23 Temmuz 2021 Cuma

Sacha Boey & Galatasaray, bu transfer tarzı çok daha değerli


Larsen transferi de hazırdım. Güvenebileceğin, garanti gördüğün bir isim adına da bonservis verirsin. İlla "sonraki satış" düşünülmek zorunda değil, 3-4 sezon katkını alırsın ve yollar ayrılır. Yine de, aynı yer için "potansiyelli genç" imkanın varsa, önceliğin bu olur. Fatih Hoca da bu önceliğin altını çizmişti. Adı çıkmaya başlamış isimlerin kaynağı "dış basın" oluyor ve haberler peşi sıra gelmeye başladı. Bu transfer tarzı çok daha değerli.

Sacho Boey ismi de beklemediğimiz yerden geldi. Basında adını hiç okumamıştım, sürpriz oldu. Scout ekibi çalışıyor işte, zaten hep çalışıyorlardı. İş yönetimde biter, transferi yapanlar onlar. Bu ekibe güvenirsek, geleceğin daha parlak olduğuna inanıyorum. Yönetim vizyonuyla geldi, o vizyondan şaşmamak lazım. İşlerin hızlanması değerli tabii, bir yandan gençleşirken, bir yandan kaliteyi yukarıda tutmaya çalışıyoruz.

Sacho Boey, henüz 20 yaşında ve ciddi potansiyelinin olduğundan söz ediliyor. Geçen sezonu Dijon'da kiralık olarak geçirdi ve 26 maçı var, hemen hemen hepsi de 90 dakika sahada olduğu maçlar. Atlet, fiziği iyi bir sağ bek. Temposuyla ön plana çıkacak, işin savunma tarafı da hücum tarafına oranla 1 tık daha önde. 20 yaşında tabii, gelişimine devam edecek. Hücum özelliği de gelişime müsait, biraz daha teknik ve orta kalitesini yukarı çekmeli. 

Emrah Derel (@Emrahderel) 'in bilgilerini biraz daha derledim diyeyim, Twitter'da yaptığı analiz değerliydi. Ben şu an futbolcunun yaşının küçük olması ve gelecek adına iyi bir adım olması taraftarıyım. Temposuyla dahi, hücuma artı sağlar, takımın dinamizmini yükseltir. Fizik önemli, ikili mücadelelerde hep ayakta ve savunma sezgisi yüksek deniyor. Hayırlısı olsun diyelim, umarım bu transfer de gerçekleşir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir