7 Ağustos 2021 Cumartesi

2 orta saha isteği gibi şeyler yazılsa da, 1 orta saha alınacağını düşünüyorum


2 orta saha isteği gibi şeyler yazılsa da, 1 orta saha alınacağını düşünüyorum. 2 tane yabancı orta sahaya yer yok çünkü. Mevcut tabloda dahi, gelecek yabancı orta saha için, ilk 11 adına değişim olabilecekken, 2. zor. O 1 isim adına da istek, çaba mutlaka Gedson Fernandes. Bu istek bitmeyecektir. Her ne kadar alternatifleri var, üretildi, görüşülüyor denilse de, Gedson Fernandes adına da istek, çaba vardır ve son güne kadar devam eder.

Gedson Fernandes için yazdığımı hatırlarsınız. Belki bu dönem takımda kalır ama beklediği şansları bulması zor. En kötü Ocak ayında da kiralanması adına şartlar oluşur. Gedson ise belli ki beklemek istemiyor. Yedek kalıyor, hatta son oynayacakları maçın kadrosuna dahi alınmadı. Orta sahanın merkezine birçok alternatif isim yazdılar, orada şansı yok. Sağ kanat gibi düşünülüyor diyeceğim de, orada da 3. alternatif.

Gelirse zaten sorun yok, denklem tamamlanıyor. Gelmezse de bir alternatif mutlaka bulunur. Gelecek ismin de 6'dan ziyade, biraz ofansı tatlı bir orta saha olacağını düşünüyorum. Gedson gibi yani. Oyunun 2 yönünü oynayacağı kadar, ısrarla dikine, direkt bir oyunu benimseyecek. Gelen isim 11'e de yerleşir. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu / Cicaldau temelli bir orta saha düşünüp, Kerem Aktürkoğlu ile birlikte 3 yerliyi tamamlarız diyordum.

Gedson Fernandes ya da muadili gelirse, sağ stoper de yabancı oluyorken, 3. yerli tercihi Halil Dervişoğlu olur. O konuda da bir istek, hatta şu günlerde atak var. Brentford tok satıcıyı oynasa da, 4-5 milyon avro aralığına bu transfere izin verecek gibi. Hazırlık maçlarında kullanıyorlar ayrı da, ilk tercih değil ve olmayacak gibi. Her an transfer yapma potansiyelleri de yüksek. Futbolcu da oynamak istediğinden, gelişimine devam edeceği Galatasaray'a gelecektir. Gelirse de formayı alır, Mostafa Mohamed'in önüne geçer.

8 yorum:

  1. Gedson transfer döneminin sonunda katılır takıma eğer gelirse. O güne kadar beklenip bir tane de garanti yedeği bekletilmeli gedson olmazsa ona yonelinmeli. Alinmasa da olur. Cicaldau-Berkan-Taylan iyi orta saha.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben beklemem, bugün fırsat doğarsa onu kullanırım.

      Sil
  2. Aceleye gerek yok bence.berkan-cicaldau ve Taylan ile aytaç emre kilic emre akbaba, atalay ve ömer bayram alternatifleri yeterli olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var aslında, bugün imkan doğarsa bir isim için, onu kullanırım.

      Sil
  3. Bence gedson transferi son ana kadar beklenmeli hatta gedson sağ açıkta olmazmı? Taylan berkan cicaldau solda kerem sağda gedson nasıl olur? Sanki bu ortasaha ile her takımı ezeriz, gedson kanatta nasıl olur onu bilemedim sadece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur da, asıl değeri 4-3-3 içinde merkez orta saha sanki.

      Sil
  4. Yaratıcı oyunu koparan oyuncularda almalıyız.. Büyük oyumcular olmalı. GALATASARAY da büyük oyuncular oynamalı.. Yaşlı demiyorum kesinlikle yol doğru.. Ama yeteneğinde üst seviyede oyuncular almalıyız.. orta sahada kreatif oyuncu sayımız daha fazla olmalı.. Gedson Taylan Berkan v.s harika ama bu oyuncular Lider değil kreatif değil.. Cicialdaou belki tanımıyorum.. Bir daha söylüyorum 2-3 tane bu tarz oyuncu kadroda olmalı.. Yönetim bugün için parayı bulup oyuncu sayısını arttırmalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da yatırım yapabilirsin, bence etikete gerek yok. Maliyetler anlamsızlaşıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir