19 Temmuz 2021 Pazartesi

Larsen ve Van Aanholt'la birlikte 3'lü savunma ihtimali?


Jens Stryger Larsen ve Patrick Van Aanholt'la anlaştığımıza yönelik haberleri okuyoruz. "Bek borsası" demek lazım, özellikle de sol taraf adına. Van Aanholt ile anlaşıldı denir, yarın yine başka isimleri konuşuruz. Alex Moreno, Kurzawa, Alioski gibi isimler gündeme gelip duruyor. Sağ bek için tek isim Larsen gibi görünse de, sol bek adına aday çok. Biriyle anlaşalım ve önümüze bakalım artık. En başta da yazdım, Van Aanholt işi olacaksa da olsun artık. Yeni yeni adaylar konuşmayalım.

Alioski'yi Fatih Hoca'nın istemediği yazılıyor ve nedenini bilmiyorum. Belki de maliyeti anlamsız şekilde fazla. Kurzawa desek maliyetli iş, yoksa sağlıklı hali çok daha ön planda. Alex Moreno konusu da uzadı, gerçekleşmiyorsa yapacak bir şey yok. PSV maçını geçtik de, sezon devam ediyor. Bir an önce sol bek işini çözüp, önümüze bakalım. Bek konusu Galatasaray adına en büyük sorunlardan biri. Her 2 bekte de problem var.

Sağ bek konusu da, en az sol bek konusu kadar sorun. Omar bir süre daha yok, Yedlin problemli ve geriye alternatif kalmıyor. Sekidika'dan sağ bek çıkarabilir miyiz diye bakıyoruz. Orada garanti bir katkıya ihtiyaç olduğu için, tercih "tecrübeden" yana olmuş. Larsen 30 yaşında ve bonservis verilecek. Bu konu da tartışılıyor. Maliyeti görmediğim için yorum yapamam da, garanti katkı hedefleniyor demek. Yedlin konusu gibi değil bu.

Hem Larsen, hem de Van Aanholt işi olursa, birbirlerini tamamlayacak bekler. Biri hücumu, biri de savunmasıyla ön planda. Larsen'in savunma aksiyonu iyi. Temposu kadar, savunma özelliği ön planda. Hücumda çok meziyetli diyemesek de, eldeki rotasyona oranla yukarıda tutarım. Van Aanholt da aslında müthiş bir orta kalitesiyle gelmeyecek ama hücum etkisi büyük. Hızlı, tempolu, sol ayağını iyi kullanır ve gole yakın bir bek. Larsen de hücum tarafında Novak'a benzer, ceza sahası içinde, arka direk koşularına dikkat etmek lazım.

Tüm bek rotasyonuna baktığımızda ise, 3'lü savunma uygunlar. Larsen, Van Aanholt gibi isimler tempolarıyla bu oyuna uygun. Yedlin, Ömer Bayram, Emre Taşdemir, döndüğünde Omar da aynı şekilde. Fatih Hoca çok zorda kalmadıkça bu oyuna dönmese de, 3'lü savunmayı, daha doğrusu 3-4-3 gibi bir kurguyu kullanabilir. Elindeki bek profili buna uygun olacak. Larsen'le alakalı bir ek daha, 3'lü savunmanın sağ stoperi de olabilir. Hem stoper, hem de sol bek gibi oynayabiliyor. Jokerliği işin diğer iyi yanı.

5 yorum:

  1. Sol Bek hücuma çıkacak defans 3lüye dönecek sol bek önde prese yardım edecek gibi geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca yapmıştır planını, izleyip göreceğiz :)

      Sil
  2. Hocanın vardır planı mutlaka.

    YanıtlaSil
  3. Bizim lig için özellikle çok etkili olabilir üçlü savunma oyunu. Rakiplerin bir çoğu alışık olmadığı için ne yapacağını bilemiyorlar. Gerçi Avrupa şampiyonası sonrası teknik direktörler belki bakmıştır biraz üçlü savunmalara da o kadar çaresiz kalmayabilirler.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir