5 Temmuz 2021 Pazartesi

Rachid Ghezzal & Galatasaray, artık Mustafa Cengiz yönetimi yok


Fenerbahçe'nin transfer stratejisini eleştirip, sonra Fenerbahçe gibi hareket edersen, Galatasaray da gelip bugün Ghezzal'a, yarın da Rosier'e talip olur. Alır almaz ayrı konu, maksat piyasayı arttırmak. Şu an için doğrusu da bu. Herkes sana böyle geliyor, sen de aynı şekilde cevap ver. Mustafa Cengiz yönetimi yok artık, unutulmasın. Hala o başkanmış gibi düşünülüyor olabilir de, Galatasaray'a karşı yapılan her hamle, bu saatten sonra aynı şekilde karşılık bulur.

Galatasaray'ın Gedson Fernandes isteği açık. Futbolcu da Galatasaray'ı istiyor ve bu transfer bir şekilde gerçekleşecek. Sen ise bunu görmene rağmen araya giriyorsun, piyasa yükseltiyorsun. Halil Dervişoğlu için de bu geçerli, x için de diyelim. Fenerbahçe, Ali Koç döneminden bu yana zaten böyle. Futbolcunun adının Galatasaray'la anılması yeterli, herkese talipler. Bu yöntem kimseye yarar sağlamayacak. Galatasaray bu topa girmiyordu da, artık girecek. Kaybeden Galatasaray da dahil olmak üzere herkes olur. 2'ye gelecek adam, 4'e gelir. Yapacak bir şey yok.

Ghezzal'a gelirsek. Transfer edileceğini çok fazla düşünmesem de, imkan olursa da hayır denilmez. Bana göre geçen sezonun en iyi futbolcusuydu. Beşiktaş formasıyla 35 maçta 8 gol 18 asisti vardı. Attığı 8 golün neredeyse hepsi, takımını ipten alır tipte. Sahne alması gereken anda ortaya çıkıp, takımını galibiyete taşıdı. Asist katkısı ise sezon başından bu yana üst düzeydi. Kullandığı duran toplarla da, akan oyunda da takımının en önemli hücum kozu oldu.

Galatasaray da sağ kanadı için, bu tarz "oyun kurucu" özellikli bir isim istiyor. Feghouli'den bu yana böyle bir alışkanlık oldu diyelim. Feghouli'yle devam edilmek istenmediğini düşünüyorum. Mecburen devam edilecekse de, Feghouli'yi orta sahanın merkezine çekeceğiz. Haliyle sağ kanat adına, bu profilde bir futbolcu için boşluk var. Ghezzal da biçilmiş kaftanlardan biri oluyor. Net transfer olur yani. 2.5 milyon avro yıllık ücret istediği söyleniyor ki o para verilir. Bonservisi de bence bir şekilde çözülür.

Beşiktaş işi geciktirdikçe de şans oluşur. Galatasaray da girsin topa, piyasa artsın, alabiliyorsa alsın. Alamasa dahi, Beşiktaş bu işi istediği maddi şartlarda bitiremesin. Galatasaray'a böyle yapılıyor çünkü, biz de bunu yapalım. Kısasa kısas diyebiliriz. Burak Elmas yönetiminden görmek istediğim hareketler. Bugün Ghezzal olur, yarın Rosier. Tabii bu işin sonu yok, süreçten herkes zararlı çıkar. Diğer türlü tek zararı Galatasaray yaşıyordu.

6 yorum:

  1. Kesinlikle haklısın geçen sene bizde olan birçok oyuncuyla Beşiktaş da ilgileniyor. Türkiye'de böyle etik değerlere saygı duymaya çalışan kaybediyor. Önemli olan transferi yapmak değil fiyat yükseltip rakibe zarar vermek. Ali Koç'un başkan oldu olalı en büyük başarısı bu mesela :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık böyle, herkesin anladığı dilden. Neden tek zararı biz çekelim ki.

      Sil
  2. Emre Akbaba transferi dahil ne zorluklar yaşadık, yaşıyoruz senelerdir. Alamayacağımızın aşikar olduğu toplara bile girelim, rakibi maddi zarara sokalım. Yumuşak davrananı amiyane tabirle tokatlıyorlar. Rakibe anladığı dilden karşılık vermek lazım. Aynı zamanda bu tarz isimlere yöneliyor gibi yapıp ters köşe transferler de olabilir, tadından yenmez. Bir taşta iki kuş.

    YanıtlaSil
  3. Aynen öyle artık onların anladığı dildende zaman zaman konuşmak lazım, bende geleceğine ihtimal vermesemde gelirse denge değiştirecek bir adam, altıpasa kavisli ortaları çok etkili ayrıca çok eforlu oynamadığı için 3 yıl katkı verir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelirse üzerine ayrı konuşuruz. Yaşı var, yatırım olacaksa da geri dönüşü ne ölçüde olacak. Bunlara hep bakmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir