5 Temmuz 2021 Pazartesi

Geçen süre ve sıcakta sayısız depar, dripling


Eren Aydın ismini uzun zamandır konuşuyoruz. Geçtiğimiz günlerde de yeni sözleşmeye imza atmıştı. Uç potansiyellerden biri diyelim. Aspor'un U-19 playoff'larını yayınlaması sayesinde, çoğu insan da bu gençleri konuşur oldu. Eren Aydın, 20 maçta 23 gol oldu mesela. Beşiktaş karşısında da attığı 3 golle galibiyeti getiren isimdi. Antalya sıcağında, 120 dakika oynanan bir maçtan bahsediyoruz. O 120 dakikanın her bir anında da ayakta kalmayı başaran yegane isimlerden.

118. dakikaydı. Geçen süre ve sıcakta sayısız depar, dripling. Hala patlayıcı gücünü koruyup, rakibi 9 kişi bıraktı. Beşiktaşlıları da katayım, gençlerin ortak özelliği "fizik olarak zayıf kalmaları" üzerineydi. Hepsi olmasa da çoğu diyelim. Haliyle de üst seviyede tutunabilecek futbolcu sayısı az olacak. Eren Aydın belki de en ayakta kalanlarıydı. 120 dakika boyunca, aynı eforla mücadele edebilmek büyük iştir. Henüz 18 yaşında olduğunu ekleyelim.

Beşiktaş karşısında 3 gol atsa da, 4 gol daha atabilirdi. Maça müthiş şekilde "bitirerek" başladı, sonrasında nazar değdirdik sanırım, karşı karşıyalar kaçar oldu. Ama her seferinde, rakip kaleciyle karşı karşıya kalmayı başardı. Rakip savunma arkasına o kadar iyi sarkıyor ve o kadar iyi bir patlayıcı gücü var ki, durdurulması zor. Bir anda hızlanıyor ve yetişemiyorsun. Bunu da çok kısa bir mesafede yapabiliyor. Topsuz koşuları muazzam seviyede.

Gole de çok yakın haliyle. U-19'un gol kralı olması tesadüf değil. Forvette mi devam eder, kanat forvete mi evrilir bilmiyorum da, önünde ciddi bir gelecek var. Şu an Galatasaray zor tabii, o rotasyon tıkanık. Forvette de, kanatta da böyle. Oynayabileceği ve ciddi gelişim sağlayacağına inanılan bir takımda kiralık olarak gitmesi değerli. Bir an önce sahne almalı, beklemeye gerek kalmadı. U-19 seviyesini aştı, bir an önce A takıma kapağı atmalı.

4 yorum:

  1. burak yılmaz tipi bir santrfor diyebilir miyiz bu durumda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvette devam ederse, o tarzda olacak mutlaka. Savunma arkasına sarkması ve bitiriciliği çok benziyor. Tabii Eren Aydın'daki patlayıcılık Burak Yılmaz'da hiç olmadı.

      Sil
  2. Umarım kendini bozmadan devam eder.Fizik olarak yaşıtlarına göre çok iyi.Böyle devam ederse farklı yerlere gelebilir.Umarım altyapıda oynayan Beknaz da birkaç seneye vitrine çıkacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi isimler var, ışığı yakan yukarı çıkacak bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir