28 Ağustos 2021 Cumartesi

1. dakikada yaptığı pres ne ise, 90+5'de yaptığı pres de aynı


Berkan Kutlu'nun 1. dakikada yaptığı presle, 90+5'de yaptığı presin şiddeti aynıydı. Özellikle de, maçın sonuna doğru daha da damga vurur oldu. Randers risk almaya başladı, açık alanlar oluştu ve Berkan Kutlu hem kaptığı toplar, hem de paslarıyla ön plana çıktı. Birçok asisti olabilirdi bu maçta, maalesef yedik. Kenardan hamle yapıyoruz, amaç orta sahadaki direnci arttırmak. Emre Akbaba oyuna giriyor ama o an sahadaki en yorgun futbolcu gibi. Yine Berkan Kutlu ayaktaydı.

Gençlere zaman tanımak lazım, uyumu bekleyeceğiz. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu arasındaki rol paylaşımını eleştiriyorduk. Henüz oturmadı, o uyum sağlanmadı. Randers rövanşında, o roller daha net belli gibiydi. Berkan Kutlu biraz daha 8 numara gibi oynamaya başladı. Orada da gelişimini bekleyeceğiz işte. Biraz daha hücum aksiyonunu ilerletecek, zaman tanımalı. Gol / asist katkısı bekleyeceğim zamanla, hücumu biraz daha karıştırabilmeli.

İşin savunma tarafında zaten sorun yok. Pres futbolunu özledik derken, Berkan Kutlu o futbolun temel taşı. Tempo ortada, 1. dakika ile son dakikalar arasında yaptığı presin bir farkı yok. Çok yüksek enerjisi ve ayakta kalıyor. Alternatif üretip, onu da arada nefeslendirebilirsek, daha ekonomik hareket edeceğiz. Yeri gelecek 6'ya da çekeceğiz mesela, hep 8'de devam etmeyecek. Şu an o denli alternatif sahibi değiliz, orta sahaya 1 transfer daha gerekiyor.

Berkan Kutlu'dan şu ana kadar razıyım, beklediğim gibi başladı. Gelişeceğine, oyununa özellikle hücum tarafında yön katacağına da eminim. Alanyaspor'da gösterdiği potansiyel boş değildi, bu seviyeyi, çok kısa bir zaman içinde hak etmişti. 22 yaşında, Avrupa'dan getirmeye kalksan çok daha pahalı olacak. Bunu anlamıyoruz işte. Hele ki bazısı da "düz" futbolcu iması yapıyor. Onları da ciddiye almadan, önümüze bakıyoruz.

17 yorum:

  1. Ekstra bir bilgi vereyim, son yillarda Berkan'in kosu mesafesini yakalayan tek oyuncu Tolga Cigerci imis ve ikisinin de yurtdisi altyapi egitimi almis olmalari durumu ozetliyor aslinda. Bana göre ozel bir futbolcu aldik hücum tarafi da gelisir mi elbette gelisir ama benim futbol anlayisima göre su an hücumu savunmasi kadar iyi olmadigi icin 8 numarada cok tercih etmezdim Berkan'i ayrica sut özelligi de etkileyici degil bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkları şu. Tolga Ciğerci 2 milyon avro yıllık alıyordu, Berkan Kutlu'nun bugün TL üzerinden aldığı rakam 650 700 bin avro civarında :)

      Sil
    2. Karakter olarak da Berkan daha hirsli ve efendi geldi bana, gol yiyince ceviremedigimiz maclari cevirmeye basladiysak bunda Berkan'in hirsini ve katkisini inkar edemeyiz.

      Sil
    3. Tolga dikine oynamayan bir oyuncu.Berkan ise dikine daha iyi oynuyor.

      Sil
  2. çok koşsun enerjisi hiç düşmesin ayrıca çok teknik olsun bol bol adam eksiltip şut çeksin. gs taraftarı başkasını beğenmez berkan. işin zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyin en iyisini isteyen çok da, şartları, imkanları düşünen yok :)

      Sil
  3. Hatay maçında yedek kulübesinde geldiği andaki hırsı çok mutlu etti beni. Orta sahada bu tarz bir futbolcuyu çok özlemişiz.

    YanıtlaSil
  4. Hem koyu bir Galatasaray taraftarı hem de çok çalışkan olduğu belli.Eksiklerini giderecegini düşünüyorum.Henüz çok genç.Emre Akbaba da koyu Galatasaray taraftarı ama çalışmadığı çok bariz görünüyor.Emre Akbaba ya sakat ya formsuz.Umarım düzelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldiği seviyenin farkında, hakkını vermeye çalışıyor.

      Sil
  5. bu takımda olmanın ve o formanın değerini bildiğini hissetiren bir oyuncu. işin hamallık ksımında şu ana kadar büyük koz oldu. ama şimdi esas ince işçilik konusunda yapabilecekleri çok daha kıymetli olacak. zamanla ve yapılacak transferlerle 8 yerine biraz daha 6 gibi bir role de bürünebilir.

    YanıtlaSil
  6. Şu takıma gedson gelse daha öncede yazmıştım rakipleri ligde döve döve yeneriz, bu takımın dinamikliğine karşı koyacak rakip kalmaz kimsede bize üstünlük kuramaz. Gedson çok kritik tabii gedsonu aktif kullanmak için yabanncı sınırından dolayı hallilde çok kritik. Gedson halil ligi bitirir avrupada mart nisanı gördürür hadi aon bir atak yönetime çok güveniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Gedson'u alabilirsek yabanci sinirini yerli kaleci oynatarak asabilecegimizi dusunuyorum zira Gedson ile birlikte Musleraya sadece buyuk maclarda ihtiyacimiz olur ligde Trabzon ve Besiktas harici rakibimiz olmaz diye dusunuyorum, Avrupa maclarinda zaten oynatirsin Muslera'yi. Eski duzende Muslera'ya cok is dusuyordu su an ise Muslera kotu iken bile maci ceviren bir takim var ve Muslera'nin formsuzken yediklerini Fatih belki de yemez o kadar kotu durumda Muslera su an.

      Sil
    2. Gedson gelirse, iş Halil Dervişoğlu'nun forvet oynamasına döner. Gedson kritik elbette ama alternatifi olmalı, kimse olmazsa olmaz olmamalı. Yoksa gün sonunda işler istediğimiz gibi gitmezse sorun olacak.

      Sil
  7. berkan tam anlamıyla bir dinamo. hakikaten, bir insan hiç mi yorulmaz? sorusuna cevap olarak el kaldıran öğrenci gibi. Maşallah nazar değmesin. Berkanın eksiği olarak gördüğüm şey top ayağındayken sanki biraz panik oynuyor, acele ediyor, heyecanlanıyor. O sakinliği göremiyoruz. Mesela 20 yaşında olmasına rağmen Sacha Boey'e bi bakın, inanılmaz sakin. Orta sahadaki partneri taylan da öyle çok sakin, lakin bu aralar çok top kaybediyor. Hem fiziksel hem mental olarak geçen sezonun gerisinde olduğu aşikar. Onunla ilgili de bir konu açmanı bekliyorum sayın Burak Eren :) bu sene her transferimizi beğeniyorum, kötü transfer diyebileceğim kimse yok ama Berkan hakikaten yüreğiyle oynayan ölümüne oynayan bir adam. Daha yaşı genç, çok başarılı olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu seviyeye uyum saglayacak, zaman lazım elbette :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir