29 Temmuz 2021 Perşembe

Gedson Fernandes'i garanti görürken, o kadar da garanti görmemek gerekiyormuş


Gedson Fernandes süreci olabildiğince karışık. Bu süreci de Türk medyasının yeterince doğru aktarmadığını düşünüyorum. Transfer dinamik bir süreç de, bu kadar değişken de, kısa zaman içinde gerçekleşmez. Belli ki Benfica, en azından şu aşamada Gedson Fernandes'i elden çıkarmayacak. Ya da beklentisi daha yüksek diyelim. 2 milyon avro kira + 8 milyon avro'luk opsiyon gibi rakamlar beğenilmiyor. Direkt olarak beklentileri 12 - 15 milyon avro arasında da olabilir. Sadece tahmin yürütüyorum.

Kullanabilirler de. Orta sahalarına yapmış oldukları transferlere odaklı olsak da, Gedson Fernandes'i sağ kanat gibi oynatıyorlar. Gerçi orada da yedek durumunda ama en azından rotasyon içinde. Transferin son günlerine doğru şartlar değişebilir tabii. Galatasaray bu konuyu mutlaka kovalıyordur. Benfica Başkan'ının hapse girmesi bir handikaptı, süreci o ara yavaşlattı. Sonrasında ise işler istediğimiz gibi gelişmedi.

Gedson Fernandes, olmazsa olmaz mıdır? Bence soru bu. Olmazsa olmazdır, garanti isim ve gelecek adına ciddi yatırım. Yine de alternatif isimleri de düşünmek gerekiyor. Ya olmazsa, ya transfer şu an gerçekleşmezse? Gedson Fernandes'i beklerken, ellerin boş kalma ihtimali de mevcut. Orta saha için alternatifleri üretirken, kaliteyi yüksek tutmanın yolu bu. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu / Cicaldau 3'lüsü oynayabilir diye düşünüyorum mesela. Birbirlerini tamamlasalar da, Gedson Fernandes seviyesi başka. Direkt olarak kaliteyle açıklanır.

Gedson Fernandes'i garanti görürken, o kadar da garanti görmemek gerekiyormuş. Cicaldau geldi, işin "skor" tarafındaki sorunu çözme anlamında en önemli adım atıldı. Berkan Kutlu bekleniyor, orta sahada tempo ve pas kalitesi adına önemli. 6 numara için zaten Taylan Antalyalı var, ne vereceğini biliyoruz. Aytaç Kara, Emre Akbaba, Emre Kılınç, Ömer Bayram, kalırsa Feghouli gibi isimleri de orta saha alternatifleri içine yazacağız. Geçen sezona oranla daha alternatifli yapı ama eksiği var. O da Gedson Fernandes işte.

Gedson Fernandes ya da muadili bir ismin gelmesi halinde, taşlar yerine oturacak. Kimi de 6 numara bekliyor mesela. Öyle 6 numaralar istiyorlar ki, maliyet konuşulmuyor. Her şeyi yapsın 6 numara, kusursuz olsun derdindeler. Gedson Fernandes tarzı bir bağlantı kuracak orta saha alındıktan sonra, 6 numara transferi gerçekleşmez. Hoca da zaten 3 tane 8 numarayla oynamanın derinde. Bunu biliyorsun ama kendi düşünceni, sanki hocanın düşüncesiymiş gibi konuşuyorsun. Çık o zaman hocayı eleştir, neden böyle de? Sevmek de böyle bir şey değil zaten. 

9 yorum:

  1. Berkan bebce gedson transferi kadar çok önemliydi.Öncelikle yerli,taraftarı olduğu klube geldi ve genç yaşta kendisini daha da geliştirecektir.Gedson gelirse çok iyi olur ama gelmez ise taylan berkan cicaldau yeterli olacaktır.Gectigimiz sezon en sorunlu bölge orta sahamızdı.Bu sezon transferler ile iyi orta sahaya sahip olduk.Tahminim Feghouli yerine bir kanat transferi yaparız.Luyindama giderse 1 stoper daha gelir ve transferi tamamlarız düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan'in kendi hesabindan yayinladigi video muthis gercekten boyle bir Galatasarayli oldugunu bilmiyordum, cok da hirsli birisi basarili olmasi muhtemel kaza bela olmasin yeter.

      Sil
    2. Berkan Kutlu'nun o denli Galatasaraylı olduğunu ben de bilmiyordum. Müthiş bir prodüksiyondu o tanıtım :) Çok değerli transfer.

      Sil
  2. Hazirda tutulan isim Hernani, sahsen Gedson olmazsa yerine Hernani alinirsa uzulmeyecegim tek isim olur, skora katki anlaminda Gedson'dan ileride bazi konularda geride ama Hernani de seviye atlacak bir isim ve normalde alamayacagimiz bir firsat transferi zira Parma'nin durumu ortada oyuncu da orada devam etmek istemiyor. Kisacasi Gedson bize gelmek istiyor orasi kesin ama kulubu cok naz yaparsa Hernaniyi bitirelim gitsin. PSV tum transferlerini haziran ayinda bitirmis yani hic mi hatalarimizdan ders almiyoruz onu da anlamiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Kiralık alacağın oyuncu nasıl gelecek için yatırım oluyor anlayamadım açıkçası. Opsiyonlu kiralasan bile istedikleri bonservisi ödeyecek para mı var? Bıktık artık kiralik oyuncu görmekten. Geçen sezon gedson u oynatıp parlatacagina gençleri oynasaydı hoca bu sezon bu derdimiz olmayacaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opsiyon olmazsa, ya da o opsiyon senin karşılayamayacağın seviyede olursa, 1 yıllık katkı oluyor. Başkası için geliştirmiş oluyorsun.

      Sil
  4. Hernani gitti, o iş yattı artık. Gedson olmazsa başkası olur da, son güne kadar devam eder mi süreç bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Son haftaya kalır bu transfer. Zaten Şampiyonlar Ligi'nden elendik şimdilik aciliyeti yok artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var aslında, Avrupa ön elemeleri devam etmekte.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir