9 Temmuz 2021 Cuma

Okan Kocuk Giresunspor'da


Ben bu yazıyı gece yazıyorum. Yazdığım esnada da, Galatasaray tarafından yapılan bir resmi açıklama yoktu. Giresunspor resmi hesapları, kamp raporu fotoğraflarında Okan Kocuk'a yer vermiş. Zaten transferi konuşuyorduk ve bu sayede öğrenmiş olduk. Galatasaray yönetimi "iletişim" tarafında neyi amaçlıyor bilmiyorum. Ne oluyor, ne bitiyor bilen yok. Her konuda, büyük bir sessizlik var ve beklemeye devam ediyoruz.

Okan Kocuk'un gitmesini istemesem de, ayrılık kararına saygı duyuyorum. Oynamanın tadını aldı çünkü, artık yedek bırakamazsın. Muslera'nın varlığında da oynayamayacağını biliyor. O da önüne bakmak ve oynamak istedi. 2. kaleci de önemli elbette. Bu anlamda geçmiş yıllarda büyük sorunlar yaşadık. Sinan Bolat'ından, Cenk Gönen'ine kadar türlü iddialı 2. kalecilerimiz oldu ve tutmadı. Okan Kocuk ile o işi tuttursak da, ayrılık kaçınılmaz oldu.

Daha iyi bir takıma gitmesini bekliyordum tabii. Baş altı takımlarda da rahatlıkla forma giyerdi. Yetenekli kaleci çünkü. Geçen sezon, Muslera'nın olmadığı haftaları iyi geçmişti. 1 önceki sezon ise öyle şok anında kaleyi aldı ki, takım gibi o da dağıldı ister istemez. Fatih Öztürk transferi kötü dursa da, Okan Kocuk ile girdikleri rekabet önemliydi. 1 önceki sezon Okan Kocuk dağılmıştı. Fatih Öztürk'den kaleyi devralan Okan Kocuk ise olabildiğince özgüvenliydi.

Yedek kaleci işini ne yapacağız onu merak ediyorum. İlk hazırlık maçında Berk Balaban oynamıştı ve iyi de performans verdi. Özellikle de ısrarla ayağa oynamaya çalışması, günümüzün aranan kaleci tarzına güzel bir örnek. Fatih Öztürk de kalacak bence, o da tecrübe kontenjanından. Yeni bir 2. kaleci alacağımızı düşünmüyorum. Berk Balaban, bu görüntüde devam eder. Umarım sorun yaşamayız. Geçmiş bu anlamda acı hatıralarla dolu.

10 yorum:

  1. Okan 25 yaşında ve oynaması gerekiyor.Kiralık gitmesi çok iyi oldu.Avrupa liglerinde de genelde yedek kaleciler 30 yaş ve üzeri seçiliyor.Fatih Öztürk'ün kalması önemli.Her an hazır olabilecek yedek kaleci ihtiyacımız vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım, o gelişimi göstersin. Mutlaka geri dönecektir.

      Sil
  2. Fatih oztürk geldigi gün okan kocuk a sana güvenmiyoruz mesajı verildi zaten. Haklı olarak ayrıldı. Başarılar dilerim kendisine. Bizi ise yedek kaleci konusunda yine hüsran bekliyor. Umarım muslera sakatlık geçirmez yine yoksa fatih in kalede olduğu zaman ne kadar berbat bir kaleci olduğunu gördük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence öyle değil. Rekabet oluşturuldu. Tek kaleci kaldın, ona da bir şey olsa ne yapacaktın?

      Sil
  3. umarım kiralıktır. muslera sonrası kaleye kesinlikle türk geçmeli. okan da en iyi aday.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık olduğu açıklandı da şartları bilmiyoruz.

      Sil
  4. Oynamak istiyorsa gitsin Galatasaray'da Muslera'dan formayı alması imkansız. En verimli dönemlerini yedek bekleyerek heba etmek istememiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık gitti, güçlenip döneceğim diyor. Bekleyeceğiz :)

      Sil
  5. Hep söyledim buraya da yazıyorum Okan'dan Galatasaray'a kaleci olmaz. Kalitesi çok düşük ısrar etmeye gerek yok oynadığı maçlar da zaten ne olduğunu gördük. Berk Balan geliştirilmeli olmazsa Muslera sonrası yine isim yapmış bir kaleci bakılmalı. İlle yerli olmak zorunda değil. (Alp)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir