24 Temmuz 2021 Cumartesi

Marcao ya da Luyindama, ne kadara, nereden gelmişti?


İlginç bir beğeni borsası var. Genç, yatırımlık isim alırsın, çok para denir. Almazsın, neden alınmıyor olur. Bir yandan geleceğe yatırım yapıp, bir yandan kaliteyi yukarıda tutmaya çalışıyorsun. Luyindama'ya ne kadar bonservis verdin, unutuldu mu? Sakatlık sorunu olmasa, çok daha büyük paralar konuşulmaya başlanmıştı. Marcao ya da, 4 milyon avro civarı bir bonservisi vardı ve Portekiz Ligi'nde küme düşme hattından futbolcu mu alınır deniyordu. Bugün ise 15 milyon avro'ya satsan "düşük fiyat" diyeceğiz.

Burada esas olan bonservis değil, futbolcuya verdiğin yıllık ücret. Bu ücretler de düşük. Haliyle, olası satış noktasında elin kafadan rahatlıyor. İyi futbolcuya da yatırım yaparsın, yeter ki imkanın olsun. Belli ki şu an o imkan oluştu ve biraz daha geleceği kazanma anlamında futbolcuları konuşuyoruz. Zannediliyor ki, tüm transferleri maksimum 1 milyon avro bonservis bedeline yapalım, maaşı düşük olsun, bir yandan dev potansiyel olsun ve ileride çılgın kazanalım. O tarz isim de bulursun ama en fazla 1 olur, 2 olur. Bu da bir yatırım, Cicaldau o bonservis bedelini eden bir yetenek.

Beşiktaşlısı da fark etmişsinizdir, yemeyi içmeyi kesti ve Galatasaray'ın transferlerine odaklandı. Torpil isteyen başkanlarını bir kenara bırakıp, Galatasaray'ın transferlerini yorumluyorlar, maliyet konuşuyorlar. Otur da, Ghezzal seninle ne kadara anlaşmıştı, şimdi ne kadar alacak bunu sorgula. Rosier'in bonservis bedeli nerelere gelmiş ya da? Galatasaray'da olan bitenden anlamazsın, bilmezsin bile. Stadyum isim hakkı ufukta, sponsorlar var. Limit ister istemez artacak, elin güçlenecek. Bir de satış kaynaklı rahatlama oluşturabilirsek, önümüz tamamen açılacak.

Şuna da takıldım. Dünya eskisi gibi değil, artık her şeye daha rahat ulaşabilme imkanı var. Futbolcuyu izleyenler var, tanınıyor, biliniyor. İş araştırmaya bakar. Bu sefer de gelip "her futbolcuyu tanımayı nasıl başarıyorsunuz" deniyor. Bana da şu günlerde böyle bir soru komik gelmekte. Cicaldau, Haziran gibi konuşulduğunda net şekilde araştırdık, toplayabildiğimiz tüm bilgiyi topladık. Ben de bu bilgileri sizlerle paylaştım.

Cicaldau iyi ve potansiyeli yüksek bir futbolcu. Orta sahada aradığın "gol / asist" noktasında iş görecek, tabir-i caizse de "cuk" sesini çıkartacak. İlk adı çıktığında da yazmıştım, ben çok mutluyum. Sonrasında Stanciu'ya da razıydık ama Cicaldau yaş itibarıyla da çok daha iyi oldu. Transferde çark dönmeye başladı ve gerisi gelecektir. İyi bir yola girdik ve asla panikle hareket edilmiyor. Sürecin hızlanması "panik" anlamına gelmiyor.

8 yorum:

  1. büyük ihtimal luyindama-marcao tandemi ile devam edelecek. sen luyindama hakkında ne düşünüyorsun ? sakatlanmadan önceki haline döner mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama bence olmayacak, kendisinden yana da umudum kalmadı.

      Sil
  2. Ağzına sağlık bizim kurtuluşumuz kesinlikşe bu. 6 yıllık maliyeti 12 milyon, babelin 3 yıllığı 10, falcaonun 3 yıllığı 20, fegholuinin 5 yıllığı 25 milyon ve gönderemiyorsun bu adamları istesende aakat olmıycakta canı istiycekte. Atiba vb örnekler %10 bile değil ama bu tip gençlerde scout ekibimiz hep başarılı oldu ben güveniyorum luyindama sakatlanmasa şimdi premier ligdeydi ve 12-13 bandında para kazandırmıştı. Ben hala luyinin toparlayacağını düşünüyorum ve güveniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis değil, önemli detay maaş benim için.

      Sil
  3. Kulüpleri zorda bırakan bonservis değil maaş. Yıllardır isimli oyuncuları bedavaya kadroya katıyoruz sportif başarı Avrupa'da yok. Maddi anlamda da çöküş var. Böyle aç ve düşük maaşlı oyuncularin kadroda olması daha iyi. Önemli olan onları geliştirebilmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyelli isimden, ödediğin parayı bir şekilde çıkarırsın. Sonraki satış anlamında artı olan futbolcunun maaşının düşük olması.

      Sil
  4. Lyundama'da ciddi zarar ettik.
    Fatih Hoca keşke Marcao'dan sonra yanına defansı bilen, avrupa'lı bir stoper tercihi yapsaydı. Israrlı bir şekilde atletizm yanılgısı içinde olması çok üzücü. Stoperde bence atletizmden çok, akıl, bilgi, yer tutma, sezgi daha önemli. Bunu çok defa gördük.
    Umarım Lyundama ile vedalaşırız. Cagne gibi o da ölü bir yatırım oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ettik de, sakatlık yüzünden oldu. Sakatlık olmasa, piyasası Marcao'nun da önünde ilerliyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir