6 Temmuz 2021 Salı

İnanılmaz geri dönüşlere imza atıyor


Mostafa Mohamed bunu geçen sezon da yapmıştı. Beşiktaş maçında sakatlandığında, sezonu kapattı gözüyle bakıyorduk. O ise ertesi maçta, sonradan da olsa oyuna girdi. Hatta sezonu da tamamladı. Bahsettiğim sakatlığı da dizinden yaşadı ve oldukça ciddiydi. Dinamo Bükreş karşısında da benzer bir sakatlık geçirmesine rağmen, korkulan olmadı ve yine koşulara başladı. Birkaç güne de takımla idmanlara başlar.

Tabii biraz daha kendini sakınması gerekiyor. Hazırlık maçı, riskli işlere gerek yok. Golü o kadar istiyor ki, yok pozisyonda kokuyu aldı ve oraya girip şutunu atıyor. Hem darbe var, hem de yere ters bastı. Çok daha ciddi bir sakatlıkla karşı karşıya kalabilirdik. Üstelik maçın başıydı da. Ya da şöyle diyelim, başka bir futbolcu olsa bu kadar kolay geri dönemez. Mostafa Mohamed'in vücut yapısı o kadar güçlü ki, inanılmaz dönüşlere imza atıyor.

Zaten transferde istediğimiz hıza ulaşamadık. En azından eldeki güçlü isimleri kaybetmeyelim ki, PSV karşısında ayaklar biraz daha yere basabilsin. Şu an forvet rotasyonuna bakınca, belki de sıkıntısız tek bölgemiz. Mostafa Mohamed, Babel, hatta Falcao. Alternatif var görünüyor da, bu isimler arasında da Mostafa Mohamed olmazsa olmaz. Kamp görmüş, takımla çalışmış, biraz daha fazla uyum sağlamış halini çok merak ediyorum.

Galatasaray'a transferiyle birlikte fırtına gibi başlamış, sonrasında rüzgarı kesilmişti. Bunun da nedeni, takımın oynadığı oyun diyelim. Mostafa Mohamed sahadayken tek orta kesilmez, o sahada olmaz ve orta bombardımanı başlar. Garip bir hücum yapısıydı. Bir ara çift forvet denendi, orada da düştü. Biraz daha oyun içi katkısı bekliyoruz ki, onu da yapabilecek bir forvet. Hareketli, çalışkan, orta sahaya kadar gelip servis yapabilen, top saklayan forvet. Elbette asıl etkisi rakip ceza sahası içinde ve çevresinde. Net bitirici.

2 yorum:

  1. Sağlıklı ve formda olursa hücumdaki en önemli kozumuz olacak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir