20 Temmuz 2021 Salı

İş işten geçtikten sonra özür dileyeceğine, şimdiden devreye girmek


Transfer konusunda gecikme olduğu kesin. Başkanın da "10 gün içinde hallederiz" söylemi doğal olarak beklenti oluşturdu. Başkan dedi ki, süreç içinde, Uefa'ya kadro bildirme süresini gören kulüpler bonservis arttırdı. Doğrudur da, bunu bilerek hareket etmek gerekiyordu. Tüm hesaplamalar yapıldı deniliyordu. Bu da hesap edilmiş olmalıydı. Mazbatayı aldıktan sonra mutlaka sürprizlerle karşılaşılmıştır, tarihin en kötü yönetimden görevi devraldın. 

Az çok tahmin ediyordum olacakları. 10 günde bir şeylerin bitmesi imkansız. Şu da var, belli ki PSV maçı dünyanın sonu olarak görülmüyor. Sırf PSV maçlarında oynasınlar diye transfer yapmak işi paniğe sürükler, olmadık paraları harcatır. Transfer oldu diye de PSV maçını geçeceğinin garantisi yok. Seçimin ertelenmesi, Galatasaray'a büyük zararlar verdi. Bu sürecin ana nedeni diyebiliriz. Bekleyeceğiz artık, yapacak bir şey yok.

Hoca da rahat bu arada. O da sırf PSV maçı için transfer diye diretmedi. Biraz daha yarınları kurtaracak işler peşindeler. Liste var, o listedeki istenilen isimler olsun diye uğraşılıyor. Bu da gecikme yaratıyor ama beklemeye razılar gibi. Menajer eline düşmemek, olmadık paralar harcamamak doğal. Panik işi uçuruma sürükler, haliyle de sakinlik iyidir. Çabaladıklarına, çok uğraştıklarına inanıyorum. Yine yazıyorum, PSV maçı dünyanın sonu değil. Olur da elenirsen, sezon orada bitmeyecek.

Şampiyonlar Ligi elbette önemli ama yol çok zor. Bu turu geçsen, sonrası yine zor. Ben olaya biraz daha Avrupa gözüyle bakıyorum. Avrupa Ligi, hatta Konferans Ligi bile olabilir. İş Avrupa'da ilerleyebilmek, tur atlamak, adını yeniden oralarda duyurmak. Şu anı değil de, geleceği kurtarmak diyeyim. Bir plan var, akıllı hareket etmek gerekiyor. Transferlerin geciktiği doğru, eleştirilecek noktalar da var, bu ayrı. Onun için de başkan özür dile. Bence bu da önemliydi. İş işten geçtikten sonra özür dileyeceğine, şimdiden devreye girmek güzel hareket.

11 yorum:

  1. Bence de güzel ve samimi bir hareket. Ama Galatasaray başkanlık makamı özür dileme değil taraftarın istediklerini yerine getirme makamıdır.

    YanıtlaSil
  2. Bence çok mantıklı ve yerinde bir basın toplantısı yaptı başkan. Biz buraya popüler olmaya değil geleceği kurtarmaya geldik dedi. Sosyal medya taraftarı gerçekten Türkiye'de her şeyi etkiler oldu. 1 ay oldu daha, adamı transfer yüzünden istifaya çağırıyorlar şimdiden. Sanki her başkan vaadini yerine getirmiş gibi. Bunları dinlemeyecek olması çok iyi bir haber. Avrupa'yı hedefliyorsak önce bütçede küçülmeye gidip oyuncu parlatıp satma yönüne gitmemiz şart. 5 büyük ligin takımlarının bütçesiyle yarışmamız şu aşamada mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama 30 yaşında bekleri almak üzereyiz nasıl oluyor gelecek falan?

      Sil
    2. Şöyle oluyor sevgili falan. Tüm takımı gençlerden oluşturup, transferini olduğu gibi o isimler üzerinden döndüremezsin. Bu kadro mühendisliği. Bazen garantiye oynar, tecrübeli isimlerle de soslarsın.

      Sil
  3. Sezon başlayınca 2 bek, 8 ve ghezzal yoksa isterse yerlere kapanıp özür dilesin önemi kalmaz, burası Galatasaray, icraat görmek lazım herkes konuşmayı bilir, 1 ay boyunca maalesef iletişim dahil birçok şeyde sınıfta kaldılar, Taylan meselesi mesela geç tepki verildi bu konuda, hocanın sözleşmesi uzatılmış hani nerede resmi açıklama?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon başlayınca o transferler gerçekleşmiş olur da Ghezzal'a o kadar odaklanmayın derim. Sınıfta da 20 gün içinde kalınmaz, öğrenim yılı daha uzun.

      Sil
  4. Her şeyi transfere odaklayan taraftarlara anlam veremiyorum bir türlü. Bu parasızlikta transferi bu kadar kısa sürede bitirmek imkansız zaten son haftayı bekleyip akşam pazarında kalanları alacağız bu bariz belli. Acele edip dolandırılmaktan kat kat iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece transfer üzerinden okumak hata. Bazı taraftarlar ise sadece transferi okuyorlar :)

      Sil
  5. bu finansal çıkmazda 10 günde tüm transferler bitecek dendiğinde inanan ve sonrasında hayal kırıklığı yaşayan, Burak Elmas'ı sadece bu vaadine dayanarak destekleyen taraftarlarımız varsa onları biraz realiteye davet ediyorum. O seçim vaadi verildiğinde bunun böyle olmayacağı belliydi. hangi sezon başında oldu ki zaten? önemli olan diğer vaatler: basketbol aş, basketbol salonu, sponsorluk, kemerburgaz, vs. bizi uzun vadede almış olsaydık 10 gün önce aldığımız futbolcular değil, yukarıda bahsettiğim vaatlerin gerçekleştirilmesi, yönetim kurulundaki isimlerin kendi alanlarındaki potansiyellerini yansıtmaları(örneğin ışıtan gün) ve taraftarların bu yönetime destek vermesi kurtaracak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O vaattir, tutmadı, özrünü diledi. Transfer konusu sadece 1 kalem, oysa tonla kalem var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir