30 Temmuz 2021 Cuma

Japhet Tanganga & Galatasaray, sağ stopere kiralık transfer?


Transfer haberleri konusunda, dış basını daha dikkatle takip ediyorum. İngiliz basınında çıktı, Tanganga'yı kiralamak istediğimizi, Tottenham'ın da futbolcunun oynama garantisine baktıklarını yazmışlar. Sattığın kadar al zamanı, bu tarz transferleri mecburen yaptık. Çoğunu geliştirdik, ayağa kaldırdık. Günün sonunda ise takımda tutamadık, çünkü maliyetleri yüksekti. Tanganga tarzı bir kiralama hamlesi de bana bu durumu hatırlatıyor.

Galatasaray'ın sağ stoper ihtiyacı net. Çıkan isimlere bakınca da, yerliden ziyade, yabancı bir sağ stoper gelecektir. Luyindama gelişecek, ayağa kalkacak gibi değil. Felaket bir halde. Ona güvenip, mutlaka yükselir diyerek yola çıkamayız. Bir şekilde kendisinden çıkmak ve oraya transfer yapmamız gerekiyor. Kim olur bilmem, sadece tarz üzerinden konuşuruz. Ayağı biraz düzgün, sert, fizikli, mümkünse hızlı bir stoper lazım.

Tanganga da bu profile uyuyor aslında. Tottenham'ın geleceğinde yer tutması beklense de, çok fazla şans bulamıyor. Futbolcuyu kiralamaları ve gelişimini beklemeleri olası. Aynı zamanda sağ bek gibi de oynayabiliyor. O anlamda biraz Denayer'e de benzer. Mutlaka katkı verir, gelişim sağlar. Yıl sonunda ise, nasıl tutarız diye düşünmeye başlarız. Opsiyon bırakacaklarını sanmam. Bıraksalar dahi, uçuk bir rakam olur ve onu karşılayamayız.

Transfer bütçesini bilmiyorum tabii. Belki bir bütçe belirlendi, o rakam da farklı pozisyonlara harcanacak. Sağ stoper için de, kiralama hamlesi ile daha düşük bir bedel mi gözden çıkarıldı? Tabii bu sefer de, verilen demeçlere ters düşülmez mi? Kiralık hamle, günü kurtarmaya yönelik adım atılmayacağı yazılmıştı. Tanganga ise tam anlamıyla böyle bir transfer. İddia dış basından gelince, konuşulması gerek olduğunu düşündüm.

9 yorum:

  1. İstisnalar kaideyi bozmaz. Nasıl ters düşülsün? Koca bir transfer politikası mevcut ki kiralık 1-2 hamle o politikayı da yukarı çıkarır. Hiç transfee yapılmayıp luyindama riskini göze alamayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin olmayacak bir kiralama işinin geleceğe faydası yok artık.

      Sil
    2. Bugüne faydası var. Bugün yatırım yaptığın oyuncuların yükselmesine faydası var.

      Sil
    3. Yarına yok ama. Bugüne faydası var diye diye çok isim aldık. O gün mecburduk, bugün değil.

      Sil
  2. Luyindama yi tukaka yapmadan onunde potansiyelli kiralık bir stoper seneyi gecebiliriz. Biraz toparlarsa sezon ortası veya sonu en azından elden çıkarılıp seneye bir transfer yapılabilir. Olumsuz bakmamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tukaka yapan biz değiliz ki, kendi kendini bu hale getirdi.

      Sil
    2. Geçen yönetimler gibi demek istediğim. Klüp olarak malımızı kotuleyip kendi ayağımıza sikmayalim.

      Sil
  3. Stopere kiralık oyuncu alınacaksa millete oyuncu yetiştiriciliği yapmak için alınmamalı. Tecrübeli defansı toparlayacak lider bir stoper alınmalı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir