31 Temmuz 2021 Cumartesi

Tomas Riberio & Galatasaray, Marcao sonrası temeli bugünden atılabilir


Galatasaray'ın stoper rotasyonu da değişiyor. Bu değişim de, beklediğimden daha köklü olacak. Luyindama'yı gördük, bence olmayacak. O noktada bir ayrılık bekliyorum. Donk'la da devam edilmedi gibi görünüyor. Alpaslan Öztürk transferi geldi, Marcao ile sözleşme uzatıldı. Şimdi ağırlıklı olarak sağ stoper transferini konuşuyoruz ve o noktada da bugün yarın bir adım atılacaktır. Tek hareket onunla kalmayacak gibi.

Tomas Riberio adı da geçiyor. Bu ismi daha önce de konuşmuştuk gerçi. Portekiz'in Belenenses SAD takımında forma giyiyor ve 22 yaşında. Belli bir potansiyeli var, yatırım yapılabilir. Ortaya ciddi bir maliyet de çıkmaz. Sol stoper deyince, işi direkt "Marcao mu gidiyor" diye konuşmaya başlasak da, böyle bir ayrılık, en azından şu aşamada yaşanmaz. Şimdiden, o ayrılık üzerine altyapıyı oluşturur, bugün ise 2 ismin rotasyonunu izleriz.

Marcao dışında elde başka bir sol stoper yok. Planlarda 4 stoperin 3'ü yabancı olacak gibi görünmekte. Alınan bazı isimler birçok pozisyonu oynayabildiğinden, yabancı ayarı yapılmış oluyor. Tanganga mesela sağ bek gibi de oynayabiliyor. Tomas Riberio'nun ise altyapısında 6 numara oynayabildiği söyleniyor. Bilmiyorum tabii, kime sorsam orada izlemedim diyor. Biraz daha geçmişe indiğimizde bunu görüyoruz. Şu an 3'lü savunmanın stoperlerinden biri.

Pasör bir stoper tabii. Geriden oyunu iyi kuruyor, uzun topları iyi atıyor ve topla da çıkabilmesi iyi seviyede. Galatasaray stoperlerinin, topla çıkabilmesi, orta sahaya yaklaşması ve iyi oyun kurması değerli. Çok hızlı bir stoper değil tabii. Ağır da değil ama, hızı en önemli özelliklerinden değil. Geliştirilebilir bir potansiyel, yatırım yapmayı mantıklı buluyorum. Bugünden de Marcao sonrası adına temeli atmış olacaksın.

4 yorum:

  1. Kardeşim kanat oyuncusu almıyorsun. Stoperin sağı solu mu olur? Stoperin iyisi kötüsü olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim bu ne kadar mantıksız bir yorum. Stoperin sağı, solu, ortası olur. 2021 yılındayız. İbret olsun diye paylaştım.

      Sil
  2. Sağ stopere de ayağı iyi olan bir oyuncu alma imkanımiz olsa çok daha iyi olur. Luyindama topla çıkarken de rakip gelirken de çok hata yapıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir