9 Ağustos 2021 Pazartesi

Amine Harit & Galatasaray, iddialı bir fırsat


Schalke 04'ün küme düşmesi kaynaklı, ellerindeki birçok isim "satılık" listesinde. Fırsat adı altında da kulüpler düşünüyor, ederinin altında fiyatlara almaya çalışıyor. Amine Harit de bu isimlerden biri. Ne kadar fırsat gibi düşünülse de, yüksek bir bonservisi olabileceğini düşünüyorum. Galatasaray tabii bu dönem iddialı bonservisler ödüyor ve işin acabası da burada başlıyor. Bu isim yeni konuşulmuyor, bir süredir gündemde diye biliyorum.

Harit, iddialı bir hamle olur. Yaşı 24, bizim transfer politikamıza uygun da, yıllık ücret noktasında da bizi zorlar. Schalke 04'de aldığı ücret büyüktü, zaten gözden çıkma sebebi de bu maliyetlerden sıyrılmak. Futbolcuyu sever misiniz derseniz de, aslında aranan profil. Sağ kanat adına "oyun kurucu profili" diye konuşurken, sol tarafta böyle bir hamle gerçekleşmiş olur. Bu tarzda aranan bir isim için de, sol / sağ kanat diye ayrım yapmıyorum aslında.

Kerem Aktürkoğlu da sağ kanatta oynamaya başladı ve hocanın ondan beklediği değişim "Feghouli" misali diyeyim. Ben solda kullanırdım, orada daha iyi olduğunu düşünüyorum ama hocanın beklentisi belli ki daha farklı. Harit gibi bir hamle gelse, Kerem Aktürkoğlu sağda devam eder. Harit'i de bence solda izleriz. Topla kat etmeyi seven, teknik özelliği çok yüksek ve iyi driplingi olan bir isim. Sadece sol kanat da değil bu arada, orta sahanın merkezinde, ofansif bir yüz olarak da rahatlıkla oynar.

Galatasaray orta sahasına, ofansı tatlı bir isim gelmeli diyorduk ya, Harit orası adına da alternatif. Geçen sezon 31 maçta 2 gol 6 asisti vardı. Tabii Schalke 04 kısır bir yapıya dönmüştü, bu atlanmasın. Ondan önceki sezon ise 28 maçta 7 gol 7 asistti. Türkiye Ligi şartlarında, 10 gol 10 asisti zorlayabileceğini düşünüyorum. Yetenekli ve iyi bir isim. Kuzey Afrikalı futbolculara karşı doğal olarak bir ön yargımı olsa da, böyle bir ihtimal de değerlendirilebilir.

8 yorum:

  1. Aslında en başta söyleyeceğini en son söylemişsin bence. İnşallah bir daha bu kulübe kuzey Afrika'dan hiç bir topçu giremez. Ne olursa olsun kim olursa olsun hiç bir şekilde güven vermiyorlar...

    YanıtlaSil
  2. Bence su an takimdaki en önemli eksik tabela yapabilecek yaratici oyuncu eksikligi ve su yapida butun takim Cicaldau'nin ayagina bakamaz kesinlikle guzel bir hamle olur, ama Onyekuru'ya 5 milyon verilemediyse ki farkli profiller elbette, Harit'i alma ihtimalimizi pek yuksek gormuyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sen daha iyi takip ediyorsun maddi olmayanı ve sahaya yansımasını daha iyi yorumların ama bence harroui daha faydalı olmaz mı.... Gerçi oda aslen Fas vatandaşı 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da farklı iş. Harroui ile Gedson'u kiyaslarsin. Gedson olmazsa gelmeli mi diye. Harit çok başka :)

      Sil
  4. Klasik tekniği orta üstü oyun zekası orta seviye fiziksel olarak da isterse iyi bir oyuncu. Fiyat performans anlamında eksi yazar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir