16 Temmuz 2021 Cuma

Rotasyon haritası


Fotomaç'ın paylaşmış olduğu "rotasyon haritası" hoşuma gitti. Rotasyon haritası dedim, bence güzel tanım oldu. Pozisyonları tek tek konuşalım. Galatasaray'ın an itibarıyla (ben yazarken henüz yeni bir transfer açıklanmamıştı) kadrosu bu. Hazırlık maçlarında süre alan herkes rotasyon içinde yerini almış. Zaten parça parça konuştuğumuz bir konuydu, şimdi de "tablo" üzerinden genel değerlendirmesi olsun. Böylesi daha iyi görünüyor.

Kalede sorun görmüyorum, oraya transfer yapılmaz. Muslera döndü, Fatih Öztürk de tecrübeli yedek olacak. Berk Balaban'ı da hazırlık maçlarında iyi buldum, takımda kalacaktır. Stoper rotasyonu ise aslında çok fazla içime sinmiyor. Luyindama gider diye düşünürken, belli ki takımda devam edecek. Şu tabloda da Marcao / Luyindama tandemini izleriz. Alpaslan Öztürk iyi alternatif, Işık Kaan Arslan da çok iyi görüntü verdi. Yine de bir sağ stoper transferi gerekli diyenlere saygım sonsuz.

Sağ beki konuşmaya bile gerek yok. Yedlin yetersiz derken, eldeki tek isim de o. 2 tane sağ bek hamlesi bekliyorum. Sol bekte yine sayısal anlamda 2 isim var ki acil sol bek arayışı malum. Sağ bekte de o acillik mevcut olsa da, nedense sol bek kadar konuşulmuyor. İlk 11 adına net bir sol ve sağ bek lazım. Sağ bek alternatifi de konuşulmalı. Mümkünse yerli bir potansiyelle. U19'dan Mahmut Keskin de sağ bek rotasyonuna katılacaktır. Onun görüntüsü, alternatif arayışındaki stratejiyi değiştirebilir.

Orta sahayı ise şu şeklide yorumlayalım. Feghouli'yi sağ kanada yazmış olsalar da, bence bu sezon ağırlıklı olarak orta sahanın merkezinde olacak. Ömer Bayram da orta sahanın sol içi adına alternatif. Bunun dışında, Arda Turan'ı sol kanada kaydırmak lazım sanki, merkezde çok fazla oynayacağını düşünmem. Atalay Babacan da takımda kalır mı emin değilim. Emre Kılınç, Emre Akbaba, Taylan Antalyalı ve Aytaç Kara net alternatifler. Buraya en az 2 orta saha hamlesi gelecektir. Feghouli'nin durumuna göre de sayı 3 olabilir. Berkan Kutlu ve Gedson Fernandes'i olmazsa olmaz görüyorum.

Kanatlarda bence sorun yok. Yine de bir "oyun kurucu özellikli sağ kanat" transferi beni şaşırtmaz. Ghezzal diyorlar mesela, tarz o. Sol kanatta zaten yeterince alternatif var. Sağda da o sayı bir hayli fazla. Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Yunus Akgün gibi, her 2 kanadı da alternatif altına alacak potansiyellere sahibiz. Solda Babel var yine, tecrübe hamlesi de o. Oğulcan Çağlayan da sağ kanatta ciddi alternatif. Feghouli'yi oraya kaydırırsın, belki sağa bir transfer daha yaparsın. Kanatlarda sorun görmüyorum.

Forvette de bu durum böyle. Falcao ve Diagne gibi isimlerden kurtulmak lazım tabii. Bu ayrılıklar, Galatasaray adına kaçınılmaz olmalı. Mostafa Mohamed, Ali Yavuz Kol gibi isimler geriye kaldı gibi görünse de, Babel ve Oğulcan Çağlayan'ı forvet alternatifleri arasına da yazalım. Halil Dervişoğlu transferi de her zaman gündem olacaktır, son güne kadar sürse dahi uğraşılır. O da gelirse, elimiz olabildiğince güçlü oluyor ve forvet rotasyonunda da sorun görmemekteyim.

4 yorum:

  1. sag bek-sol bek-berkan-gedson-stanciu-ghezzal-halil istenilen transferler ve feghouli-babel-diagne-falcao-yedlin-jimmy-ozornwafor-sekidika gönderilmeli ama ne gelen var ne giden.. kimsenin gitmediği senaryoda sol bek-gedson-berkan şart en kötü senaryoda bile bu 3 transfer bitmeli umarım geç olsa da olur hepsi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PSV maçını geçtik artık. Ne olacak ben de merak ediyorum. Her 2 bek, orta saha işini çözmek lazımdı.

      Sil
  2. kerem sağda olmaz, olmayacak.. dörtnal koşmak isteyen ata zincir vurmaktan farkı yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir