21 Ağustos 2021 Cumartesi

4-2-3-1 gibi oynarız diye düşünsem de, 4-3-3 vardı sahada


Emre Akbaba'yla alakalı yapılacak eleştiriler, ondan ne beklediğinizle alakalı olmalı. Büyük beklentim yoktu, haliyle de ilk yarıda oynadığı oyun bana çok batmadı. Mücadele etmeye çalıştı, yer yer rakip sahada faul aldı, top tuttu, sık sık geriye geldi ve oyun kurdu. Yeterli mi, elbette değil. Rotasyon içinde oynamalı mıydı, bunun da cevabı "mecburen". Kazanmaya, hazır tutmaya bakacaksın bu isimleri. Neden takımda kaldığı konusu ayrı tartışma da, kaldıysa da bu yoğun fikstürde süre bulacaklar.

Keşke Cicaldau'yu oynatabilseydik. Ya da keşke Gedson Fernandes transfer edilebilse. O an elin daha güçlü olacak ve bu tarz rotasyon yapman gereken zamanları da iyi geçeceksin. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu ikilisinin önüne Aytaç Kara'yı yazdığımızda da olmamıştı. Emre Akbaba düşüncesi, biraz daha orta sahadan "skor" alabilme tarafında. Tabii Emre Akbaba'yı bu kadar gezdirip, kendi yarı sahana çekince, skor katkısı alabilmen imkansız.

4-2-3-1 gibi oynarız diye düşünsem de, 4-3-3 vardı sahada. 4-3-3 oynarken de, Emre Akbaba'nın çok fazla anlamı kalmıyor. Hocanın düşüncesi sahaya yansımıyor. Haliyle de Emre Akbaba'yı eleştiremem, elinden geleni yapmıştır. 4-2-3-1 dizilsek, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu ikilisi çift 6 gibi dizilip, geriden de çıkarken daha iyi iş çıkarırlardı. 4-3-3 içinde maalesef rol çatışması var, orası hala oturmadı. Alpaslan Öztürk / Luyindama ikilisiyle de ısrarla geriden oyun kurmaya çalışırken zorlandık.

Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu arasındaki rol çatışması çözülür ama. Uyum gerekiyor, bunun için de zaman. İlk 11 için 8+3 derken, oynatacağın 3 yerli isim için en ideal 2 yerli. O yüzden de bu ikili adına en ideal organizasyonu oluşturmak lazım. 4-3-3 şart değil, 4-2-3-1 gibi de oynayabilirsin. Berkan Kutlu, 8 gibi oynamaya çalışıp, bağlantı olmaya çalışıyor. Yorgunluk da belirdi tabii, haliyle de hücumdaki tercihleri iyi değildi. Taylan Antalyalı ise 6'ya daha yakın oynayıp iyi işler çıkarıyor ama hücuma destek olmadığı sürece de, hücumda eksik kalabiliyoruz. Cicaldau da yokken.

9 yorum:

  1. Hocayı hu konuda anlamıyorum. Mesela 3.döneminde 2011'de geldiğinde 4-4-1-1 4-1-4-1 4-2-3-1 4-3-3 gibi varyasyonları denemişti. Baktı olmayacak takım yapamıyor, malzemeye uygun 4-4-2 yaptı dağıttı ligi.. şimdi bu inat niye. Geriden oyun kurulamıyorsa bu inat niye. Aklıma tek bir neden geliyor bu inat konusunda. 2011'de geldiğinde kendisini yeniden kanıtlamak zorunda olan bir terim vardı, şimdi ilah mertebesinde olan terim var. Her seyi ben biliyorum durumu diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzde yüz katılıyorum. Kendini ispat derdi olmayan, ben değil oyuncular hatalı havalarında.
      Bu düşüncedeki Terim'in başarılı olma ihtimali hiç yok.
      Üç yıldır oyun sistemi olmayan tek takımız maalesef.
      Eski Terim şikayet etmezdi sahaya 11 kişi çıkıyorsak eksik değiliz derdi.
      Ama şimdi oyuncu bekliyoruz, eksiğimiz var, filan iyi oynamıyor, Filanla görüştüm artık iyi oynayacak, keşke daha önce konuşsaydık gibi bahaneler.
      İyi oynayan her oyuncu kendisin eseri ama kötü oynayan oyuncu da kendisinin hiç dahli yok nedense.

      Sil
    2. Ben de bunu bilmiyorum. En uygun kurguyu bulabilir ama son Milli Takım döneminde olduğu gibi 4-3-3'de çakılı kaldı, değiştirmiyor pek.

      Sil
  2. Hoca sadece Taylan varken bile isleyen bir düzen bulmustu her ne kadar Taylan+Berkan rolleri catissa da orada isleyen duzeni hoca bulacaktir onemli olan kalite ve yaratici oyuncu eksigimiz, Cicaldau'dan da bir Hagi performansi gelmeyecegine göre transfer sart Morutan mi olur Gedson alternatifi mi bilmiyorum ama bu kadroyla bu oyunun cok uzerine cikabilcegimizi dusunmuyorum zira yaratamiyorsun belki daha iyi savunursun ama ilerisi icin kalite gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine bulur da, bazı konulardaki ısrarı sorguluyoruz.

      Sil
  3. Hoca ısrarla üst üste dinlendirmeden oynattığı oyuncu için oynamadığı zamanlara saysınlar diyor futbolcuda bu szöleri fizyolojilerine söylesinler o zaman öyle şey olurmu böyle sirekli oynattığı ve 2-3 hafta kaybettiğimiz zamanlar oldu kritik futbolcuları geçen sene kupa maçında bile taylanla oynayıp taylanı kaybetmiştik ve o dönem kabus gibi puanlar kaybettik. İkincisi emre akbaba bence hiçbirşey yapmadı, hele top tutma vs adamın genlerinde yok malesef, dediğin gibi çift 6 oynasak daha iyi oynardı ama emre akbaba geldiğinden beri fiziken bitik bitikte olmaya devam edecek bu kafayla. Taylan berkan çakışması mevcut ama bu bence berkan ve teknik heyet kaynaklı malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık hoca en doğru oyunu bulacaktır diye ümit ediyoruz :)

      Sil
  4. Oyunumuz yok henüz ne yazık ki. Oyun olsa diziliş de sorun olmayacak ama üretkenlik sıkıntısı çok fazla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım ilerleyen haftaları göreceğiz o konuda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir