6 Ağustos 2021 Cuma

Fatih Hoca, Mostafa Mohamed'e karşı neden toleranslı değil


Mostafa Mohamed'in iyi durumda olmadığı ortada. Ayakta kalmakta dahi sorun yaşıyor. St Johnstone karşısında Diagne'yi bekliyordum mesela, çünkü fizik olarak daha iyisini vaat etti. Mostafa Mohamed'i kazanmalıyız, büyük potansiyel, o ayrı konu. Hoca da zorluyor işte, 11'e yazıyor. 45'de çıkarması ise, kendisine karşı o kadar da toleranslı olmadığını gösteriyor. Basın toplantında her hata yapanı korumaya çalışsa da, Mostafa Mohamed'e karşı öyle değil.

Nedenini bilmiyorum tabii. İdman performansı nedir, saha dışında nasıl yaşar, kendisine nasıl bakar. Hepimizin aklında, geçen sezonun 2. yarısına fırtına gibi girişi var. O kadar güçlü girdi ki, üst üste goller, gelecek adına duyulan büyük heyecan. Sonrasında düşüşe geçti, sakatlıklar oldu, oyun düzeni de farklılaştı. Mostafa Mohamed'den de farklı şeyler bekliyoruz. Rakip ceza sahası içinde onu beslemek yerine, rakip yarı sahasında gezmesini, pas aksiyonuna girmesini bekliyoruz.

Buna uyum sağlayamadı henüz. Fatih Hoca ise bu yönde gelişmesini istiyor gibi. St Johnstone karşısında, maçın başındaki o hızlı girişte, kendisini besledik aslında. Kalenin içinde kaçırdığı bir gol var ve orada kaldı gibi. Duvar olamadı, sorun o. Ayakta kalamıyor, düşüyor. Oysa fizik anlamda güçlü kalmasıyla ön plana çıkıyordu. Ayakta kalamayınca da, rakip ceza sahası içinde onu beslemenin bir anlamı kalmıyor ki. Doğru koşuları yapmadı ve zayıf kaldı.

Kazanmak gerekiyor tabii. Şu ortamda daha iyi bir forvet alabileceğimizi düşünmüyorum. Rotasyona girebilir de, vazgeçmemeliyiz. Hoca herkesi korurken, Mostafa Mohamed için "opsiyonunu karşılayıp karşılamamamıza o karar verecek" diyor. Bu konuda hocayı eleştiririm mesela, sürekli transfer yapacak lüks yok. Hele ki potansiyelli diye aldığın isimden 7 ay içinde vazgeçip, yerine başka bir isim düşünüyorsan. Düşünüldüğünü sanmıyorum da, umarım böyle bir şey olmaz.

24 yorum:

  1. Geçenlerde kazan dairesi ya da tansel abinin bir sesli odasında duydum sanırım gece hayatına düzenli aktif katılıyormuş o yüzden tolerans eşiği düşmüş olabilir

    YanıtlaSil
  2. Muhammedin eğer bonservisi alınmasın kararı çıkarsa fatih hoca bizahmet istifa etsin gitsin, bu yaşta bitirici iyi santrofor sayısı çok az ve çok çok pahalı bu çocuk tabiki kaçıracak gelişecek covid dönüşü belliki kamptaki antreman eksikliği ile kondüayonu iyi değil o zaman diagne ile başla skoru alınca muhammedi sür oyuna, maçlarda adam kazanmaktan bıktım artık hayır kazanmıyoruzda o golü atacaktı minvalinde taraftarın önüne atarsa genç forvetimizi kaybedebiliriz. Bu çocuk yetenekli bunu bize gelir gelmez gösterdi, şu buda olmadı yine transfer olaylarından sıkıldım artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim 4 tane forvetimiz var buna rağmen 9 lazım derse hoca gerçekten artık bırakmalı sürekli yapboz yapboz yetti yani

      Sil
    2. Neden istifa etsin, alınmayabilir. Bunu gerçekten de futbolcu belirleyebilir. Belki başka sorunlar var. Halil Dervişoğlu geçen sezon ivme sağlarken, Mohamed neden düştü. Halil Dervişoğlu da her şartta lazım, isterse 55 tane forvetin olsun.

      Sil
  3. Mohammed'in fundamentali sanildigi kadar iyi degil bence Galatasaray gibi bir takimin tek forveti olmasi icin daha birkac firin ekmek yemesi lazim. Kacirdigi gollere bakin hep topa abanip farkli giden pozisyonlar oluyor nerede plase vuracagini bilmiyor ne yazik ki. Son macta zaten felaketti hoca Diagneyi almakta gecikti bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişmesi lazım tabii. Çok övdük, göklere çıkardık ve düşüşü keskin oldu. Şu an bunu kaldıramadı.

      Sil
  4. Şu takıma katılan bir oyuncu da fiziksel olarak düşmesin artık. Antrenörlerimiz beceremiyor ve yetersizler bu çok bariz belli. Fatih Hoca ısrarla her şeyi kendi çözmeye çalışıyor bu devirde bu imkansız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkan da var, herkes düşüyor mu. Taylan Antalyalı düşmüyor, Kerem Aktürkoğlu düşmüyor, Halil Dervişoğlu düşmemişti. Marcao düşmedi, düşmeyen düşmüyor yani. Şu idman olayları bence şehir efsanesi.

      Sil
    2. Seviyesini koruyor diyelim. Yoksa hiçbirisi uçup kaçmadı. Hepsi için de 20 milyon dolarlik teklifler var da benim haberim mi yok :)

      Sil
    3. Hangi seviyeyi koruyor. Portekiz Lig sonuncusundan geldi bu adam :) Gayet iyi seviyede. Bahsettiğin uçuk teklifler gelmiyor, maalesef liginin etiketi ve ederi bu.

      Sil
    4. Gelmiyorsa eksikleri var demektir. Lig seviyesi tamam ama adamlar avrupa maçlarına da bakıyor orda da sonuçlar belli. Geliştirmiş olsa kendini orda sivrilir diye düşünüyor tranfer yapacak olan takım.

      Sil
    5. Yine yapar, gelen belli miktarlar var. Adam nereden geldi, nereye gelişti. Bunları görmemek adına bilemiyorum. Takılı kalınmışlık diyeyim.

      Sil
    6. Takılı kalınmıslik yok gerçek var PSV maçındaki takım ortada PSV sahadan sildi bizi onların da birçok eksiği olmasına rağmen. Ki bu takım PSV yani Manchester City filan değil. Ne çalıştı bu takım yaklaşık iki aydır? Nasıl antrenman yaptırıldı bu takıma? Kimse bana daha sezonun başı demesin. Haziran ayında toplanırken bu maçın tarihi belliydi.

      Sil
    7. Sildi de, eksiğin o kadar çoktu ve odağın da bir o kadar yoktu ki. Antrenman ile ne alakası var.

      Sil
  5. Hoca Mohammed'e neden toleransli olsun ki son donemde ne bir cevirdigi mac ne de ustun mucadelesini gorebildik, ne Elmander gibi gol atmasa da mucadelesiyle alkis aldi ne de Gomis gibi sadece gollerini atip takima yardim edebildi, Arda ve Babel takimi eksik oynatiyor diyoruz da bence Mohammed de takimi eksik oynatiyor hatta Falcao'nun bu haline onlem alinirken Mohammed bir tehdit olamiyor, oysa iyi baslamisti gelinen nokta üzücü altta yatan sebepleri anlamak lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle de kazanılması gerek. Hoca da bu sözleriyle aslında futbolcuyu ayağa kaldırmaya çalışıyor.

      Sil
  6. Dun Sinan Yilmaz mac sonunda bahsetti, Momo'nun gece hayati hizliymis. Iyi dinlenemiyorsan, yaptigin idman da yalan oluyor. Iyi uyku, iyi yemek, en son iyi idman gelir. Bulent Korkmaz kaptan bu isin piridir. Saniyorum Hoca MoMo saldigi icin kredi vermiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik kultur farki iste Feghouli de benzer bu ve yakin kulturlerden kuzey Avrupali gibi tam profesyonel cok nadir cikiyor sanirim Salah bir istisna onun disinda pek duymadim. Bulent Korkmaz ogle uykusunu bile hic aksatmazmis orasina katiliyorum ozel bir futbolcuydu.

      Sil
    2. O doğru maalesef, hızlı hayata kendini kaptırdı gibi görünüyor.

      Sil
  7. Düşüş keskin oldu diyorsunuz da, takımın bir hücum planı var mı? Düzenli olarak beslenmeye başladı dediğiniz maç hangi maç en son?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum planı var, yok değil. Mohamed o plana uygun mu, soru o. Halil Dervişoğlu daha yatkın bu oyuna. Mohamed'i de bu oyuna evirmeye çalışıyor, mesele bu.

      Sil
  8. Burak Yılmaz 'ı Fatih Hoca istediği şekilde oynamadığı için yedek bırakarak onun bu seviyeye çıkmasını sağlamıştı.Umarim aynı şey Mostafa için olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir