30 Temmuz 2021 Cuma

Tam da bu noktada, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu ikilisi ilaç olacak


Cicaldau'nun, Avrupa Ligi ön elemelerinde oynamama durumu var. Nedeni de, eski kulübü ile Konferans Ligi ön elemesi oynaması. Berkan Kutlu geldi, o ciddi bir artı sağlayacak. Taylan Antalyalı'nın dönüşü de yeni bir transfer etkisinde olacaktır. Orta sahaya hamleler yapıyor olsak da, PSV karşısında olabildiğince eksiktik. Eksik olmamıza rağmen, PSV maçlarında orta sahayı 2 kişi tutmak da ayrı bir yanlıştı.

Zaten tempon düşük, iyice aşağı çektin. İlk maçta Arda Turan'ın ilk 11 oynaması yanlıştı. Tempo anlamında 1 kişi eksik oynamış oldun. 2. maçta da merkezi sadece Aytaç Kara / Emre Kılınç ikilisiyle tuttun. 3'lü orta sahada Emre Kılınç tamamlayıcı olur da, orayı 2 kişi tuttuğunda katkı alamazsın. Pas yapamaz, top tutamaz. Bir tek Aytaç Kara'ya binmiş oldu o yük ve o da elinden geleni yapmış olsa da, zorlanıyor işte.

Taylan Antalyalı'nın dönüşü bu anlamda değerli. Şu an elde olan tek 6 numara ve 4-3-3'ü oynayabilmek adına olmazsa olmaz. Temposuna, mücadelesine, oyunun 2 tarafında vereceği katkıya ihtiyacımız var. Berkan Kutlu da geldi, onun da tempo tarafında artısı çok büyük olacak. En büyük sorun şu an "tempo". St Johnstone de fizikli ve tempolu bir takım. Yetenek eşikleri düşük olsa da, tempolarıyla ayaktalar. Buna biraz olsun yanıt vermek lazım. Yetenek anlamında zaten yukarıdasın.

Tam da bu noktada, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu ikilisi ilaç olacak. Cicaldau da olmayacaksa, Aytaç Kara'yı kullanmaya devam ederdim. Hem sertliği, hem pas aksiyonunu arttıracak bir isim. Orta sahayı dirençli tutunca, hücumda bir şekilde sonuca ulaşırız. Yetenekli futbolcularımız var çünkü. Maçtan 24 saat önceye kadar, sürpriz hamleler olur mu bilmiyorum. Muslera toparlamalı, sağ stoper durumu hala sorun. Sağ bekte Boey oynayabilir, sol bekte Aanholt hazır değil gibi görünmekte.

6 yorum:

  1. Abi ben seni uzun zamandır takip ediyorum. Senin sayfan ( blog ) çok ihtişamlı. Benimki de nasıl öyle olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir fikrim yok maalesef :) Uzun yıllar lazım olabilir de bugün blog yazmak çok iyi bir fikir değil.

      Sil
    2. Benim de zamanında blogum vardı. Bundan 13-14 yıl öncesinden bahsediyorum. O zaman bir blog, okuma kültürü vardı. Bir çoğumuz vazgeçtik; Burak ta o zamanlardan bu yana halen yazılarını yazıyor (çok da iyi yapıyor). Yiğit de devam ediyor mesela. Blog yazmak en azından ilk zamanları düşünecek olursak biraz mastürbatif bir durum. Bu nedenle “ben nasıl bu kadar kişi tarafından okunurum” meselesi zaman ve kalite ile doğrudan ilişkili. İşin hangi yönünü önemsediğine sen karar ver. Zira iyi hissettirdiği için mi yazıyorsun okunmak, tanınmak için mi? İlk şıkkı düşündüğünü umuyor, başarılar diliyorum.

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için bu arada :)

      Sil
  2. Orta sahada elimiz baya bir güçlendi artık. Gedson gelse kim oynamayacak kim çıkacak belli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson olacak mı, muadili biri mi olacak. O da diğer soru :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir