6 Ağustos 2021 Cuma

Avrupa'da maç kazanabilmek bu kadar zor olmamalı


Avrupa'da maç kazanabilmek bu kadar zor olmamalı. Kimliği "Avrupa" üzerine kurulu olup, "Avrupa'da" yaptıklarıyla farkını ortaya koymuş bir takım, Avrupa'da en son ne zaman maç kazandı hatırlayamıyorum. Geçen sezon oynanan, Avrupa Ligi'ndeki ön eleme maçları sanırım. Orada da seviye belliydi. Gerçi burada da seviye belli. St Johnstone seviyesi senin oldukça gerinde. Fizik olarak iyiler, tempolulardır diye bekliyordum, orada dahi gerideler.

Son 38 Avrupa maçında 23 mağlubiyet, 11 beraberlik, 4 galibiyet var. Bu kabul edilemez bir şey. Hadi PSV'ye elendin de, bu maçları kazanarak geçmek zorundasın. İlk 30 dakikaya baktığımızda kazanabilirdin, sonrası adına görüntü hiç iyi değil. Mazeret de yok. Çıkıp da transfer diyemezsin mesela. 3 isim geldi işte, Taylan Antalyalı da döndü. Rakibin seviyesi senin aşağında, mevcut halin dahi rakibin çok önünde.

10 kişi kalsan dahi, bu maçı kazanmalıydın. Ülke puanı da ayrı nokta. Gerideyiz, geriliyoruz. Sivasspor çıkıp maçlarını kazanıyorken, senin Avrupa'da varlık gösteremiyor olman kabul edilemez. Galatasaray'dan bahsediyoruz, kimliği Avrupa olan bir takım. St Johnstone'yi yine de deplasmanda yeneceğimizi düşünüyorum. Bunu da yapamıyorsak, sezonun geri kalanı adına konuşacak bir şey kalmayacak.

Kendi oyun düzenimize de döndük bir de. 4-3-3 oynuyoruz, eldeki isimleri bir şekilde yerleştirdik. Yeten oldu, iyi iş çıkaran oldu. Fatih Hoca'nın bazı tercihlerini yine eleştirdik, özellikle de 2. yarıda oyuna girerken. Kendimizi de geri atıyoruz. İlk yarıda görüntü iyi işte, ayarlarla bu kadar oynamamak lazım. Ya da oyunu bir yere yıkmadan, bütünüyle oynayabilelim. İlk yarıda soldan gelirken, 2. yarıda sadece sağdan gelmek durumunda kaldın. Yaratıcılık düşük, merkez tempolu ama hücumdaki katkı tartışılır.

6 yorum:

  1. Türkiye'de rakip çekiniyor kavga gürültü bir şekilde maç kazanılıyor ama Avrupa'da taktik, teknik ve fizik anlaminda çok önümüzde rakipler. PSV Galatasaray'ı paramparça etti. Rakip sanki Manchester City'di.
    St Johnstone da penaltı olmasa 0-0'a bağlayacaktı maçı rahatlıkla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam iskoç liginin vasat takımını da yen artık ya ne taktiği ne fiziği gözünü sevim, adamların kadro değeri bi Falcao maaşı kadar ya,herifleri 5 dk hapsetsen kendi sahasına atacaksın golü ama bunu bile yapamıyoruz

      Sil
    2. İsimler kazanmıyor işte maçları. Sahada isimler iyi olabilir ama teknik ekip bu kadroya değer katacak hamleler yapamıyorsa olmuyor işte. İskoç liginin orta sıra takımı bile seni rahatça kilitliyor çünkü adamların bir oyunu var.

      Sil
    3. St Johnstone maçı pek taktiğe bakmadı aslında. İyi de başladık, skoru alabilirdik. Kaçan goller ortada. Bu maçta bence de pek taktik, teknik konuşulacak ortam yok. 5 dkdan fazla hapsettik rakibi :)

      Sil
    4. Kadro kalitesi olarak kat kat daha iyiyiz. taktik teknik antrenman sıkıntısı yok ama maç 0-0 :) baya mantıklı

      Sil
    5. İzlemedin sanırım maçı, özellikle de ilk yarıyı. Buna yordum şu yorumlarını.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir