12 Temmuz 2021 Pazartesi

Ricardo Rodríguez & Galatasaray, kumar ya da fırsat


Bu aralar bir sol bek gelecek de, kimin geleceği üzerine kimsenin fikri yoktur. Medyaya bakınca, Alioski ve Van Aanholt isimlerinin dışına pek çıkmadık. 2'si de bonservisi elinde futbolcular olsa da, maliyetleri var. Başka isimler de yazılıyor tabii. İşin sonunda sürpriz mi olur, ne çıkar bilmem. Bir ara da Alex Moreno diyorduk, orada ses kesildi. Kesin olan, acil şekilde gereken sol bek ihtiyacı. Öyle bir isim gelmeli ki, hem direkt etki etmeli, hem de istikrarlı şekilde hareket etmeli.

Ricardo Rodriguez ismi, son dönemlerde Türk takımlarının gündemine gelir. Bugünlerde de Galatasaray için konuşuluyordu. 28 yaşında, Torino forması giymekte ama eski parlak günlerinin de uzağında. Wolfsburg dönemi bambaşka seviyedeydi. Sonra Milan'a transfer oldu ve orada aynı istikrarda devam edemedi. Arada PSV'e kiralandığı dönem var. Sonra da Torino'ya 1.95 milyon avro gibi bir bonservise satılmıştı. Torino'da da özellikle sezonun 2. yarısında yedek oturdu ve oynamadı bile. İsviçre Milli Takım'ında ise belli bir istikrarı var.

Çok büyük bir düşüş içinde. Yeniden ayağa da kalkabilir, keskin düşüşü devam da edebilir. Her açıdan kumar diyelim. Torino'nun bu transferle alakalı beklentisi olmaz. Çok rahat şekilde bonservisi de alınır ya da kiralarsın. Bir sol bek için müthiş bir tekniği ve pas kabiliyeti var. Geriden oyun kurmayı seven takımlar adına ideal isim diyelim. Çok iyi de duran top kullanır, sol ayağı olabildiğince kaliteli. Eskiden temposu da iyiydi tabii, ağır bir sol bek değil. Son döneminde ise olabildiğince istikrarsız.

Kumar gözüyle bakmak ile fırsat gözüyle bakmak arasında ince bir çizgi var. Maliyetine ve futbolcunun durumuna bakarak fırsat diyebilirsiniz. Sonra yeniden toparlar ve eski günlerine yaklaşırsa da kazanç büyük olur. Kumar da olabilir, belki bir daha toparlayamayacak. Bu da sol bek konusunda karavana atmak demek. Hayırlısı diyerek, teknik ekibin kararına saygı duyacağız. PSV maçına sol beksiz çıkma ihtimalini düşünmüyorum bile.

10 yorum:

  1. Milan çok sevdiğim bir takım olsa da oraya giden bir türlü iflah olmuyordu bir sene öncesine kadar. Ricardo Rodriguez de bu kervandaki isimlerden biriydi. Türkiye'de tekrar ayağa kalkabilir belki önemli olan düşük bir maaşla ikna edebilmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundesliga'nın en iyi sol beklerinden biriydi giderken.

      Sil
  2. Ömer Bayram ve Emre Taşdemir ilk 11 olarak düşünülmüyor ya da yeterli olarak görülmüyorsa neden sözleşme uzatıldı. En azından maaş yüklerinden kurtulurduk. Aynı durum Ozornwafor içinde geçerli, geçen sezon en ihtiyaç duyulduğu anda oynatılmıyorsa takımda olmasının bir anlamı yok.

    Benim transfere bakış açım çok basit. İhtiyaç olduğu anda oynatmayacağın ve ileride satamayacağın oyuncuları almayacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bir hata daha. Kadro mühendisliği nedir bunu anlatmak lazım. Her futbolcu ilk 11 düşünülerek alınmaz ya da tutulmaz. A, b, c sınıf futbolcular vardır, rotasyon diye bir şey var. 8+6 kuralına yedir bir de bunları. Dünyanın her yerinde bu böyledir.

      Ömer Bayram ve Emre Taşdemir'i rotasyonu düşünerek tutuyorsun. 11'i değil. Yerli hangi sol beki almayı hayal ediyordun alternatif olarak. Bonservis mi verecektin bir de :)

      Transfere bakış açınızın günümüz, hatta dünün futbolunda da bir yeri yok maalesef. Kadro öyle kurulmaz.

      Sil
    2. Demek istediğim Ozornwafor mesela rotasyon amaçlı tutuluyor kadroda, geçen sezon en ihtiyaç duyulduğu anda onun yerine orta sahadan biri stopere konuldu. Böyle anlarda oynamayacaksa rotasyonda dahi tutulmamalı.

      PSV maçı öncesinde sol bek transferi gerçekleşmezse ne olacak? Ömer ya da Emre oynayacak. Böyle anlarda Emre ya da Ömer oynatılmayacaksa sözleşme uzatılmamalıydı. Bunu ifade etmek istedim aslında.

      Sil
    3. Ozornwafor işi menajer işiydi. Yani menajeri diyor ki, size şunu getiririm ama Ozornwafor'u da alırsanız. Mecbur kabul ettin, menajer elindeydin o dönem. Şu an talibi çıksa yollanır zaten.

      PSV öncesi sol bek transferi gerçekleşmezse, mecbur eldeki ile oynayacaksın ama hayat PSV maçından ibaret değil. Sol bek alsan da, PSV maçı muamma. Oynayacaklar işte kimse gelmezse. Onları da tutmayacaksan, sol beki boş bırakıp mı sahaya çıkacaktın :)

      Sil
  3. Kulübede sağlam adam olsa risk alınabilir de arkasında Ömer ve Taşdemir oturacak. Yani bu adamdan bekleneni alamazsak arkası uçurum :) Yani Linnes olsa kulübede hadi bir nebze.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum da, net bir sol bek hamlesi gerekiyor :)

      Sil
  4. Maliyetleri üzmeyecekse bu riske girilir çünkü ligin seviyesi düşük burada hayata dönebilir bide önünde kerem stoperde Marcao sol içte stancui olacağını varsayarsak Rodriguezi yükseltebilir :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir