4 Temmuz 2021 Pazar

Şu an Nurullah Aslan'ın forması garanti değil, iyi bir rakibi oldu


Aykut Özer transferini beklemiyordum. Başka bir yedek kaleci alınmıştı çünkü, 2. kaleci o olur diye bekliyorduk. Aykut Özer iddialı isim bir de. Okan Kocuk giderse üzerinden, Galatasaray'a gelir mi diye dahi düşünmüştük. Karagümrük performansı aklımızda, özellikle 1. Lig günlerinde yaptıklarıyla. Samsunspor bu transferi, 1. kaleci üzerinden yapsa yine iyi derdim. Haliyle de, acaba Nurullah Aslan mı transfer olur sorusu akıllara geldi.

Nurullah Aslan, 2. Lig dönemi potansiyeliyle çok ciddi şekilde parlıyordu. 1. Lig günlerinde ise beklediğim aşamayı kaydedemedi. Hala değerli tabii de, hayal edilen piyasası düştü diyelim. Kaleci performansında, takımın savunma yapısı, önünde oynayan stoperler de etken. 2. Lig günlerinde, stoperler için istikrar sağlanmışken. 1. Lig'de o tandem kaç kez değişti sayamadım bile. Haliyle de bu durum kaleci performansını etkiler.

Bir de "rekabetsiz" kalışı da etken. Furkan Köse mi, Ahmet Altın mı Nurullah Aslan'ı zorlayacaktı? FM'lerde Samsunspor'u çok alırım. Benim dahi ilk icraatlarımdan biri, yedek kaleci almak oluyordu. Bu işin sakatlığı da var, cezası da. En önemlisi de performans tarafı, rekabet iyidir. Şu an Nurullah Aslan'ın forması garanti değil, iyi bir rakibi oldu. Bu rekabet de onun performansının artması anlamında değerli olacak.

Nurullah Aslan'dan yana beklentim büyük. 2.02 boyu var, farklı bir kaleci. Neler yapabileceğini de iyi kötü gösterdi. 24 yaşına girecek. Bu sezon performansını parlatması ve üstüne koyması lazım. Sonraki satışta, Samsunspor'un elini bir hayli güçlendirecektir. Geçen sezonu, benim beklentim tarafımda maalesef hayal kırıklığına yakındı. Özellikle de final anlarında diyeyim, ayakta kalamadı. Bugün ise, Aykut Özer var denilecek, o konuda biraz daha kafalar rahat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir