19 Temmuz 2021 Pazartesi

Neresinden bakarsak bakalım, sıkıntılı kadro


Transfer konusunda "PSV maçını" aştık artık. Bu saatten sonra zaten PSV maçını düşünerek transfer yapamazsın. 24 saat kalaya kadar 2 isim değiştirebilmen bir yana, hazırlayacak zaman kalmadı. Gedson Fernandes dışında hiçbir yeni transferi o maça çıkartamayız. Hazır olmaması bir yana, takıma uyumu da sorun olacaktır. Gedson Fernandes ise hem bu yapıyı iyi biliyor, hem de Benfica ile kampta, hazırlık maçlarında oynadı.

PSV karşısında çok fazla handikap var. Transferlerin yetişmemesi bir yana, 2 de covid vakası var. Birinin Yedlin olduğu kesin, diğeri de Emre Akbaba deniyor. Yedlin'in varlığında dahi sağ bek sorundu, şu an o da yok. Fatih Hoca, Sekidika'yı hazırlık maçında sağ bek denerken, bu iş resmiyete de taşınacak gibi. Alpaslan Öztürk'ün sağ beke çekileceğini pek düşünmüyorum. Sağ bek geçmişi olsa da, Sekidika'nın sağ bek oynaması beni şaşırtmaz. Orada göstereceği performans da, bu seviyedeki geleceğini belirler.

Muslera
Sekidika Luyindama Marcao Ömer
Aytaç Kılınç Feghouli 
Babel Mohamed Kerem

Oğulcan Çağlayan'ı da Uefa listesine yazamadık, Tff sağ olsun. Yoksa şu maçın 11'inde, sağ kanatta Oğulcan Çağlayan'ı düşünürdüm. Çalışkanlığı önemli çünkü. Şu tabloda kanatlarda Kerem Aktürkoğlu ve Babel oynar. Belki Babel sola geçer, Kerem Aktürkoğlu sağa. Forvette Mostafa Mohamed'i izleriz, orta saha hattı da böyle olur. Taylan Antalyalı zaten sakat, eldeki en iyi 3 isim de böyle. Gedson Fernandes olur da gelirse, Emre Kılınç yerine onu yazarız.

Neresinden bakarsak bakalım, sıkıntılı kadro. Mutlaka elimizden geleni yapacağız da, şu ortamda asla favori değiliz. Bekler sorun, orta saha mevcut içinde alternatifsiz. PSV sonrasındaki Avrupa tablosuna bakmak gerekebilir. Avrupa Ligi elemelerine düşebiliriz. Benim için mühim nokta, sahne neresi olursa olsun, Avrupa'da yürüyebilmek. Bunu hatırlamamız gerekiyor. Galatasaray'ın son yıllarda unuttuğu olgu bu. Oysa kendisini, ülkedeki diğer takımlara göre farkı kılan da buydu.

16 yorum:

  1. Baskan simdi aciklama yapiyor, eski yonetim tarafindan bize soylenmeyen detaylar yuzunden transfer gecikti tarzinda bir seyler soyledi sanirim transfer yapmak icin borcsuzluk kagidini alirken de zorlanilmis, bunlarin sorumlulari secimi geciktirenlerdir.
    Teknik olarak ilk macta fark yemezsek icerde sansimiz olur diye dusunuyorum, gecmiste eledigimiz takimlara bakarsak PSV onlarin yaninda cerez kalir ama acaba Galatasaray genlerini hatirlatacak oyunu oynayabilecek mi mesele o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine baskan Burak Elmas'in aciklamalarindan Gedson'a fahis fiyat teklif ederek transferi ve PSV macinda oynamasi bilincli olarak geciktirildi elbette Besiktas bizim turu gecmemizi istemez, TFF'de Ogulcan transferini engelleyerek ayni seyi yapti kisacasi ne yapip edip bu turu gecmemiz gerekiyor, hayirlisi olsun.

      Sil
    2. Transfer gecikti orası net ama kolay bir tablo da almadılar.

      Sil
  2. Bu turu bir şekilde geçersek sonraki turda ciddi bir avantajımız olabilir. Kadro yetersiz ama herkes maksimumumunu verirse olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık ne yaparız, ne ederiz, sahada belli olacak.

      Sil
  3. Bence eldekilerde ne yapabiliriz ona bakmak lazım, başkanın açıklamalara bakınca transfer yapacak gibi durmuyorlar maalesef o yüzden sekidika dan sağ bek mi yapıyor hoca bilmiyorum ama yine bir şeyler yapmak zorunda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca bilecek o kısmı da :(

      Sil
    2. psv maçına özel değil bu yorumum bu arada genel olarak yine birilerinden alışık olmadığı mevkide verim almak zorunda kalacak,bana transfer yapacak gibi bir izlenim vermediler genel olarak

      Sil
    3. Yaparlar, neden yapılmasın.

      Sil
  4. Berkan bari açıklansaydı ya beni heyecanladıran bir transferdi, röposunu gördüm sportcell de yapmış galiba sallama değilse bitmiş olması lazım transferin

    YanıtlaSil
  5. Herkes isterdi de, herkesin her istediği o kadar olmuyor maalesef :)

    YanıtlaSil
  6. Bu kadro çok kötü bir kadro. Benim anlamadığım Donk neden yok? En ufak bir haber bile çıkmadı Donk'la ilgili. Sessiz sedasız gitti.
    Bekler yokken, saatli bomba stoperlerle 4'lü oynarsak, rezil oluruz.
    bu takım mutlaka 3-5-2 oynamalı. Marcao ve Lyundama ikisi birlikte zaten sarsaklar. Aralarına Alpaslan^ı da alıp üçlü oynamalıyız.
    sol kanada ömer bayram, sağ kanada kerem olur.
    ortada emre, feg, aytaç mecbur zaten.
    ileri de Babel ve Mustafa oynar.
    Yani 4'lü defans, Sekidika gibi saçmalıklar bence yıkım olur.

    Takvimin bu hale gelmesinin 1. sebebi tabi ki eski yönetimin hıyanetidir. ama yine de 2 adam alınabilirdi. Bu kadar da acil olmamak lazımdı. Mesele 10 gün meselesi değil. 1 aydır yönetimdelerken takımı bu kadar kötü ve eksik bir kadro ile ŞL ön elemesine çıkartmak da açıkçası Burak Başkan için eksi yazdı.
    Fatih Hoca'dan üçlü hamlesi bekliyorum. Bu maçın başka kurtarırı asla yok!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk yok, çünkü Gold Cup'ta. Sözleşme uzatsam da yok yani :)

      Sil
  7. Sağ bek Alpaslan oynamaz mı? Kötüydü hazırlık maçlarında ama savunma yatkınlığını düşününce?

    Emre Kılınç konusunda top tutamama sorunu başımıza bela olur mu diye düşünüyorum. Arda'yı tek devre sol iç oynatsak? Savunma bilgisi diğerlerine göre çok daha iyi. Çok mu yumuşak kalır orta saha?

    Hoca Mustafa'yı Malatya maçının ikinci yarısında oyuna almıştı. Babel de ilk yarıda sağdan baya iyi ortalar yapmıştı. Herkes ilk yarıda Mustafa oyunda olsa diye hayıflanmıştı. Hoca o maçı hatırlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynar oynamasına, neden oynamasın. Oynayabildiği bir yer zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir