5 Temmuz 2021 Pazartesi

Aliou Dieng & Galatasaray, belli ki bir 6 numara transferi yapılacak


Galatasaray belli ki bir 6 numara transferi yapacak. Sürekli bir 6 numara gündemi oluşuyor. 6 numara gelmeli mi, gelmemeli mi konusunu ise size bırakıyorum. Orada ciddi bir alternatif oluşturmak bence iyi düşünce. O isim de mümkün olduğunca tempoyu yükseltip, bir yandan da savunma aksiyonuyla öne çıkmalı. Taylan Antalyalı'nın farkı "temposundan" kaynaklıydı. O tempoyu kaybetmemek değerli. Yaşanan sıkıntı ise işin savunma aksiyonunda olabiliyordu. Doğru yerde pozisyon alma, pozisyon takibi, seken topları alabilmek gibi.

Aliou Dieng adı, bundan 2-3 ay önce de konuşuluyordu sanki. Hatta son haberlerde, futbolcuyu Manchester United de izliyor gibi haberler okuduk. Potansiyeli var ve El Ahly'nin de 10 milyon dolar'lık beklentisi var deniyordu. Galatasaray tarafındaki haber ise, Mostafa Mohamed'de olduğu gibi, opsiyonlu bir kiralama operasyonu. Fatih Hoca'nın listesinde ilk sırada olduğu yazılıyor. Bu tarz "scout" temelli transferleri seviyoruz.

Savunma direncini direkt olarak yukarı çekecek isim. Bazı isimler vardır ya, 2 kişilik oynar, tüm takımın yükünü üstlenir. Aliou Dieng de böyle bir 6 numara. Onu 6'ya yazıp, önüne 2 10 numara yazsanız dahi, o yükü çekebilecek kalitede. Hücum katkısı düşük olsa da, orta sahadaki bağlantıda katkı verir. Daha da iyisi, yapacağı pas araları olacaktır. Savunma aksiyonu çok yüksek ve orta saha ve kendi yarı sahasında basmadık yer bırakmaz.

Bu tarz bir 6 numaranın eksikliğini de geçen sezon yaşamıştık. Taylan Antalyalı ne kadar müthiş iş çıkarırsa çıkarsın, işin savunma tarafındaki beklenti farklı oluyor. Net bir 6 numara olmadığı için, o tarafta eksik kalması doğaldı. Bu ihtiyacı gidermeye yönelik, net 6 numaraları konuşmaya başladık. Belki Şampiyonlar Ligi olmaz ama, Avrupa arenasında yer almak olmazsa olmaz. Kadro kalitesini ve rotasyonu mümkün olduğunca yukarı çekmeliyiz.

28.06.2021 tarihli yazı..

6 yorum:

  1. Aliou Dieng, Cameron Puertas vs daha noname isimlere yönelmek hoş

    YanıtlaSil
  2. Kazma bir 6 no ise isterse 2 kişilik koşsun faydası sınırlı kalır. Aurelio Emre Appiah hee ne kadar bu üçlü fiilen pek oynayamadıysa da ideal 3 lu budur. Suat Kaya Atiba da olur. Yoksa elimizde Aytaç ve inşallah Kaan olacak ön kesici oynayabilecek. Tempo diye de başı kesik tavuk alınmamalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aliou Dieng'i tanımıyor olmana verdim bu yorumunu.

      Sil
  3. Umarım genç oyuncular transfer edilir.Taķımda 30 yaş ve üstü fazladan oyuncular mevcut.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir