25 Temmuz 2021 Pazar

Olimpiu Morutan & Galatasaray, potansiyelde uç nokta


Cicaldau, Stanciu ve Morutan. Bu 3 Romanyalı futbolcu da, bugünün değil, transfer döneminin ilk gününden bu yana konuşulan isimler. Morutan ve Cicaldau'nun potansiyeli oldukça yüksek. Özellikle de Morutan, ciddi anlamda uç potansiyel diyelim. Forvetin arkası ve sağ kanat gibi oynuyor, 22 yaşında, ciddi anlamda "wonderkid" diyebiliriz. Cicaldau için 6.5 milyon avro'luk bonservis verdik, Morutan'ın değeri ne olur düşünün artık.

Galatasaray'ın sağ kanadında, oyun kurucu özelliği yüksek bir kanada ihtiyacı var. Feghouli'den kalan bir özellik diyelim. Feghouli'nin özellikle kanat oynamak adına, hız ve temposu iyice düştü. Ghezzal'ı konuştuk mesela, Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu profildi. 29 yaşında, yıllık ücret ve bonservisi düşününce ciddi bir yatırımdı. Morutan'da daha büyük bonservisi konuşacak olsak da, yıllık ücret bu tarz isimlerde düşük oluyor. Haliyle de Ghezzal maliyetine kıyasla, hem hemen hemen denk bütçeler oluşuyor, hem de geleceğe dönük hareket ediyorsunuz.

Son atmış olduğu golü gördünüz, potansiyel bu işte. Geçen sezon 36 maçta oynadı ve 8 gol, 15 asisti vardı. Çok hareketli ve oyun aklı oldukça yüksek. Hücumda aksiyon alma süresi çok kısa. Şutu var, çalım yeteneği üst seviyede. Galatasaray'a gelmesi halinde sağ kanat oynayacağını düşünüyorum. Yoksa forvetin arkası, hatta orta sahanın merkezinde 8.5 numara gibi de kullanırsınız. İşin savunma kısmında çok fazla etkisi olmasa da, hücumda böyle bir yeteneği taşırsınız. Hücumdaki aklınızı, kalitenizi ve temponuzu oldukça yukarı taşıyacak. 2-3 sezonluk performans sonrası da, geldiği bonservisin çok daha yukarısına onu satmak mümkün.

Becali'nin 15 milyon avro'luk isteği vardı. Galatasaray'ın da 8 milyon avro'yu gözden çıkardığı yazılıyordu. Bu tarz isimler adına ciddi yatırımlar yapacağız gibi görünüyor. Cicaldau bunun ilk adımıydı, Berkan Kutlu da bence bu isimler arasında. Morutan biraz daha zor tabii, uğraş gerektirir. Geri dönüş sağlanacağını bildiğim için, giden bonservis bedelini düşünmüyorum. Rakam 8 -10 milyon avro bandında kaldığı an, şans var diye düşünüyorum.

11 yorum:

  1. 8-10 verilecekse o paraya Dennis Mann alınır Parma'dan sağ kanat için, Bükreş düşmezse fiyatta.

    YanıtlaSil
  2. bahattin demirbilek para konusunda yardımcı oluyor mu acaba ? bugün krasnodar anlamsız yüksek bonservis ödemiş bi oyuncuya. keşke bize yardımcı olsa, kasa kolaylığı filan sağlasa. o zaman morutan gibi oyuncuları alabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim o konularda hiçbir fikrim ve bilgim yok.

      Sil
  3. Şunu anlayamıyorum. Birkaç oyuncuya böyle €8M, €6M bonservis verecek para varsa Gedson için neden erkenden verip almadık madem? Tamam bu oyuncular sağlam potansiyel ama Gedson da değil mi? Hem de plug&play diyeceğimiz, gelince tanıma süresi vs yapmadan direk oynayacak adam. Takımı yükselttiği seviyeyi de gördük. Erkenden al bitir böyle elzem adamları. CLye kalsak zaten pazarlıkta kesmeye çalışılan para çıkmış oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alamadık, belki de daha yüksek ücret istediler. Belki fiyatları 15 milyon avro'da gezdi. Bunu bilemiyoruz ki.

      Sil
  4. O paralar harcanacaksa Gedson'u zorlayalim daha fazla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson için rakamlar çok daha yüksek. Türk medyası yanlış haberler yapıyor. O algı oluşturdu fiyat için.

      Sil
    2. Gedson ve bu adamın pozisyonları ayrı biz sağ açıkta oyun kuran sağ kanatta sol ayaklı içeri kesen, yaratıcı profil pwşindeyiz. Ghezzalda bunun örneği morutan ghezzalın genç tempolu olani belki onun kadar lige direkt etki edemeyebilir ama burağa katılıyorum bu çocuğun zirve çok acayip noktalar olabilir ve 4 yıllık maliyeti ghezzal bonservis ve maaş maliyetinin altında olacağı aşikar. Beşiktaş gençleşmeyerek ve sürekli 30 üstü yatırım yaparak fikret orman zamanındaki hatayı yapıyor şampiyonlar ligiyle bu yaşlı kadroları kaldıramaz biz ise çok doğru yoldayız.

      Sil
    3. Ayrı olması başka konu. Gedson adına oluşan bir algı var, bence beklenti çok daha yüksek. Haliyle de transferi zorlaşıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir