9 Temmuz 2021 Cuma

Vitrinde olmasa da, en istikrarlı performansı gösteren isim


Farklı bir "sağ bek" yazısı yazsam da, onu sildim. Orada farklı bir denklem kurmuştum. Şu an ise o denklemin geçerli olduğunu düşünmüyorum. U19 play-off'larını izliyoruz. Aspor sağ olsun, bu maçları bizlere veriyor. Çoğumuz da sezon içinde U19 maçlarını takip etmeye çalışmıştır. Play-off'larda Beşiktaş ve Kasımpaşa maçlarını bir olarak düşünün, en iyi isim sağ bek Mahmut Keskin'di. 2 maç da 120 dakika sürdü ve Antalya sıcağı malum. Bir an durmadı bu çocuk, 119. dakikada dahi bindirme yapıyordu.

19 yaşında bir de. Artık A takım seviyesini zorlama zamanı. Gençler için ortak olarak, belki de klişe şekilde "fizik zayıf" diyoruz ya, fiziği de yaşıtlarına göre çok iyi seviyede. Her 2 maçta, 120 dakika boyunca yaptıklarıyla da dayanıklılığını kanıtlamış oluyor. Omar'a benzettim biraz. Onun gibi "tüfek" diyebileceğimiz sağ beklerden. Belki müthiş bir tekniği ve pas kabiliyeti olmasa da, temposu harika seviyede. Devamlılık kazanarak, üst yapıda biraz oynasa, kararlılığını da yükseltecek.

Nerede bindirme yapmalıyım, nerede durmalıyım, bunları oynadıkça aşar. Şu an ısrarla zorluyor. Ligin normal süresinde 9 asisti ardı. Orta kalitesi de gelişir ve işin güzeli de hem içeri girebilmesi, hem de orta kesebilmesi. Düşünüyorum da, Linnes ve Şener Özbayraklı'dan eksiği yok. Zaten şu an elinde tek sağ bek Yedlin. Alacaksın A takıma ve direkt olarak rotasyona yazacaksın. Işığı alırsan da, transfer konusunda farklı bir strateji oluşacaktır.

Sağ bek konusu, sol bek konusundan daha karmaşık. Belki ilk 11'e 1 sol bek alacaksın ama sağ bek için 2 transfer konuşuluyor. Yedlin'den umut kesilmiş, orası kesin. Bir yandan Omar dönecek, yerli olarak da İsmail Çokçalış'ı konuşuyorsun ki o da en erken Ekim gibi döner. Yabancı sağ bek alsan, Omar döndükten sonra ne olacak? Genç yerliyi al da, o da geç dönecek. Mahmut Keskin, rotasyonda yer alsın işte. Elin başka türlü rahatlamayacak.

Eren Aydın ve Bartuğ Elmaz gibi uç potansiyellerimiz var. Şu an vitrinde doğal olarak onlar duruyor. Başka potansiyeller de var tabii. Sarper Aydın, Metehan Baltacı gibi gençler de A takımda yer alabilir. A takımın acil ihtiyacı ve play-off'larda gösterilen istikrar anlamında ise takımın en iyisi Mahmut Keskin'di. Üzerinde durulmalı ve şans verilmeli. Yeni de profesyonel sözleşme verildi. Belli ki beklenti var. Fatih Hoca da mutlaka bu turnuvayı takip ediyor.

11 yorum:

  1. Tamamen katılıyorum. Dün göze çarpan en güçlü ve beğendiğim isimdi Mahmut. Çok üst düzey bir potansiyel gozukmese de belli bir seviyesi ve oyunu var. Bir şekilde sezonu bir yerlerde oynayarak geçirmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şu an takımda tutar, hatta süre verirdim.

      Sil
    2. Sağ bek rotasyonunda da ihtiyaç var haklısın. Kupa ve maça göre kullanılmalı

      Sil
  2. Uçup kacmasa da mevkisinde güven veren bir oyuncu olur. Herkes de Dani Alves olmak zorunda değil zaten. Katılıyorum kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Herkes star olmak zorunda değil. Rotasyon da değerli. İçeriden ne kadar isim kazansan kar.

      Sil
  3. Sağ beke harcanan para ile bir takım kurulurdu. Hatta sol bek ve sağ beke harcanan para ile 3 kulübe bütçe çıkardı. Ve hala bek gibi nispeten daha kolay istihdam edilecek 2 alana yine yabancı arıyoruz.
    Ne desek boş. transfer denen toksik illetten acilen kurtulmamız lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada istikrar bir türlü oturmadı, çok haklısın.

      Sil
  4. Konsantrasyonunu kaybetmedi, bir kaç iyi kademe yaptı ve dediğiniz gibi bindirmeleri göze battı.Şans verilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ışık aldım, ciddi potansiyeli var. Orta sahadan devşirmeymiş bir de, o detayı bilmiyordum.

      Sil
  5. Mahmut ortasaha oyuncusu idi bu seneye kadar A takım seviyesinde nasıl olur bilemiyorum ama şöyle bi geriye bakınca Ozan’dan beridir paf oyuncusuna yer vermiyor hoca
    Hayırlısı olsun be diyelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A takımda direkt katkı seviyeye çıkabilen olmadığı için öyle oldu. Yoksa neden vermesin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir