17 Temmuz 2021 Cumartesi

Jens Stryger Larsen & Galatasaray, Yedlin'le alakalı bir memnuniyetsizlik var


İtalya Ligi kaynaklı ve sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmış birçok ismin adı transfer gündeminde geçiyor. Jens Stryger Larsen ismi de sosyal medyada dolaşıyordu. Nedir, ne değildir, gündem midir bilmiyorum. Sağ bek arayışı olacağı yazılıyor. Yedlin'le kaynaklı bir memnuniyetsizlik var ve güveni oldukça kırdı. Yedlin'le alakalı, bekleme tarafındayım. Nedeni de, Ocak ayında alınan isimden, Temmuz ayında direkt vazgeçmek.

İyi bir sezon geçirmediği doğru da, kampı görelim diyordum. Kariyeri ortada ve geldiği an itibarıyla da fırsat işiydi. Hızlı bir bek, doğru hücum aksiyonunda katkı vereceğini düşünüyorum. Eksikleri var tabii, bu da gözden çıkmasına sebep. Omar'ın durumu da mühim, ne zaman döneceği bilinmiyor. Haliyle de sağ bekte, Yedlin'i tek bırakmak istenmiyor. Kaan Ayhan'ı konuşurken de "sağ bek" oynar üzerinden gidiyorduk.

Larsen, istikrarlı bir sağ bek. Joker haline bakınca, Kaan Ayhan'ın alternatifi olarak mı düşünüyoruz diye de aklıma geldi. Sağ bek olsa da, sol bek ve stoper gibi de oynayabiliyor. Ya da 3lü savunmaların sağ kanadında iyi performanslar veriyor. Kalitesi bir noktada, istikrarı ise yüksek. Ne alacağınızı bildiğiniz bir bek diyelim. Yıllar içinde Linnes'de arayıp da bulamadıklarınızı, Larsen'den bulabilirsiniz diyeyim.

Teknik ve orta kapasitesi yüksek, tempolu, oyunun 2 tarafında da ciddi etkisi olacak bir bek. Joker yapısı da onu değerli kılıyor. İhtiyaç halinde çok rahat sol bek ya da stoper oynayabilir. Hatta orta sahaya dahi kaydırabilirsiniz. Fatih Hoca da bu tarz joker isimleri çok sever. Beklerden yana biraz daha teknik, geriden oyun kurabilecek ve istikrarlı katkı verecek isimlere bakılıyor. Doğru olan da bu, son dönemde beklerden yana büyük sorun yaşadık. Hocanın oynatmak istediği futbolda da beklerin önemini bilirsiniz.

02.07.2021 tarihli yazı..

17 yorum:

  1. Yedlin'in arkasına hızlı bir stoper koymayınca defosu ortaya çıkıyor. Bu isim de Donk olunca patladık doğal olarak. İleride aksiyon bitirme sorunumuz olduğu için çok ileride kalıyor, ki bu çok doğal. Dönüşümlü oynayacak biraz daha derli toplu bir bek bulabilirsek, bence sıkıntı yaşamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedlin'i, işleyen bir hücum düzeninde net şekilde kullanırsın. O düzen şu an bizde yok.

      Sil
  2. Yedlin ile alakalı beklenti bir tek sen de var abi maalesef, linnes ve Şener den bir gram farkı yok ama İngiltere den geldi diye iyi bir algı vardı sanıyorum, temel eksikleri olan bir oyuncu yedlin o yüzden bir an önce satmak en iyisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek bende yok, bir sürü kişide var. Çok şükür, herhangi bir algıya kapılmayacak duruma da sahibim :) ben gördüğümü, düşündüğümü yazıyorum. Sürekli transfer sirkülasyonu sonuç getirmez.

      Sil
  3. Ocakta bonservissiz halletmek daha mantıklı bu sene bir şekilde idare edelim bence

    YanıtlaSil
  4. Romantik beklentimiz var aslında yedlin olmayacağı belliydi. Hızı dışında pek bir etkisi yok. Birde kendini bırakmaları var faul almak için. Omar daha kıymetli inşallah döner. Onun için diyorum gelecek vaadeden Türk sağ bek havuzundan birini kapmaliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli değil diyorum ben yine, boş bir kariyer değil. Kolay kolay tutmazlar adamı o seviyelerde :) Omar elbette daha kıymetli.

      Sil
  5. Yedlin daha çok 3-5-2 sisteminde sag kanat oyuncusu tarzında.4'lü savunmanın sağında savunma sıkıntısı var.Yinede yaz kamp döneminde takıma daha çok uyum sağlayacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyordum. Maalesef düşündüğüm gibi olmayacak sanki :)

      Sil
  6. temel fundamental problemleri olan bir oyuncu. yer tutma, ters kademe gibi temel defansif sıkıntıları var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama istikralı da, çizgisi var, altına pek düşmüyor. Ne alacağını biliyorsun.

      Sil
  7. Yanancı sınırında idareli gitmeliyiz kaan ayhanı alıp, omar dönene kadar ki dönecekse bek oynatıp dönünce stoper bek rotasyonunda kullanmaya devam etmeliyiz 2 yabancı hakkımızı bekte kullanmak sıkıntı yaratır ve müsriflik olur. Bjk 1 sağ bekle şampiyon oldu bazen futbolcuları joker pozisyonlarda değerlendirmekte gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan'ı alalım da, bırakmıyorlar ki şu aşamada :) Omar da ne zaman, nasıl dönecek bilinmiyor.

      Sil
  8. Larsen italyadaki performansını bilmiyorum ama asist gol sayıları yetersiz milli maçlarda ise 3lü stoperin önünde kanat bekti defansif açıdan yeterli ama ofansif açıdan extra bir numarası yok gibi geldi bana, bütün milli maçlarını izledim adı çıktığı için euro 2020de 1 tane ofansif bir aksiyonunu görmedim topla sadece topsuz koşular gösterdi sık sık, iyi bilenler detaylı değinirse öğreniriz ama 30 yaşında öyle yada böyle 2 yabancı sağbekimiz var bana mantıklı gelmiyor, yedlini bir şekilde kazanmak zorundayız çözüm bu olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumda da Nagatomo tarzı verir katkısını. Garanti katkı bu isim, ne alacağını bilirsin. Yeter ki büyük anlamlar yükleme. Joker bir de.

      Sil
    2. Abi yaşlı oyuncu inadı niye takım zaten yaşlı

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir