bazı bölgelerde kalabalık var onlardan kurtulabilmek de önemli. Bir de Arda Turan Emre Akbaba yazan yere bir tane box to box lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir