17 Temmuz 2021 Cumartesi

Okay Yokuşlu & Galatasaray, o sıcaklıkla transfer yapamayınca


Okay Yokuşlu da, Diagne gibi WBA dönemini iyi geçirenlerden. Takım küme düşmüş olsa da, bu futbolcular gösterdikleri performansla "piyasa" yapmışlardı. Nedenini anlamadığım şekilde, beklediğimiz transferleri yapamadılar. Okay Yokuşlu adına Euro 2020 de handikap oldu, herkes gibi o da kötü bir performans gösterdi. O sıcaklıkla transfer yapamayınca da, bugün iş soğumuş oluyor. Belli ki Celta Vigo da kadrosunda düşünmemekte.

Geçen sezonun yaz transfer döneminde, Okay Yokuşlu ismini sıklıkla anmıştık. Galatasaray'ın gündemine geldi, çok uğraşıldı ama "kiralama" üzerinden transferi gerçekleşmedi. Ocak ayında ise, WBA bu transferi kiralık olarak gerçekleştirdi. Hatta o performansın ardından, artık istesek de alamayız demiştik. Gerçi Taylan Antalyalı'nın da gösterdiği çıkışın ardından, iyi ki Okay Yokuşlu'yu almadık düşüncesi doğmuştu.

Hala o noktadayım aslında. Galatasaray orta sahasını mümkün olduğu kadar hareketli ve sert kılmak lazım. Tempoyu "olmazsa olmaz" olarak görüyorum. Okay Yokuşlu da bana biraz statik geliyor. İyi bir 6 numara, ayağı da düzgün, fiziği var tamam da, ağır. Belli ölçüde sertliği de katacaktır ama eldekilere bakınca yine düşünmem. Taylan Antalyalı'yı, Okay Yokuşlu adına yedek bırakmam. 6 numara alacaksam ya daha maliyetsiz bir alternatif olur, ya geleceğe dönük bir iş olur, ya da üst düzey birini alırım.

Berkan Kutlu diyoruz. 6 - 8 numaralar adına alternatif olur, tempo katar, daha maliyetsiz, hem 2 yönlü katkıyı verecek, hem de oynadığın pas oyununa uyacak isim. Alternatif de tutarsın, ilk 11 de oynatırsın. O iş performansına bakar. Yedek bıraktığında lüks kalmaz, söylemek istediğim bu. Okay Yokuşlu kiralaması maliyetli olabilir. Bonservis işine girsek, bu sefer de geri dönüş sağlayamazsın. Sonraki satış anlamında geri dönüş sağlamayacak isimleri al da, direkt katkı versinler. Okay Yokuşlu için böyle bir durum da yok.

Kaan Ayhan'ı alırım mesela. 6 da oynar, stoper de, sağ bek de dersin. Daha da genç. Okay Yokuşlu da bonservis olarak aynı maliyet ve oynatabileceğin yer sınırlı. Oynadığın futbola da uydurmak çok kolay değil. 5-6 milyon avro'ya zor satarlar. Yine x takıma kiralayacaklardır. Aslında Türkiye'ye dönmesi adına da şartlar oluştu diyebiliriz. Avrupa kariyeri iyi başlasa da, son yıllardaki görüntüsü sürekli aşağı inmekte.

4 yorum:

  1. Okay'in tarzı bize hiç uymuyor gibi. Çok durağan kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de uymuyor. O yüzden de istemiyordur hoca.

      Sil
  2. Abi olay biraz da İngiltere ile alakalı bence :) Çünkü İngiliz takımları doğru dürüst transfer işlerine başlamadı bile :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir