1 Temmuz 2021 Perşembe

Sağ kanada odaklanıyoruz da, neden sol iç orta saha gibi kullanmıyoruz


Yunus Akgün'ün de olası akıbetini konuşmak lazım. X transferler adına adı "takas" gidebilecek isimler arasında yer alsa da, hocanın buna sıcak olmadığını görüyoruz. Takımların istekleri genelde 2-3 ismin üzerinden gelişiyor. O gençleri de, gelecek adına tutmak istiyoruz. Tabii kanat rotasyonu o kadar yoğun ki, Yunus Akgün'e de yer açmak zor. Bu yüzden de, oynayabileceği bir takıma kiralık olarak gidişi olası durmakta.

Transferde de adı geçen isimler genelde kanatlar üzerine, O pozisyonda rotasyon iyi dursa da, hala istek var gibi, adı geçen futbolculara bakınca. Solda Barış Alper Yılmaz / Kerem Aktürkoğlu desek, sağda Oğulcan Çağlayan ve düşünülen sağ kanat transferi olacak. Daha Babel de var. 5 kişilik kanat rotasyonunu saydım bile. Yunus Akgün de o isimlerin ardında 6. sırada olacak ki, bu durum gelişimi tarafında fayda sağlamaz.

21 yaşında artık, istikrarlı şekilde forma giymesi gerekiyor. Adana Demirspor kariyerini önemsiyorum. Şampiyonluğa oynayan takımın rotasyonunda iyi bir yer tuttu. Özellikle de Samet Aybaba göreve geldikten sonra, rotasyonun değişilmez isimlerinden biriydi. Sürekli ilk 11 başlamasa da, her maçın içindeydi diyelim. Adana Demirspor da o istikrarı bozmamak adına, futbolcuyu yeniden kiralamak istiyor. Samet Aybaba orada olduğu sürece, güvenle kiralardım.

Aslında Yunus Akgün'den yana beklentim bambaşka. Özellikle sağ kanada odaklanıyoruz da, neden sol iç orta saha gibi kullanmıyoruz. Geçmişine bakınca, 2. forvet gibi oynamaya başladığını görürüz. Sonrasında sağ kanada geçti ve kat eden bir isme dönüştü. Orta sahaya çekilse ve yetenekleri kullanması konusunda kanatlarda sınırlı kalmasa daha iyi olmaz mı? Hareketli, tempolu isim zaten. Oyun aklı, pas kalitesi de var. Dinamo Bükreş karşısında sol iç orta saha gibi izlemeyi izlerken, yine sağ kanatta kullanıldı.

4 yorum:

  1. Gelişebilecegi bir takıma sonraki satıştan yüzde maddesi koyarak satmaliyiz. Bizde gelişmeyecek yine kiralayacagiz orası kesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya da geri satın alma bedelimizin olacağı bir rakama satmalıyız.

      Sil
    2. Yunus Akgün Altinordu veya Bursaspor'da olsa çok fazla süre verilir ve şuan 3-4 milyon euro gibi bonservis rakamı konuşuluyor olurdu.Bence 10 numara, sağ ve sol kanatta için büyük potansiyel. Oynatmiyorsan geri satın alma bedeli ile gönder.Son haberlere göre Süleyman luş ve Abdussamed kiralanmış.Yine kiralama yolu ile gençlerin gelişimi engellenecek gibi görünüyor.

      Sil
    3. Çok daha ciddi, iddialı takımlarda da net süre bulur artık. Bunu kanıtladı. Gençlerin gelişimi kiralamalarla engellenmez, doğru yere yolla yeter ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir