25 Temmuz 2021 Pazar

İtalya kaynaklı transfer haberleri var


Hernani ismini Mayıs ayında da konuşuyorduk, bu aralar yine sık anar olduk. İtalya kaynaklı haberler var çünkü. Transfer konusunda da dış basını daha ciddiye alıyorum. Doğru haberleri oradan alıyoruz ve paylaşımlar sonrası ülke basınımızın "haberi sahiplenme çabalarını" izliyoruz. Hernani konusunda ciddi iddialar var. Şu anlaşılıyor, Gedson Fernandes olmazsa üzerinden bir planlama mı var? Gedson Fernandes'i olmazsa olmaz görsek de, kısa vade adına bir b planı oluşturma çabası var.

Gedson Fernandes ve Hernani, tarz itibarıyla birbirlerinin alternatifi olmasalar da, Hernani işi olursa, Gedson Fernandes iptal olur. Yabancı sınırı var, orta saha için 1 yabancı futbolcu daha gelecektir. Gedson Fernandes yerine Hernani gelirse de, orta saha formatı biraz daha değişecektir. Gedson Fernandes'in direkt oyunu aranır mesela, orta sahada bağlantıydı. Çok hareketli, tempolu ve topla dikine çıkışları oldukça etkili.

Hernani de tempolu bir orta saha. Oyunun 2 yönünü oynar, 6 - 8 gibi kullanılabilir, hem sertlik katar, hem de pas oyununa yatkındır. Tabelası da oluşmaya başladı bu arada, Parma'da son sezonunda ciddi bir gol katkısı vardı. Fizikli de bir orta saha, takımın boyunu uzatma anlamında iş görür. Katkı alırsınız yani, asla boş bir transfer olmaz. Gedson Fernandes olmayacaksa da, Hernani ismine soğuk bakmam. Her ne kadar birbirlerinin alternatifi olmasalar da.

Bu sezon orta saha formatı değişecek. Net alternatifler oluştu, bir yandan da harekat devam ediyor. Haliyle de birbirinin muadili olacak isimleri bulmak daha kolay. Hernani'yle de bir format bulunur ve futbolcuyu ya 6, ya da 8 numara gibi kullanabilirsiniz. Josef ya da Atiba'nın Beşiktaş etkisi malum. Atiba biraz daha 8, hatta 10 numaraya kayıyor yer yer. Hernani, 27 yaşında, ciddi bir kalite. Gelirse de 6 numara oynayacağını pek düşünmem.

8 yorum:

  1. Yabancı sınırı kaldırılacak bence. Hernani-Gedson-Cicaldau, Onyekuru-Mohammed-Feghouli ile devam ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sınır aynen devam edecek. Keşke kalksa tabii.

      Sil
  2. Sen yazınca merak edip izledim, youtube videolarını Ben de Nzonzi'nin biraz daha genç hali izlenimi bıraktı. Temposuz ve ağır bir oyuncuya benziyor. Gedson'la bence aralarında 1 gömlek fark var.
    Ben Gedson'u kesinlikle almamız gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da ağır isim değil bence. Nzonzi fiziği de ağır olmasına diğer sebepti. Gedson ile kıyaslamadim ben yanlız. Öyle bir fark var. İkisi aynı anda alınmaz dedim. Hernani geliyorsa, Gedson olmaz.

      Sil
    2. Ben de ikisi arasinda kesinlikle Gedson derim ana sanki alamayacagiz gibi duruyor Gedsonu. Su anki halimizle yine agir ve yumusak kaliyor orta sahamiz korkarim bunu degistirmek icin mali gücümüz de yok.
      Bana sacma gelen bir durum da bedavaya Salih Ucan'i ya da Dorukhan'i almayip 4 milyon Euro civari paralarin konusuldugu Berkan'da israr etmek, tamam tarzlari farkli ama Berkan da bir Lemina ya da Gedson degil zaten Salih ile ayni pozisyonu paylasiyordu, bu transfer tarzini anlamiyorum.

      Sil
    3. Alternatif üretmeliyiz, bir isme takılı kalıp, beklemeyi de doğru bulmuyorum.

      Salih Uçan ve Dorukhan Toköz ise, benim gözümde Berkan Kutlu potansiyeli ve ayarında olmayan isimler. Berkan Kutlu bambaşka bir potansiyel.

      Sil
  3. Satış için yaşı yüksek bonservisi de az bir miktar değil. Hollandalı Harroui miydi 6-8 oynayan daha genç ve Hernani 'den daha ucuza bitebilir en kötü bir satışı daha var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitemez, o konuda da beklenti yüksek rakamlar. Keşke olsa tabii.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir