17 Temmuz 2021 Cumartesi

Álex Moreno & Galatasaray, Saracchi'nin biraz daha tekniği?


Atılan transfer adımlarının, Fatih Hoca'nın vermiş olduğu (ya da bırakmış olduğu diyelim) liste üzerinden şekillendiğine inanıyorum. Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk gibi isimlerle bu doğrultuda anlaşıldı. Tabii onlar bonservisi olmayan, serbest statüdeki isimler olduğu için daha rahat gerçekleşen hamleler. Bir de işin, ilk 11 boyutundaki hamleler olacak. Zaman az, Şampiyonlar Ligi ön elemeleri kapıda. Bir yandan kongre var. En azından acil olan transferleri şu sıralar bitirmek değerli.

Sol bek için, Alex Moreno ismi geçiyor. Bilmiyorum tabii şartları. Kiralık mı olacak, bonservisiyle mi gelecek. Sattığın kadar al sarmalından çıkmaya yakın, yeni bir kiralama hamlesi içime çok sinmez. Günü kurtaracak bir durum yok, geleceğe oynamak lazım. Şartları da bilmiyorum tabii, maliyet ne ölçüde olacak? Şu an Galatasaray'ın en sorunlu bölgesi sol bek olabilir. Ne ilk 11, ne de alternatif olarak kimse kalmadı.

Alternatiflere bakalım. Ömer Bayram'la yeni sözleşme yapılacak diye bekliyoruz da, bence kendisi sol bek değil artık. Emre Taşdemir gidecek, Süleyman Luş adına da belirsizlik var. İlk 11'e sol bek aldın da, arkasını da mümkün olursa yerli, yapacak bir şey kalmazsa da yabancıyla doldurman gerekiyor. Önce bir ilk 11'i çözelim de, alternatife elbette sıra gelecek. Alex Moreno da, Fatih Hoca'nın listesindedir diye düşündüğümden, beklentim olacak.

Saracchi, kötü bir sol bek olmasa da, sağlıklı değil. Sağlıksız hali de, ona güvenip yola çıkmaya engel. Sol bek için istikrar sağlamak ve net katkı almak gerekecek. Alex Moreno son dönemde Betis'te formayı kaptırmış gibi görünse de, istikrarlı bir isim. Sık sakatlanmaz ve performans çizgisi pek dalgalanmaz. Tempolu, hücumu seven bir bek. Teknik düzeyi gayet iyi ve geriden oyun kurma noktasında da katkısı olur.

Bir yandan dengeli de, kötü savunması yok. Betis taraftarının bu transfere bakış açısı beni ilgilendirmez. Asist katkısı üzerinden benzer yorumlar Saracchi için de yapılıyordu. Sonra bir baktık ki, sezona fırtına gibi girmiş. Bu Nagatomo için dahi yazılmıştı. Alex Moreno ise teknik tarafta, bu isimlere göre çok daha iyi. Fatih Hoca da bu tarz hücumcu, geriden oyun kurabilecek bekleri sever. Net katkı alınacaktır. 

06.06.2021 tarihli yazı..

6 yorum:

  1. Son zamanlarda medyada Caner isminde bizimle yazılıyo , transferin altyapı hazırlığımi bilmiyorum ama olursa da yerli kadrosu açısından çok da kötü olmaz diye düşünüyorum. Senin yorumun nedir bu konu da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstemem artık, karıştırırız takım içini.

      Sil
  2. Geçen sene devre arasında Saracchi-Nagatomo değişikliği ile bir türlü oturmayacak gibi gözüken pozisyon oyununu çok kısa bir sürede farklı bir seviyeye taşımıştık. Saracchi maalesef çok sık sakatlık yaşadı, ama ben kalmasını isterdim. Alex Moreno da oyun olarak benzer bir isim gibi gözüküyor, üstelik ciddi bir sakatlık geçmişi yok, olursa büyük iş yapmış oluruz, zira Saracchi sağlıklıyken oyunumuzu nasıl daha rahat oynadığımızı gördük, benzer profilde bir oyuncuya yönelmek gayet mantıklı.Transferde her gün farklı bir plana göre konuşuyoruz:) 19-20 demişken mesela Lemina'yı ve Dennis Bonaventure'yi aldığımızı düşünelim, bir de Morutan çekelim; forvette Dennis-Kerem (Halil ve Oğulacan alternatif), orta hatta Gedson-Morutan (Emre-Omer alternatif), kanatlarda Moreno ve Yedlin, regista Taylan, geride Marcao ve Luyindama'nın önünde Lemina.. Bu kadroyla bir şampiyonlar ligi maçı izlemek isterdim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alex Moreno daha istikrarlı. Saracchi bence daha yetenekli olsa da, istikrar olmadıktan sonra bir şey ifade etmiyor.

      Dennis Bonaventure konusunda burnuma hiç iyi kokular gelmiyor.

      Sil
  3. Sağ kanattan Mariano ile oynanan oyunu soldan Moreno ile denemek isteyebilir yeni senede. Baskılı oyun için savunmanın pas kalitesinin yüksek olması gerekiyor sadece Marcao yeterli olmuyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kalitede değil elbette. Yine de pas özelliği iyidir, oradan bir şekilde seni çıkartır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir